• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad

    Mørbradbøffer med champignonsauce

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 6 måneder siden

    Mørbradbøffer af svinemørbrad med champignonsauce

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total5
    • 5
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Det er en af de store klassikere og her får du den med champignonsauce og bløde løg. Mørbradbøffer med champignonsauce har det hele, god sauce, dejlig mørt kød og masser af god smag. Lav gerne en ekstra stor portion kartofler, da der går lidt flere til med denne vildt lækre sovs.

    Prøv også mørbradbøffer med brun sauce

    Børnevenlig

    Her får du en menu, som de fleste børn kan lide og de kan nemt pille de hele champignons ud, da det ikke er alle børn, som er helt vilde med dem. Men mørbradbøffer med champignonsauce har mørt kød og god sauce, som gør denne menu ganske børnevenlig.

    Mørbradbøffer af svinemørbrad med champignonsauce

    Mørbradbøffer af svinemørbrad med champignonsauce

    Opskrift på store tykke mørbradbøffer af svinemørbrad, serveret med brun sauce, bacon, champignons, kartofler og bløde løg.
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 20 min
    Samlet tid 30 min
    Ret Hovedret
    Køkken Dansk
    Antal 4 Personer
    Kalorier 56 %

    Ingredienser
      

    • 800 gram Svinemørbrad (afpudset)
    • 500 gram Champignons (hele i glas)
    • 2.5 dl. piskefløde
    • 75 g bacon
    • 3 stk. løg
    • 1 tsk. salt og friskkværnet peber
    • 1 spsk. smør (eller margarine)
    • 1 tsk. kulør (efter farve)

    Meljævning

    • 1 dl hvedemel
    • 1 dl mælk

    Tilbehør

    • 100 g Syltede agurker
    • 1000 g Grøntsager (dampede)
    • 1.2 kg Kartofler

    Sådan gør du
     

    • Fjern fedt og sener på svinemørbrad. og skær den i ca. 3 cm. tykke skiver.
    • Stil dem på højkant og bank dem flade med en kødhammer.
    • Krydr med salt og friskkværnet peber.
    • Kom bacon på panden og svits dem brune. Tag bacon af panden og lad fedtet blive tilbage.
    • Kom bøfferne på panden med baconfedt og tilsæt evt. ekstra fedtstof. Brun bøfferne ca. 1 minut på hver side og sæt dem til side i en dyb tallerken under tildækning så de beholder varmen.
    • Skær løgene i halve ringe.
    • Varm lidt fedtstof op på panden igen og steg først champignons indtil de har tabt vandet og fået lidt farve. Kom så løgene på og steg løgene til de også har fået lidt farve.
    • Hæld fløden på panden under omrøring, krydr med salt og peber. Kom kulør i saucen indtil den har den rette farve.
    • Lav saucejævner ved at komme 1 spsk. mel og 1 dl. mælk i en meljævner og ryst blandingen sammen og tilsæt indtil saucen har den rette konsistens. Kom mørbradbøffer tilbage i saucen og varm det hele langsomt op i ca. 10 minutter eller indtil det hele er varmt.
    • Kom baconstykkerne i saucen under omrøring. Fordel champignons og løg ovenpå mørbradbøffer.
    • Damp grøntsager og kog kartoflerne møre.

    🍽 Servering

    • Server mørbradbøffer i panden med sovs, og stil den på bordet, på denne måde holder det varmen bedre.
    • Anret de dampede grøntsager i en skål. Sæt de kogte kartofler på bordet.

    Noter

    • Du kan udelade bacon, da den bare er en ekstra smagsgiver

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 1124kcal (56%) | Kulhydrater: 122g (41%) | Protein: 68g (136%) | Fedt: 44g (68%) | Mættet fedt: 22g (138%) | Flerumættet fedt: 4g | Enkelumættet fedt: 14g | Trans fedt: 1g | Fiber: 20g (83%) | Sukker: 10g (11%) | Vitamin A: 13760IU (275%) | Vitamin C: 94mg (114%) | Calcium: 208mg (21%) | Jern: 9mg (50%)
    Keyword bacon, fløde, løg, Mørbradbøffer af svinemørbrad, med brun sauce, Mørbradbøffer med champignons
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Klargøring ca. 10 min. Tilberedningstid ca. 20 min. Samlet tid ca. 30 min. Opskrift til 4 personer.

    Mørbradbøffer i champignonsauce
    Mørbradbøffer i champignonsauce

    🥘 Ingredienser

    • 800 gram Svinemørbrad afpudset
    • 500 gram Champignons hele i glas
    • 2.5 dl. piskefløde
    • 75 g bacon
    • 3 stk. løg
    • 1 tsk. salt og friskkværnet peber
    • 1 spsk. smør eller margarine
    • 1 tsk. kulør efter farve

    Meljævning

    • 1 dl hvedemel
    • 1 dl mælk

    Tilbehør

    • 100 g Syltede agurker
    • 1000 g Grøntsager dampede
    • 1.2 kg Kartofler

    SÅDAN GØR DU 

    1. Fjern fedt og sener på svinemørbrad. og skær den i ca. 3 cm. tykke skiver.
    2. Stil dem på højkant og bank dem flade med en kødhammer.
    3. Krydr med salt og friskkværnet peber.
    4. Kom bacon på panden og svits dem brune. Tag bacon af panden og lad fedtet blive tilbage.
    5. Kom bøfferne på panden med baconfedt og tilsæt evt. ekstra fedtstof. Brun bøfferne ca. 1 minut på hver side og sæt dem til side i en dyb tallerken under tildækning så de beholder varmen.
    6. Skær løgene i halve ringe.
    7. Varm lidt fedtstof op på panden igen og steg først champignons indtil de har tabt vandet og fået lidt farve. Kom så løgene på og steg løgene til de også har fået lidt farve.
    8. Hæld fløden på panden under omrøring, krydr med salt og peber. Kom kulør i saucen indtil den har den rette farve.
    9. Lav saucejævner ved at komme 1 spsk. mel og 1 dl. mælk i en meljævner og ryst blandingen sammen og tilsæt indtil saucen har den rette konsistens. Kom mørbradbøffer tilbage i saucen og varm det hele langsomt op i ca. 10 minutter eller indtil det hele er varmt.
    10. Kom baconstykkerne i saucen under omrøring. Fordel champignons og løg ovenpå mørbradbøffer.
    11. Damp grøntsager og kog kartoflerne møre.

    🍽 Servering

    1. Server mørbradbøffer i panden med sovs, og stil den på bordet, på denne måde holder det varmen bedre.
    2. Anret de dampede grøntsager i en skål. Sæt de kogte kartofler på bordet.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Du kan udelade bacon, da den bare er en ekstra smagsgiver.
    • En jernpande er perfekt til denne ret, da den holder varmen bedre.

    ❓ FAQ

    Hvad er holdbarheden ?

    3 dage i køleskabet.

    Kan der forberedes noget ?

    Ja, grøntsager kan klargøres så de er klar til, at blive kogt eller dampet.

    Del meget gerne
    • Total5
    • 5
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Hakkebøf med brun sauce og løg
    Kartoffelmuffins med smør »

    Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, Billig mad, Børnevenlig mad, Dansk mad, Hovedretter, Mad på 30 minutter, Svinekød og flæskekød Tags: Agurk, Bacon, champignons, fløde, hvedemel, kartofler, løg, mælk, Svinemørbrad

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind