Enkel og nem hverdagsmad, som tilmed både er fedtfattigt og sundt. Kylling med grøntsager i ovn, er sprængfyldt med vitaminer, fibre og mineraler, så dette er en af de sundere retter, der smager godt.
Når du har lavet og klargjort grøntsager og kylling, skal det hele bare ind i ovnen og efter ca. 45 minutter, har du et sundt og velsmagende hovedmåltid.
Alle grøntsager der er brugt her, kan købes i de fleste dagligvarebutikker. Du kan selvfølgelig variere grøntsager og bruge dem du bedst kan lide.
Prøv også Hel kylling i ovn
Gå til
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Arbejdstid ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 45 min. Samlet tid er ca. 55 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Kylling
- 1 stk. kylling (hel 1400 gram)
- 1 tsk. smør (til ildfast fad og kylling)
Grøntsager
- 400 g kartofler
- 10 stk. cherry tomater
- 2 dl hønsebouillon
- 1 stk. squash
- 1 stk. persillerod
- 1 stk. pastinak
- 2 stk. gulerødder
- 2 stk. rødbeder (små)
- 1 stk. løg
- 1 spsk. olivenolie
Krydderier
- 1 spsk. timian (friske blade)
- 1 spsk. timian (tørret)
- 2 spsk. paprika
- 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Grøntsager
- Skyl alle grøntsager og dup dem tørre.
- Smør ildfast fad med smør.
- Toppen og bunden på squash fjernes og skæres i lidt grove stykker.
- Rodfrugter skrælles og skæres i grove stykker.
- Pil og skær løg i lidt grove stykker. Det hele kommes derefter i det ildfaste fad.
- Krydr med lidt paprika, salt og friskkværnet peber. Fordel lidt olivenolie. Skyl og pluk blade af timian og drys det over rodfrugter. Vend det hele godt sammen.
- Fordel hønsebouillon.
Kylling
- Skær kylling i 4 dele. Anret de 4 stykker kylling ovenpå rodfrugter. Pensl kyllingestykker med lidt smør. Krydr kylling med paprika, timian, salt og peber.
- Sæt det midt ind i en 200° varm ovn.
- Vend grøntsager lidt rundt efter ca. 30 minutter, så det hele bliver mørt og saftigt.
- Steg det hele i ovnen i 50 minutter, eller til kyllingen er gennemstegt, og alle grøntsager er møre.
🍽Servering
- Servér kylling og grøntsager straks på varme tallerkner med lidt stegesky fra fadet.
Opskrift med noter
Kylling med grøntsager i ovn
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- 1 Ildfast fad
Ingredienser
Kylling
- 1 stk. kylling (hel 1400 gram)
- 1 tsk. smør (til ildfast fad og kylling)
Grøntsager
- 400 g kartofler
- 10 stk. cherry tomater
- 2 dl hønsebouillon
- 1 stk. squash
- 1 stk. persillerod
- 1 stk. pastinak
- 2 stk. gulerødder
- 2 stk. rødbeder (små)
- 1 stk. løg
- 1 spsk. olivenolie
Sådan gør du
Grøntsager
- Skyl alle grøntsager og dup dem tørre.
- Smør ildfast fad med smør.
- Toppen og bunden på squash fjernes og skæres i lidt grove stykker.
- Rodfrugter skrælles og skæres i grove stykker.
- Pil og skær løg i lidt grove stykker. Det hele kommes derefter i det ildfaste fad.
- Krydr med lidt paprika, salt og friskkværnet peber. Fordel lidt olivenolie. Skyl og pluk blade af timian og drys det over rodfrugter. Vend det hele godt sammen.
- Fordel hønsebouillon.
Kylling
- Skær kylling i 4 dele. Anret de 4 stykker kylling ovenpå rodfrugter. Pensl kyllingestykker med lidt smør. Krydr kylling med paprika, timian, salt og peber.
- Sæt det midt ind i en 200° varm ovn.
- Vend grøntsager lidt rundt efter ca. 30 minutter, så det hele bliver mørt og saftigt.
- Steg det hele i ovnen i 50 minutter, eller til kyllingen er gennemstegt, og alle grøntsager er møre.
Servering
- Servér kylling og grøntsager straks på varme tallerkner med lidt stegesky fra fadet.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Du kan variere rodfrugter
- Du kan komme et par skefulde creme fraiche rundt omkring i fadet.
❓ FAQ
Beregn en kylling mellem 1200 og 1600 gram for bedste resultat. Er kyllingen mindre vil den ikke blive så saftig i konsistensen, når den bliver ovnbagt.
Paprika er det bedste krydderi til kylling, da paprika både giver god smag og farve. Timian og karry er også rigtig gode krydderier til kylling.
Nej, olivenolie giver en uønsket smag. Brug stegefedtet, som kommer under tilberedningen i stedet. Gnid evt. lidt smør på toppen af kyllingen, da smørret vil give skindet gylden farve og sprødhed.
Kommentarer
Ingen kommentarer