• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad

    Enchiladas med oksekød

    Af Bjørn Nielsen Opdateret maj 23, 2021

    Enchiladas med oksekød i hvedetortillas og majs tacoskaller

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total3
    • 2
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Lækker og pikant krydret udgave af den mexicanske ret, enchiladas med oksekød. Hvedetortillas og majs tacoskaller er standard tilbehør. Som tilbehør har vi sorte majschips og forskellige chilidips i tre udgaver. En mild chilidip, medium og en stærk chilidip. Du kan lave chilidips selv eller købe dem, hvis det skal være lidt nemmere.

    Prøv også indbagte rejer med chili dip sauce

    Gå til
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • ?‍♀️ FAQ
    • 📋 Opskrift
    Enchiladas med oksekød i hvedetortillas
    Enchiladas i hvedetortillas

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Tilberedningstid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 1 time og 30 min. Opskrift til 4 personer

    🥘 Ingredienser

    Kødsauce

    • 500 g Oksekød hakket
    • 1 stk. Løg
    • 3 stk. Forårsløg
    • 4 fed Hvidløg
    • 4 spsk. Olivenolie til stegning
    • 1 stk. Squash
    • 2 stk. Gulerødder
    • 1 stk. Aubergine
    • 1 stk. Peberfrugt rød
    • 1 dåse Tomater hakkede økologiske
    • 1 tsk. Salt og lidt friskkværnet peber
    • 70 g Tomatpuré koncentreret
    • 1 dåse Baked beans
    • 1 håndfuld kaffir limeblade
    • 1 knivspids Spidskommen stødt

    Krydderiblanding

    • 1 tsk. Chiliflager tørret
    • 2 tsk. spidskommen stødt
    • 2 tsk. Paprika
    • ½ tsk. kanel stødt
    • 1 spsk. Olivenolie til stegning

    Sød kartoffel fritter

    • 1 stk. Sød kartoffel
    • 2 spsk. Olivenolie
    • 1 tsk. Salt
    • 1 tsk. Paprika

    🥗 Tilbehør

    • 8 stk. Hvedetortillaer
    • 8 stk. Tacoskaller
    • 1 dl Græsk yoghurt
    • 200 g Majs på dåse
    • 1 pose Sorte majschips
    • Salsa dip

    🔪 Sådan gør du

    Kødsauce

    1. Skyl grøntsagerne, skræl gulerødder. Skær squash, peberfrugt, gulerødder og aubergine i grove stykker.
    2. Pil og hak hvidløg og løg. Skyl forårsløg og skær dem groft. Svits det hele i olivenolie i en stor tykbundet gryde i ca. 1 minut.
    3. Kom grøntsagerne i gryden og svits det med under omrøring så det ikke brænder på. Tilsæt oksekødet og svits det hele et par minutter. Krydr med oregano, basilikum, salt og peber.
    4. Kom tomatpuré i gryden, rør rundt i ca. 1 minut inden du tilsætter de hakkede tomater. Læg låget på. Lad kødsaucen simre i ca. 30 minutter. Smag på kødsaucen og krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Lad kødsauce simre en halv time igen. Smag igen til med salt og peber.

    Bagte sød kartoffel fritter

    1. Tænd ovnen på 200°. Skræl Sødkartoffel, og skær den i aflange stave. Kom stavene i et ildfast fad og tilsæt godt med olivenolie. Krydr med salt og paprika og vend det hele godt sammen.
    2. Fordel stavene så de ikke rører hinanden og sæt det midt ind i ovnen og
    3. Vend græskaren i olivenolie, og drys med salt. Bag ternene i ovnen i ca. 25 minutter eller til de er gyldne og sprøde. Bemærk, at sødkartoffel indeholder en del sødestoffer som gør, at de bliver hurtigt sorte og bitre, så hold øje de sidste 10 minutter.
    Sødkartoffel fritter

    Sødkartoffel fritter efter ca. 30 minutter i ovnen. Vi har krydret med paprika og timian. Men de smager skønt som de er, og helt uden krydderier, så det kan udelades.

    Krydderiblanding

    1. Tag en stor stegepande og tænd den op. Kom lidt olivenolie på panden og tilsæt så chiliflager, spidskommen, paprika og kanel og svits det hele kort under omrøring. Så snart du kan dufte krydderierne skal du tilsætte det til kødsaucen. Rør det hele godt rundt og tilsæt så de baked beans. Lad det hele simre i yderligere 10 minutter.
    2. Varm tortillas i ovnen ved, at pakke dem ind i folie på begge sider. Derved bevares fugtigheden i pandekagerne.

    🍽 Servering

    • Anret tilbehøret i små skåle på bordet.
    • Fyld pandekager eller tacoskaller med kødsauce og spis dem sammen med tilbehøret.

    💭 Tips

    Du kan købe forskellige dips baseret på tomat og chili, i det lokale supermarked, hvis du vil komme lidt mere ovenpå kødsaucen.

    ?‍♀️ FAQ

    Kan man lave noget på forhånd ?

    Ja, man kan lave kødsaucen på forhånd, evt. dagen før og sætte den i køleskabet.

