Her er den klassiske opskrift på omelet med bacon, agurk og tomat. Du kan komme en skive frisk eller ristet stykke rugbrød under omeletten. Omelet klassisk er i familie med æggekage. Forskellen på æggekage og omelet er, En omelet kun er stegt på en ene side og derefter lagt sammen. En omelet er med fyld indeni, mens en æggekage er med fyld ovenpå, (tomat, bacon og purløg).
Gå til
Æggekage
En æggekage tilsættes ofte hvedemel for, at den skal holde konsistensen og højden. Der tilsættes så diverse fyld og så lægges der låg på, så dampen holdes. Når æggekagen så er brunet i bunden under låg, kan den vendes, så man får både en sprød bund og top. En omelet er noget nemmere, at lave, da den ofte kun laves til en person eller højst to personer af gangen.
Fyld
Som du kan se i ingredienslisten, kan du variere fyldet til omelet efter hvad du lige har i køleskabet. Omelet er typisk “restemad” og kan laves af forskellige ingredienser, som man lige står og har. Har man en rest kylling vil det være oplagt, at skære den ud i små firkanter og så tilsætte dem. Det er kun fantasien, som sætter grænsen i en omelet.
📖 Opskrift
Omelet med bacon
Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!
Ingredienser
Ingredienser omelet
- 4 stk. æg (skal være økologiske pga. smagen)
- 4 spsk. vand
- 1 knivspids gourmet salt
- 1 knivspids friskkværnet peber
- 2 spsk. smør
Sådan gør du
- Æggene piskes med en gaffel sammen med vand, salt og peber.
- Tag en stegepande og skru godt op for varmen.
- Smelt rigeligt smør på panden. Lad det bruse af, og hæld æggemassen på og rør rundt til den begynder at stivne.
- Dæmp varmen lidt. Sørg for at der er rigeligt smør på hele panden. Løsgør omeletten langs kanten. Ryst panden lidt frem og tilbage, så omeletten glider på panden.
- Lad forsigtigt halvdelen af omeletten glide over på fadet/tallerkenen. Tilsæt nu fyldet.
- Fyldet bestemmer man selv, kan være vores forslag eller være kogte/smørdampede grøntsager.
- Herefter foldes den anden halvdel af omeletten over fyldet ved hjælp af en paletkniv.
Noter
- Du kan variere med andet personligt fyld
Ernærnærings fakta
⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
🥘 Ingredienser
Ingredienser omelet
- 4 stk. æg (skal være økologiske pga. smagen)
- 4 spsk. vand
- 1 knivspids gourmet salt
- 1 knivspids friskkværnet peber
- 2 spsk. smør
Fyld til omelet
- 1 spsk. revet ost
- 100 g pølser (små)
- 1 spsk. purløg
- 175 g bacon
- 2 stk. tomat
- ½ stk. agurk
- 200 g champignoner (ristede)
🔪 Sådan gør du
- Æggene piskes med en gaffel sammen med vand, salt og peber.
- Tag en stegepande og skru godt op for varmen.
- Smelt rigeligt smør på panden. Lad det bruse af, og hæld æggemassen på og rør rundt til den begynder at stivne.
- Dæmp varmen lidt. Sørg for at der er rigeligt smør på hele panden. Løsgør omeletten langs kanten. Ryst panden lidt frem og tilbage, så omeletten glider på panden.
- Lad forsigtigt halvdelen af omeletten glide over på fadet/tallerkenen. Tilsæt nu fyldet.
- Fyldet bestemmer man selv, kan være vores forslag eller være kogte/smørdampede grøntsager.
- Herefter foldes den anden halvdel af omeletten over fyldet ved hjælp af en paletkniv.
💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
- Brug økologiske æg
- Du kan variere med andet personligt fyld
❓ FAQ
En omelet kun er stegt på en ene side og derefter lagt sammen. En omelet er med fyld indeni, mens en æggekage er med fyld ovenpå, (tomat, bacon og purløg).
Skriv en kommentar