Squash lasagne med ricotta, tynde stykker squash og sunde grøntsager og en skøn mild kødsauce i lag.
Vi bruger mornaysauce og ricottaost til fyld og topping. Alt er ovnbagt til gyldenbrun duftende perfektion. Her får du et solidt måltid, hvor ingen går sultne fra bordet.
Prøv også lasagne med squash og aubergine
Gå til
Grøntsager
De fleste er vilde med en lasagne med masser af ost, men er ikke nødvendigvis vild med det høje antal kulhydrater.
Denne squash og grøntsagslasagne har alle smagene fra den klassiske lasagne, men med lidt færre kulhydrater og flere sunde grøntsager! Uden dog, at være decideret fedtfattig, da der både er ost og mornaysauce i lasagnen.
Squash lasagne med ricotta, er super nem at lave og er en god måde at bruge sine squash fra haven på.
Hvis du vil spare endnu mere på fedtet kan du reducere eller udelade mornaysauce.
Denne opskrift begynder med oksekødsaucen, som er lavet med magert hakket oksekød, hvidløg, løg og gulerødder.
Kødsaucen lægges i lag i et ovnfast fad sammen med stykker af courgette, ricotta ost. Prikken over i’et er et sidste lag revet ost med lidt revet muskatnød, hvorefter fadet sættes i ovnen indtil det er gyldent.
Serveres straks med lidt smør og flutes!
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 25 min. Arbejdstid ca. 15 min. Samlet tid ca. 45 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Lasagne
- 500 g Oksekød (hakket)
- 100 g Ricotta
- 2 spsk. Olivenolie
- ½ stk. Chili (rød)
- 1 stk. Løg
- 1 stk. Squash (stor eller 2 små i tern)
- 1 stk. gulerod
- 3 fed Hvidløg (finthakket)
- 1 dåse Tomater (flåede )
- 1 dl Oliven (sorte uden sten)
- 1 dl Grøntsagsbouillon
- 2 spsk. Oregano (frisk (kan erstattes af 1 spsk. tørret)
- 2 tsk. Salt
- 1 tsk. Friskkværnet peber
- 200 g Lasagneplader
Topping
- 3 dl Mornaysauce
- 100 g Ost (revet)
🥗Tilbehør
- 400 g Salat (blandet)
- 1 stk. Flutes
- 25 g Smør (til flutes)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Pil og hak løg og hvidløg og hak dem fint. Skræl gulerod og hak den lidt groft. Hak oliven lidt groft.
- Skyl squash, skær begge ender af og skær den i tern eller tynde skiver. Skyl chili og hak den fint.
- Kom lidt olivenolie i en stor gryde og svits chili, hvidløg, squash, gulerødder og løg i ca. 2 min.
- Tilsæt oksekødet i gryden og svits det med grøntsagerne, indtil det har fået lidt farve.
- Tilsæt flåede tomater, oliven, bouillon, oregano, salt og peber.
- Lad det simre ved jævn varme og med låg i ca. 20 min. med omrøring ind i mellem.
- Tag nu et ildfast fad og tilsæt et kødsauce. Drys lidt ricotta ovenpå, derefter et tyndt lag mornay, og til sidst et lag lasagneplader.
- Gentag indtil du ikke har mere kødsauce. Lav mindst 3 lag lasagneplader og fyld, gerne flere og slut af med kødsauce, fintrevet muskatnød, mornay og ost.
- Sættes i ovnen i ca. 45 minutter eller indtil lasagnen er gyldenbrun.
- Forbered salaten og lun flutes.
- Server lasagnen med frisk salat, brød og smør.
📖Variation
Denne squash lasagne er fyldt med god smag, men du kan stadig tilpasse den til dig med en række forskellige ingredienser.
Grøntsager: Prøv aubergine og små porrer i tynde strimler sammen med squash.
Kød: Udelad kødet og tilsæt endnu flere grøntsager i stedet.
Sauce: Prøv en mild bechamelsauce i stedet for mornaysauce.
Ekstra tilbehør: Du kan tilføje andre ingredienser såsom svampe eller spinat.
♨️ Sådan varmer du et stykke lasagne i ovnen
Helt fad
Når man laver lasagne, bliver der ofte en del lasagne tilbage, som sættes i køleskabet. Disse rester kan nemt varmes op og smage som frisklavet, hvis man følger denne fremgangsmåde.
Hvis et fad lasagne skal varmes op, efter at have været i køleskabet, skal ovnen varmes op på 175 grader.
I bunden af ovnen sættes et fad med varmt vand. Når vandet er helt varmt og damper, sættes lasagnen i ovnen.
Derved undgås det, at lasagnen bliver tør men bevarer fugtigheden ved tilberedningen i ovnen.
Stykke
Hvis det kun drejer sig om et stykke lasagne, kan man pensle overfladen med lidt vand, som så vil fordampe under opvarmningen i stedet for toppen så overfladen holdes fugtig.
Opskrift med noter
Squash lasagne med gulerødder og oliven
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Lasagne
- 500 g Oksekød (hakket)
- 3 dl Mornaysauce
- 100 g Ricotta
- 100 g Ost (revet)
- 1 stk. Squash (stor eller 2 små i tern)
- 1 stk. gulerod
- 1 stk. Løg
- ½ tsk. Muskatnød
- 3 fed Hvidløg (finthakket)
- 1 dl Oliven (sorte uden sten)
- ½ stk. Chili (rød)
- 200 g Lasagneplader
- 1 dåse Tomater (flåede )
- 1 dl Grøntsagsbouillon
- 2 spsk. Oregano (frisk (kan erstattes af 1 spsk. tørret)
- 2 spsk. Olivenolie
- 2 tsk. Salt
- 1 tsk. Friskkværnet peber
Tilbehør
- 400 g Salat (blandet)
- 1 stk. Flutes
- 25 g Smør (til flutes)
Sådan gør du
- Pil og hak løg og hvidløg og hak dem fint. Skræl gulerod og hak den lidt groft. Hak oliven lidt groft.
- Skyl squash, skær begge ender af og skær den i tern eller tynde skiver. Skyl chili og hak den fint.
- Kom lidt olivenolie i en stor gryde og svits chili, hvidløg, squash, gulerødder og løg i ca. 2 min.
- Tilsæt oksekødet i gryden og svits det med grøntsagerne, indtil det har fået lidt farve.
- Tilsæt flåede tomater, oliven, bouillon, oregano, salt og peber.
- Lad det simre ved jævn varme og med låg i ca. 20 min. med omrøring ind i mellem.
- Tag nu et ildfast fad og tilsæt et kødsauce. Drys lidt ricotta ovenpå, derefter et tyndt lag mornay, og til sidst et lag lasagneplader.
- Gentag indtil du ikke har mere kødsauce. Lav mindst 3 lag lasagneplader og fyld, gerne flere og slut af med kødsauce, fintrevet muskatnød, mornay og ost.
- Sættes i ovnen i ca. 45 minutter eller indtil lasagnen er gyldenbrun.
- Forbered salaten og lun flutes.
- Server lasagnen med frisk salat, brød og smør.
Noter
- Hvis du vil have lidt ekstra smag i topping, kan du fordele lidt klatter af smør
- Når lasagnen serveres, kan der drysses godt med hakket frisk basilikum over
- Anret en hvidløgsolie på bordet
- Tørret oregano af god kvalitet, kan også sættes på bordet
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Hvis du vil have lidt ekstra smag i topping, kan du fordele lidt klatter af smør
- Når lasagnen serveres, kan der drysses godt med hakket frisk basilikum over
- Anret en hvidløgsolie på bordet
- Tørret oregano af god kvalitet, kan også sættes på bordet
- Du kan sætte lasagnen i køleskabet og lune den op næste dag
I køleskabet
Hvis lasagnen skal varmes op, efter at have været i køleskabet, skal ovnen varmes op på 175 grader. I bunden af ovnen sættes et fad med varmt vand. Når vandet er helt varmt og damper, skal lasagnen i ovnen. Derved undgås det, at lasagnen bliver tør men bevarer fugtigheden ved tilberedningen i ovnen.
Kommentarer
Ingen kommentarer