    📋 Opskrift

    Enchiladas med oksekød i hvedetortillas og majs tacoskaller

    Enchiladas med oksekød

    Opskrift på lækre Enchiladas med oksekød
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 20 min
    Arbejdstid 10 min
    Samlet tid 40 min
    Ret Hovedret
    Køkken Mexikansk
    Antal 4 Personer
    Kalorier 58 %

    Ingredienser
      

    Kødsauce

    • 500 g Oksekød (hakket)
    • 1 stk. Løg
    • 3 stk. Forårsløg
    • 4 fed Hvidløg
    • 4 spsk. Olivenolie (til stegning)
    • 1 stk. Squash
    • 2 stk. Gulerødder
    • 1 stk. Aubergine
    • 1 stk. Peberfrugt (rød)
    • 1 dåse Tomater (hakkede økologiske)
    • 1 tsk. Salt og lidt friskkværnet peber
    • 70 g Tomatpuré (koncentreret )
    • 1 dåse Baked beans
    • 1 håndfuld kaffirlimeblade
    • 1 knivspids Spidskommen (stødt)

    Krydderiblanding

    • 1 tsk. Chiliflager (tørret)
    • 2 tsk. spidskommen (stødt)
    • 2 tsk. Paprika
    • ½ tsk. kanel (stødt)
    • 1 spsk. Olivenolie (til stegning)

    Sød kartoffel fritter

    • 1 stk. Sød kartoffel
    • 2 spsk. Olivenolie
    • 1 tsk. Salt
    • 1 tsk. Paprika

    Tilbehør

    • 8 stk. Hvedetortillaer
    • 8 stk. Tacoskaller
    • 1 dl Græsk yoghurt
    • 200 g Majs (på dåse)
    • 1 pose Sorte majschips
    • 3 skåle Salsa dips

    Sådan gør du
     

    Kødsauce

    • Skyl grøntsagerne, skræl gulerødder. Skær squash, peberfrugt, gulerødder og aubergine i grove stykker.
    • Pil og hak hvidløg og løg. Skyl forårsløg og skær dem groft. Svits det hele i olivenolie i en stor tykbundet gryde i ca. 1 minut.
    • Kom grøntsagerne i gryden og svits det med under omrøring så det ikke brænder på. Tilsæt oksekødet og svits det hele et par minutter. Krydr med oregano, basilikum, salt og peber.
    • Kom tomatpuré i gryden, rør rundt i ca. 1 minut inden du tilsætter de hakkede tomater. Læg låget på. Lad kødsaucen simre i ca. 30 minutter. Smag på kødsaucen og krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Lad kødsauce simre en halv time igen. Smag igen til med salt og peber.

    Bagte sød kartoffel fritter

    • Tænd ovnen på 200°. Skræl Sødkartoffel, og skær den i aflange stave. Kom stavene i et ildfast fad og tilsæt godt med olivenolie. Krydr med salt og paprika og vend det hele godt sammen.
      Sødkartoffel skåret ud i fritter
    • Fordel stavene så de ikke rører hinanden og sæt det midt ind i ovnen og
    • Vend græskaren i olivenolie, og drys med salt. Bag ternene i ovnen i ca. 25 minutter eller til de er gyldne og sprøde. Bemærk, at sødkartoffel indeholder en del sødestoffer som gør, at de bliver hurtigt sorte og bitre, så hold øje de sidste 10 minutter.

    Krydderiblanding

    • Tag en stor stegepande og tænd den op. Kom lidt olivenolie på panden og tilsæt så chiliflager, spidskommen, paprika og kanel og svits det hele kort under omrøring. Så snart du kan dufte krydderierne skal du tilsætte det til kødsaucen. Rør det hele godt rundt og tilsæt så de baked beans. Lad det hele simre i yderligere 10 minutter.
    • Varm tortillas i ovnen ved, at pakke dem ind i folie på begge sider. Derved bevares fugtigheden i pandekagerne.

    Servering og anretning

    • Anret tilbehøret i små skåle på bordet.
    • Fyld pandekager eller tacoskaller med kødsauce og spis dem sammen med tilbehøret.

    Noter

    Du kan købe forskellige dips baseret på tomat og chili, i det lokale supermarked, hvis du vil komme lidt mere ovenpå kødsaucen.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 1168kcal (58%) | Kulhydrater: 116g (39%) | Protein: 43g (86%) | Fedt: 62g (95%) | Mættet fedt: 16g (100%) | Trans fedt: 2g | Fiber: 20g (83%) | Sukker: 23g (26%) | Vitamin A: 14157IU (283%) | Vitamin C: 64mg (78%) | Calcium: 312mg (31%) | Jern: 11mg (61%)
    Keyword Enchilada, Enchiladas med oksekød
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    Salsa dip til Enchiladas med oksekød

    Vi har lavet tre slags dips som vi har anrettet i skåle. Chipotle lime, black bean mole og tacosauce. Alle baseret på chili og tomat. De er forskellige i styrken, så der er noget for enhver smag. De er nemme og lave, men de kan også købes i de fleste supermarkeder. Der kommer opskrifter på dem snart. Glæd jer de er vildt gode 🙂

    Salsa dips
    Tre forskellige salsa dips

    Del meget gerne
    • Total3
    • 2
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Pæretærte med låg
    Pastinak salat med dressing »

    Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, Billig mad, Gryderetter Tags: Aubergine, Baked beans, forårsløg, Græsk yoghurt, gulerødder, hvidløg, kaffir limeblade, kanel, løg, majs, oksekød, paprika, peberfrugt, søde kartofler, spidskommen, squash, Tomat, tomatpuré

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind