• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad

    Pad Krapow med oksekød

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 10 måneder siden

    Pad Krapow med oksekød - gadekøkken opskrift

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total3
    • 2
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Pad Krapow med oksekød, er en klassisk thailandsk ret, som bliver lavet i gadekøkkener i byerne, da den både er nem at lave og smager godt. Der skal masser af chili i pad krapow, så hvis du vild med stærk mad, er dette opskriften for dig. Du kan selvfølgelig “snyde” og komme lidt mindre chili i retten. Pad Krapow hedder oprindeligt Phat kaphrao på original sprog, men vi udtaler den pad krapow. Man kan næsten ud af navnet høre, at det er en ret med smæk på smagen. Prøv også Pad thai med kylling og nudler

    Gå til
    • Umami
    • Thailandsk gadekøkken
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 📋 Opskrift

    Umami

    Ingefær, hvidløg og chili giver et bombardement af stærk smag, mens fiskesovs, østerssauce og Soya giver aroma og smag, tilføjer bambusskud, gulerødder og rørsukker sødme og mild smag. Sammen tilføjer disse krydderier og ingredienser masser af god umami.

    Thailandsk gadekøkken

    I Thailand er det meget almindligt, at der laves mad i gaderne på mobile køkkener. Ingredienserne er ofte helt friske som chili og frisk ingefær, der tilfører enorm meget stærk smag, så hvis man ikke er så vild med stærk chili, skal man nok reducere chili til det halve, hvis det skal tilpasses det danske køkken.

    Stærk Thailandsk mad

    Pad Krakow er stærkt thailandsk mad og det er sådan den bliver lavet, selvom vi turister kan bede om, at få den mindre stærk. Men er du i Thailand, så prøv den originale version, så ved du bedre hvordan du skal lave den, når du kommer hjem. Ellers følg vores opskrift, som ikke er nær så stærk, som den originale ret.

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Tilberedningstid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer

    🥘 Ingredienser

    • 500 g Oksekød i strimler
    • 2 stk. Løg
    • 1 stk. Pak choy
    • 4 stk. Gulerødder
    • 1 Bambusskud friske eller på dåse
    • 2 stk. Peberfrugt
    • 4 spsk. Olivenolie
    • 4 fed Hvidløg
    • 2 cm Ingefær
    • 2 stk. Chili (Thai chili) kan erstattes af rød jalapenos eller anden chili
    • 1 spsk. Soya
    • 2 spsk. Fiskesovs
    • 4 spsk. Østerssovs
    • 1 spsk. Rørsukker
    • 3 dl Oksebouillon

    🥗 Tilbehør

    • 4 dl ris
    • 6 dl vand
    • ½ tsk. salt

    🔪 Sådan gør du

    1. Skyl og klargør grøntsager.
    2. Skær peberfrugt ud i strimler. Skræl gulerødder og skær dem ud i tynde strimler.
    3. Kom olie på en varm wok eller stegepande.
    4. Pil og pres hvidløg og kom det på en panden og svits det kort under omrøring.
    5. Kom gulerødder og peberfrugt på panden og svits det 1 minut under omrøring.
    6. Tilsæt kød under omrøring og svits det indtil det er gennemstegt..
    7. Tilsæt fiskesauce, østerssauce, Soya, sukker og oksebouillon og rør det hele godt sammen.
    8. Hak chili meget fint og kom det i retten under omrøring.
    9. Lad det simre i ca. 20 minutter.
    10. Skyl pak choi og snit det groft og kom det i wokretten ca. 2 minutter før den er færdig, så pak choi bevarer farve og sprødhed.

    🥗 Tilbehør

    1. Kom ingredienserne i en lille gryde og kog ris som anvist på posen.
    2. Sæt ris til side og anret dem i en skål og kom retten ovenpå, når Pad Krakow er klar.
    Pad Krapow med oksekød - Phat kaphrao
    Pad Krapow med oksekød – Phat kaphrao

    📋 Opskrift

    Pad Krapow med oksekød - gadekøkken opskrift

    Pad Krapow med oksekød

    Opskrift på den Thailandske gadekøkken ret, Pad Krapow med oksekød
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 5 min
    Tilberedningstid 10 min
    Arbejdstid 5 min
    Samlet tid 20 min
    Ret Hovedret
    Køkken Thailand
    Antal 4 Personer
    Kalorier 48 %

    Ingredienser
      

    • 500 g Oksekød (i strimler)
    • 2 stk. Løg
    • 1 stk. Pak choy
    • 4 stk. Gulerødder
    • 1 Bambusskud (friske eller på dåse)
    • 2 stk. Peberfrugt
    • 4 spsk. Olivenolie
    • 4 fed Hvidløg
    • 2 cm Ingefær
    • 2 stk. Chili ((Thai chili) kan erstattes af rød jalapenos eller anden chili)
    • 1 spsk. Soya
    • 2 spsk. Fiskesovs
    • 4 spsk. Østerssovs
    • 1 spsk. Rørsukker
    • 3 dl Oksebouillon

    Tilbehør

    • 4 dl Ris
    • 6 dl Vand
    • ½ tsk. Salt

    Sådan gør du
     

    • Skyl og klargør grøntsager.
    • Skær peberfrugt ud i strimler. Skræl gulerødder og skær dem ud i tynde strimler.
    • Kom olie på en varm wok eller stegepande.
    • Pil og pres hvidløg og kom det på en panden og svits det kort under omrøring.
    • Kom gulerødder og peberfrugt på panden og svits det 1 minut under omrøring.
    • Tilsæt kød under omrøring og svits det indtil det er gennemstegt..
    • Tilsæt fiskesauce, østerssauce, Soya, sukker og oksebouillon og rør det hele godt sammen.
    • Hak chili meget fint og kom det i retten under omrøring.
    • Lad det simre i ca. 10 minutter.
    • Skyl pak choi og snit det groft og kom det i wokretten ca. 2 minutter før den er færdig, så pak choi bevarer farve og sprødhed.

    Tilbehør

    • Kom ingredienserne i en lille gryde og kog ris som anvist på posen.
    • Sæt ris til side og anret dem i en skål og kom retten ovenpå, når Pad Krakow er klar.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 953kcal (48%) | Kulhydrater: 110g (37%) | Protein: 37g (74%) | Fedt: 41g (63%) | Mættet fedt: 12g (75%) | Flerumættet fedt: 3g | Enkelumættet fedt: 22g | Trans fedt: 2g | Fiber: 9g (38%) | Sukker: 15g (17%) | Vitamin A: 20019IU (400%) | Vitamin C: 184mg (223%) | Calcium: 344mg (34%) | Jern: 6mg (33%)
    Keyword bambusskud, chili, hvidløg, oksekød, Pad krakow, Pad Krakow med bambusskud, Pad krakow med oksekød, Thailandsk ret fra gadekøkken
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!
    Del meget gerne
    • Total3
    • 2
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Hel kylling med grillede grøntsager
    Italiensk Aperol spritz »

    Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, asiatisk, Billig mad, Umami mad Tags: bambusskud, chili, gulerødder, hvidløg, Ingefær, løg, oksekød, Pak choy, peberfrugt, Ris

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind