Pad Krapow med oksekød, er en klassisk thailandsk ret, som bliver lavet i gadekøkkener i byerne, da den både er nem at lave og smager godt.
Der skal masser af chili i pad krapow, så hvis du vild med stærk mad, er dette opskriften for dig.
Du kan selvfølgelig “snyde” og komme lidt mindre chili i retten.
Pad Krapow hedder oprindeligt Phat kaphrao på original sprog, men vi udtaler den pad krapow.
Man kan næsten ud af navnet høre, at det er en ret med smæk på smagen.
Prøv også Pad thai med kylling og nudler
Gå til
Umami
Ingefær, hvidløg og chili giver et bombardement af stærk smag, mens fiskesovs, østerssauce og Soya giver aroma og smag, tilføjer bambusskud, gulerødder og rørsukker sødme og mild smag.
Sammen tilføjer disse krydderier og ingredienser masser af god umami.
Thailandsk gadekøkken
I Thailand er det meget almindligt, at der laves mad i gaderne på mobile køkkener.
Ingredienserne er ofte helt friske som chili og frisk ingefær, der tilfører enorm meget stærk smag, så hvis man ikke er så vild med stærk chili, skal man nok reducere chili til det halve, hvis det skal tilpasses det danske køkken.
Stærk Thailandsk mad
Pad Krakow er stærkt thailandsk mad og det er sådan den bliver lavet, selvom vi turister kan bede om, at få den mindre stærk.
Men er du i Thailand, så prøv den originale version, så ved du bedre hvordan du skal lave den, når du kommer hjem.
Ellers følg vores opskrift, som ikke er nær så stærk, som den originale ret.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser
500 g Oksekød i strimler
2 stk. Løg
1 stk. Pak choy
4 stk. Gulerødder
1 Bambusskud friske eller på dåse
2 stk. Peberfrugt
4 spsk. Olivenolie
4 fed Hvidløg
2 cm Ingefær
2 stk. Chili (Thai chili) kan erstattes af rød jalapenos eller anden chili
1 spsk. Soya
2 spsk. Fiskesovs
4 spsk. Østerssovs
1 spsk. Rørsukker
3 dl Oksebouillon
🥗Tilbehør
4 dl ris
6 dl vand
½ tsk. salt
🔪 Sådan gør du
Skyl og klargør grøntsager.
Skær peberfrugt ud i strimler. Skræl gulerødder og skær dem ud i tynde strimler.
Kom olie på en varm wok eller stegepande.
Pil og pres hvidløg og kom det på en panden og svits det kort under omrøring.
Kom gulerødder og peberfrugt på panden og svits det 1 minut under omrøring.
Tilsæt kød under omrøring og svits det indtil det er gennemstegt..
Tilsæt fiskesauce, østerssauce, Soya, sukker og oksebouillon og rør det hele godt sammen.
Hak chili meget fint og kom det i retten under omrøring.
Lad det simre i ca. 20 minutter.
Skyl pak choi og snit det groft og kom det i wokretten ca. 2 minutter før den er færdig, så pak choi bevarer farve og sprødhed.
🥗Tilbehør
Kom ingredienserne i en lille gryde og kog ris som anvist på posen.
Sæt ris til side og anret dem i en skål og kom retten ovenpå, når Pad Krakow er klar.
📖 Opskrift
Pad Krapow med oksekød
Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!
Ingredienser
- 500 g Oksekød (i strimler)
- 2 stk. Løg
- 1 stk. Pak choy
- 4 stk. Gulerødder
- 1 Bambusskud (friske eller på dåse)
- 2 stk. Peberfrugt
- 4 spsk. Olivenolie
- 4 fed Hvidløg
- 2 cm Ingefær
- 2 stk. Chili ((Thai chili) kan erstattes af rød jalapenos eller anden chili)
- 1 spsk. Soya
- 2 spsk. Fiskesovs
- 4 spsk. Østerssovs
- 1 spsk. Rørsukker
- 3 dl Oksebouillon
Tilbehør
- 4 dl Ris
- 6 dl Vand
- ½ tsk. Salt
Sådan gør du
- Skyl og klargør grøntsager.
- Skær peberfrugt ud i strimler. Skræl gulerødder og skær dem ud i tynde strimler.
- Kom olie på en varm wok eller stegepande.
- Pil og pres hvidløg og kom det på en panden og svits det kort under omrøring.
- Kom gulerødder og peberfrugt på panden og svits det 1 minut under omrøring.
- Tilsæt kød under omrøring og svits det indtil det er gennemstegt..
- Tilsæt fiskesauce, østerssauce, Soya, sukker og oksebouillon og rør det hele godt sammen.
- Hak chili meget fint og kom det i retten under omrøring.
- Lad det simre i ca. 10 minutter.
- Skyl pak choi og snit det groft og kom det i wokretten ca. 2 minutter før den er færdig, så pak choi bevarer farve og sprødhed.
Tilbehør
- Kom ingredienserne i en lille gryde og kog ris som anvist på posen.
- Sæt ris til side og anret dem i en skål og kom retten ovenpå, når Pad Krakow er klar.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer