Her er en nem nytårsmenu. Tournedos af oksemørbrad med gorgonzolasauce, er en nem nytårsmenu de fleste kan lave, og du er garanteret saftigt mørt kød. Tilberedningstiden er kort, bøffen er garanteret mør og saucen er spændene med kraftig smag fra osten. Lækkert og enkelt.
Prøv også langtidsstegt oksemørbrad i ovn
Gå til
Tournedos med bacon
Tournedos laves af det møre oksemørbrad og smager helt fantastisk og er en af de helt store klassikere der ofte serveres bearnaisesauce og pommes frites, men her får du den med gorgonzolasauce. Du kan vikle bacon rundt om tournedos, hvis du ønsker dette. Det giver ekstra lækker smag. Hvis du vikler bacon rundt om, skal du huske, at svitse bacon hele vejen rundt om tournedos.
Pommes chef kartofler
Vi serverer pommes chef eller flødekartofler til tournedos. De sprøde ovnbagte pommes chef kartofler, er altid godt. Det samme er de bløde lækre velsmagende flødekartofler, så der er flere muligheder.
Opskrift med noter
Tournedos med gorgonzolasauce
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 500 gram oksemørbrad.
- 100 gram gorgonzola (+ ekstra til saucen)
- 2 fed hvidløg (presset )
- 2 skiver bacon
- 1 tsk. knust hel peber
- 1 tsk. Salt
- 2 spsk. Olie eller smør
- 2 cl. whisky (eller tør sherry)
- 2 dl fløde (eller cremefraiche)
- 3 dl oksebouillon (eller oksefond)
Tilbehør
- 600 g kogte eller dampede grøntsager
- 600 g Sprøde ovnbagte pommes chef kartofler
Sådan gør du
- Tag oksemørbrad og skær den ud i passende tykke skiver. Skær et snit i tournedos og kom et skive gorgonzola ost i snittet og krydr godt med salt og peber.
- Hvis du ønsker bacon rundt om tournedos, vikler du en baconstrimmel rundt om nu, og trykker den fast.
- Hvis du har viklet bacon rundt om, skal baconen svitses hele vejen rundt først.
- Tænd nu komfuret op på stærk varme og kom lidt fedtstof på panden. Svits Tournedos ca. 3 minutter på hver side. Når der er ca. 1 minut tilbage på hver side, smøres hvidløg over tournedos.
- Tag nu tournedos af panden og kom dem på en varm tallerken og pak dem ind i stanniol og sæt dem lunt eller i en 100 grader varm ovn.
- Sæt panden med stegeskyen tilbage på blusset og pisk nu sherryen eller whiskyen ind i stegeskyen.
- Tilsæt et par skiver gorgonzola ost, fløde og oksefond/oksebouillon. Kog det op og sammen og smag til med peber og evt. lidt salt.
Fremgangsmåde tilbehør:
- Lav de sprødstegte ovnbagte pommes chef kartofler i ovnen.
- Damp eller kog, så de er klar til servering med tournedos.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring ca. 10 min. Tilberedning ca. 10 min. Arbejdstid ca. 10 min. Samlet tid ca. 30 min. Opskrift til 2 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 500 gram eller 4 stykker oksemørbrad.
- 100 gram gorgonzola + ekstra til saucen
- 2 fed presset hvidløg
- Knust hel peber
- Salt
- Olie eller smør
- 2 cl. tør sherry eller whisky
- 2 dl cremefraiche eller fløde
- Oksefond eller bouillonterning
🥗Tilbehør
- Sprøde ovnbagte pommes chef kartofler og kogte eller dampede grøntsager
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Tag oksemørbrad og skær den ud i passende tykke skiver. Skær et snit i tournedos og kom et skive gorgonzola ost i snittet og krydr godt med salt og peber.
- Hvis du ønsker bacon rundt om tournedos, vikler du en baconstrimmel rundt om nu, og trykker den fast.
- Hvis du har viklet bacon rundt om, skal baconen svitses hele vejen rundt først.
- Tænd nu komfuret op på stærk varme og kom lidt fedtstof på panden. Svits Tournedos ca. 3 minutter på hver side.
- Når der er ca. 1 minut tilbage på hver side, smøres hvidløg over tournedos.
- Tag nu tournedos af panden og kom dem på en varm tallerken og pak dem ind i stanniol og sæt dem lunt eller i en 100 grader varm ovn.
- Sæt panden med stegeskyen tilbage på blusset og pisk nu sherryen eller whiskyen ind i stegeskyen. Tilsæt et par skiver gorgonzola ost, fløde og oksefond/oksebouillon.
- Kog det op og sammen og smag til med peber og evt. lidt salt.
Fremgangsmåde tilbehør:
Lav de sprødstegte ovnbagte pommes chef kartofler og de kogte grøntsager, så de er klar til servering med tournedos.
Kommentarer
Ingen kommentarer