«

»

Print denne Indlæg

Wok mad

Opskrifter med wok mad

Af Julie Fie – Min Madopskrift

Sådan får du succes med din wok

Vi giver dig her opskriften på en vellykket aften med wok mad. Wok er en simpel og sund ret som er god til alle lejligheder. Wok kan både serveres til gæster, men også som enkel hverdagsmad. Wok kan laves på mange forskellige måder og lige efter ens egen smag!

Til wok bruges møre stykker kød. Kylling, kalkun, men også stegte tigerrejer samt almindelige rejer, krebs og fisk, er meget populært at bruge og de er lækre og velsmagende at komme i.

Wok består hovedsageligt af grønsager og en slags kød (kylling, oksekød, svinekød, rejer med mere.), men man kan også sagtens stege/koge nudler samt ris og bulgur, hvis man ønsker dette.

Steg kødet i oliemarinader, for at få mere smag, men man kan sagtens nøjes med at stege i almindelig olie.

Når det kommer til grønsagerne er det kun fantasien som sætter grænser. Her er nogle forslag til hvad der kan kommes i en rygende varm wok:

Ingredienser  til wok mad:

  • Almindelige majs
  • Bønner
  • Sukkerærter med bælg
  • Alm grønne ærter
  • Baby majs
  • Ærter
  • Gulerødder
  • Broccoli
  • Blomkål
  • Peberfrugt
  • Ananas
  • Champignon
  • Bambus skud
  • Hvidløg
  • Almindelige løg
  • Kål f.eks. Kinakål eller hvidkål, rødkål
  • Squash
  • Aubergine
  • Pore
  • Forårsløg
  • Chili
  • Bladselleri
  • Ingefær
  • Andre grøntsager, frugt og krydderurter

Smagsfremhæver til wok mad:

  • Sød chilisauce
  • Kokosmælk
  • Fløde

Krydderier til wok mad:

  • Ras el Hanout Marokkansk krydderi
  • Timian
  • Karry
  • Paprika
  • Salt og peber

Marinader:

Steg grøntsager og kød i forskellige oliemarinader. Se evt. under kategori marinade, for at lave disse marinader.

  • Barbecue marinade
  • Hvidløgs marinade
  • Chili marinade

Kød og fisk:

  • Kalkun
  • Kylling
  • And og andet fjerkræ
  • Oksekød
  • Kalvekød
  • Svinekød
  • Kanin
  • Lammekød
  • Hjortekød
  • Andet eksotisk kød som skal være mørt
  • Rejer, skaldyr og forskellige fisk

Fremgangsmåde:

Steg evt. Grøntsager og kød på to forskellige wok.

Kog risene/nudlerne i en gryde ved siden af, som anvist på posen.

Kom lidt olie i en stor wok og tænd op på kraftig varme. Svits kødet på en wok for sig selv først. Rør eller ryst ofte i wokken.

Tag kødet op når det er brunet og kom det på en dyb tallerken og kom folie over.

Grønsagerne skæres ud i den ønskede form og lægges i wokken og svitses, evt. sammen med lidt presset hvidløg og lidt ekstra olie.

Når grønsagerne er ved at være færdige blandes det hele sammen og der tilsættes (efter behov) sød chili sovs eller anden marinade.

Smag til med salt og peber

Lad dette simre i et par minutter og så er det klar til servering!

Hvis man bruger to wok:

Når grønsagerne og kødet er ved at være færdigt blandes det hele sammen på en pande eller den største wok og der tilsættes (efter behov) sød chili sovs eller anden marinade.

Dette giver maden en lækker smag sammen med hvidløg og olivenolien.

Smag til med salt og peber

Lad dette simre i et par minutter og så er det klar til servering!

Hvis der serveres ris eller andet tilbehør til, kan man enten lave en sur/sød sauce og tilbyde ved siden af, eller man kan tilsætte så meget væde til retten, at der bliver en sauce til ris.

Kokosmælk eller en marinade giver en velsmagende sauce.

Tips

Tilsæt kokosmælk eller cremefraiche i stedet for sød chilisauce

 

Summary
Recipe Name
Wok mad
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Wok mad blev sidst redigeret: januar 26th, 2016 af Julie Fie

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/wok/wok-mad.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *