• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad

    Tournedos med gorgonzolasauce

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 5 måneder siden

    Gorgonzolasauce til oksemørbrad

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total36
    • 32
    • 4
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Her er en nem nytårsmenu. Tournedos af oksemørbrad med gorgonzolasauce, er en nem nytårsmenu de fleste kan lave, og du er garanteret saftigt mørt kød. Tilberedningstiden er kort, bøffen er garanteret mør og saucen er spændene med kraftig smag fra osten. Lækkert og enkelt.

    Prøv også langtidsstegt oksemørbrad i ovn

    Gå til
    • Tournedos med bacon
    • Pommes chef kartofler
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du

    Tournedos med bacon

    Tournedos laves af det møre oksemørbrad og smager helt fantastisk og er en af de helt store klassikere der ofte serveres bearnaisesauce og pommes frites, men her får du den med gorgonzolasauce. Du kan vikle bacon rundt om tournedos, hvis du ønsker dette. Det giver ekstra lækker smag. Hvis du vikler bacon rundt om, skal du huske, at svitse bacon hele vejen rundt om tournedos.

    Pommes chef kartofler

    Vi serverer pommes chef eller flødekartofler til tournedos. De sprøde ovnbagte pommes chef kartofler, er altid godt. Det samme er de bløde lækre velsmagende flødekartofler, så der er flere muligheder.

    Pommes chef kartofler lavet i ovn
    Pommes chef kartofler lavet i ovn

    📋 Opskrift

    Gorgonzolasauce til oksemørbrad

    Tournedos med gorgonzolasauce

    Opskrift på Tournedos med gorgonzolasauce
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 10 min
    arbejdstid 10 min
    Samlet tid 30 min
    Ret Hovedret
    Køkken Dansk
    Antal 2 pesoner
    Kalorier 89 %

    Ingredienser
      

    • 500 gram oksemørbrad.
    • 100 gram gorgonzola (+ ekstra til saucen)
    • 2 fed hvidløg (presset )
    • 2 skiver bacon
    • 1 tsk. knust hel peber
    • 1 tsk. Salt
    • 2 spsk. Olie eller smør
    • 2 cl. whisky (eller tør sherry)
    • 2 dl fløde (eller cremefraiche)
    • 3 dl oksebouillon (eller oksefond)

    Tilbehør

    • 600 g kogte eller dampede grøntsager
    • 600 g Sprøde ovnbagte pommes chef kartofler

    Sådan gør du
     

    • Tag oksemørbrad og skær den ud i passende tykke skiver. Skær et snit i tournedos og kom et skive gorgonzola ost i snittet og krydr godt med salt og peber.
    • Hvis du ønsker bacon rundt om tournedos, vikler du en baconstrimmel rundt om nu, og trykker den fast.
    • Hvis du har viklet bacon rundt om, skal baconen svitses hele vejen rundt først.
    • Tænd nu komfuret op på stærk varme og kom lidt fedtstof på panden. Svits Tournedos ca. 3 minutter på hver side. Når der er ca. 1 minut tilbage på hver side, smøres hvidløg over tournedos.
    • Tag nu tournedos af panden og kom dem på en varm tallerken og pak dem ind i stanniol og sæt dem lunt eller i en 100 grader varm ovn.
    • Sæt panden med stegeskyen tilbage på blusset og pisk nu sherryen eller whiskyen ind i stegeskyen.
    • Tilsæt et par skiver gorgonzola ost, fløde og oksefond/oksebouillon. Kog det op og sammen og smag til med peber og evt. lidt salt.

    Fremgangsmåde tilbehør:

    • Lav de sprødstegte ovnbagte pommes chef kartofler i ovnen.
    • Damp eller kog, så de er klar til servering med tournedos.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 1773kcal (89%) | Kulhydrater: 98g (33%) | Protein: 76g (152%) | Fedt: 122g (188%) | Mættet fedt: 57g (356%) | Flerumættet fedt: 6g | Enkelumættet fedt: 48g | Fiber: 19g (79%) | Sukker: 3g (3%) | Vitamin A: 17097IU (342%) | Vitamin C: 92mg (112%) | Calcium: 477mg (48%) | Jern: 12mg (67%)
    Keyword Tournedos med gorgonzolasauce
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Klargøring ca. 10 min. Tilberedning ca. 10 min. Arbejdstid ca. 10 min. Samlet tid ca. 30 min. Opskrift til 2 personer.

    🥘 Ingredienser

    • 500 gram eller 4 stykker oksemørbrad.
    • 100 gram gorgonzola + ekstra til saucen
    • 2 fed presset hvidløg
    • Knust hel peber
    • Salt
    • Olie eller smør
    • 2 cl. tør sherry eller whisky
    • 2 dl cremefraiche eller fløde
    • Oksefond eller bouillonterning

    🥗 Tilbehør

    • Sprøde ovnbagte pommes chef kartofler og kogte eller dampede grøntsager

    🔪 Sådan gør du

    1. Tag oksemørbrad og skær den ud i passende tykke skiver. Skær et snit i tournedos og kom et skive gorgonzola ost i snittet og krydr godt med salt og peber.
    2. Hvis du ønsker bacon rundt om tournedos, vikler du en baconstrimmel rundt om nu, og trykker den fast.
    3. Hvis du har viklet bacon rundt om, skal baconen svitses hele vejen rundt først.
    4. Tænd nu komfuret op på stærk varme og kom lidt fedtstof på panden. Svits Tournedos ca. 3 minutter på hver side.
    5. Når der er ca. 1 minut tilbage på hver side, smøres hvidløg over tournedos.
    6. Tag nu tournedos af panden og kom dem på en varm tallerken og pak dem ind i stanniol og sæt dem lunt eller i en 100 grader varm ovn.
    7. Sæt panden med stegeskyen tilbage på blusset og pisk nu sherryen eller whiskyen ind i stegeskyen. Tilsæt et par skiver gorgonzola ost, fløde og oksefond/oksebouillon.
    8. Kog det op og sammen og smag til med peber og evt. lidt salt.

    Fremgangsmåde tilbehør:

    Lav de sprødstegte ovnbagte pommes chef kartofler og de kogte grøntsager, så de er klar til servering med tournedos.

    Del meget gerne
    • Total36
    • 32
    • 4
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Honningsnitter
    Pommes Chef kartofler »

    Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, Hovedretter, Oksekød og kalvekød Tags: fløde, Gorgonzola, hvidløg, kartofler, oksebouillon, oksekød, ost, sherry, Whisky

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind