• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Alle madopskrifter

    Æblekage bagt

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 6 måneder siden

    Bagt æblekage efter ovnen

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total32
    • 26
    • 6
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Bagt æblekage er et godt alternativ til almindelig æblekage, og den smager helt fantastisk med de mange nødder. Æblekage bagt, serveres lun med iskoldt flødeskum til, men du kan også servere den med rørt vaniljecremefraiche i stedet. Det er en nem og meget velsmagende dessert der er let at lave for de fleste. Bruges meget syrlige æbler tilsættes der ekstra sukker. Det kan ikke anbefales at bruge saftige spiseæbler, da der vil være for meget vand i fadet, og konsistensen derved bliver for flydende.

    Prøv også gammeldags æblekage med flødeskum

    Fynsk æblekage med flødeskum

    Vi laver en del forskellige æblekager og normalt laver vi den gode gamle fynske æblekage med æblekagerasp og iskoldt flødeskum på toppen. Men her laver vi den med et tykt lag knuste nødder på toppen. Du kan variere nødder og topping og det er kunne være spændende, at tilsætte lidt revet citronskal for at give topping lidt syrlighed.

    Gå til
    • Fynsk æblekage med flødeskum
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ
    • Bagt æblekage efter ovnen
      Bagt æblekage lige taget ud af ovnen. Mandler og sukkeroverfladen er perfekt
    • Bagt æblekage inden ovnen
      Bagt æblekage inden den skal en tur i ovnen

    📋 Opskrift

    Bagt æblekage efter ovnen

    Æblekage bagt

    Opskrift på bagt Æblekage
    Din skærm er tændt hele tiden
    4.67 fra 3 stemmer
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 5 min
    Tilberedningstid 45 min
    arbejdstid 10 min
    Samlet tid 1 t
    Ret Desserter
    Køkken Dansk
    Antal 8 Personer
    Kalorier 22 %

    Ingredienser
      

    Æblegrød

    • 700 gram æbler (klargjort)
    • 1 dl. vand
    • 100-150 gram sukker (smag til)
    • 1 spsk. vaniljesukker (eller en stang vanilje.)

    Topping

    • 2 dl. mandler (finthakkede)
    • 3 spsk. sukker
    • 2 ½ dl. rasp
    • 1 Håndfuld makroner (knuste)
    • 3 spsk. smør

    Tilbehør

    • 4 dl. Piskefløde (til flødeskum)
    • 1 tsk. vaniljesukker

    Sådan gør du
     

    Æblegrød

    • Æblerne skrælles og skæres i små stykker.
    • Kom æblestykker i en stor gryde og hæld vandet ved.
    • Skær vaniljestang midtover på langs.
    • Tag kornene ud, og put dem sammen med vaniljestang op til æblerne. Æblestykker koges møre til mos i en stor gryde med låg.
    • Smages derefter til med sukker.

    Topping

    • Tag et stort ildfast fad og smør det indvendigt. Hæld indholdet fra gryden i. Rasp, hakkede mandler, sukker, evt. makroner, blandes sammen og lægges oven over mosen.
    • Du skal ikke trykke det ned i mosen, kun lige klappe det let.
    • Til sidst fordeles det næsten smeltede smør over, og kagen bages lysebrun i ca. 45 minutter ved 175 grader i alm. ovn.
    • Nu breder der sig en duft af æbler, vanilje og mandler i hele stuen.

    Tilbehør

    • Pisk fløden og tilsæt vaniljesukker og pisk det godt sammen.

    Servering

    • Server bagt æblekage med kold flødeskum.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 445kcal (22%) | Kulhydrater: 39g (13%) | Protein: 5g (10%) | Fedt: 32g (49%) | Mættet fedt: 16g (100%) | Flerumættet fedt: 3g | Enkelumættet fedt: 12g | Trans fedt: 1g | Fiber: 5g (21%) | Sukker: 30g (33%) | Vitamin A: 958IU (19%) | Vitamin C: 8mg (10%) | Calcium: 86mg (9%) | Jern: 1mg (6%)
    Keyword Æblekage bagt, Fynsk bagt æblekage
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Forberedelsestid er ca. 5 min. Tilberedningstid er ca. 45 min. Samlet tid er ca. 1 timer. Opskrift til 8 personer.

    🥘 Ingredienser

    • 700 gram æbler i renset tilstand
    • 1 dl. Vand
    • 100–150 gram Sukker Kommer an på syrlighed i æbler
    • 1 spsk. Vaniljesukker eller en stang vanilje.

    Ingredienser topping

    • 2 dl. mandler finthakkede, ej smuttede
    • 3 spsk. sukker
    • 2 ½ dl. rasp
    • 1 Håndfuld knuste makroner
    • 3 spsk. smør store

    🥗 Tilbehør

    • 4 dl. Piskefløde til flødeskum
    • 1 tsk. vaniljesukker

    🔪 Sådan gør du

    1. Æblerne skrælles og skæres i små stykker.
    2. Kom æblestykker i en stor gryde og hæld vandet ved.
    3. Skær vaniljestang midtover på langs.
    4. Tag kornene ud, og put dem sammen med vaniljestang op til æblerne. Æblestykker koges møre til mos i en stor gryde med låg.
    5. Smages derefter til med sukker.
    6. Tag et stort ildfast fad og smør det indvendigt. Hæld indholdet fra gryden i. Rasp, hakkede mandler, sukker, evt. makroner, blandes sammen og lægges oven over mosen.
    7. Du skal ikke trykke det ned i mosen, kun lige klappe det let.
    8. Til sidst fordeles det næsten smeltede smør over, og kagen bages lysebrun i ca. 45 minutter ved 175 grader i alm. ovn.
    9. Nu breder der sig en duft af æbler, vanilje og mandler i hele stuen.
    10. Pisk fløden og tilsæt vaniljesukker og pisk det godt sammen. Server bagt æblekage med kold flødeskum.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Du kan erstatte rasp med æblekagerasp.

    ❓ FAQ

    Hvordan skal æblekagen opbevares ?

    I køleskabet

    Hvad er holdbarheden ?

    Ca. 1 dag i køleskabet, da fløden bliver sur. Uden fløde, ca. 7 dage.

    Del meget gerne
    • Total32
    • 26
    • 6
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Kartoffelgratin
    Tunsteaks »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Bagværk, Desserter Tags: æbler, fløde, Mandler, vanilje

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind