Bagt æblekage er et godt alternativ til almindelig æblekage, og den smager helt fantastisk med de mange nødder. Æblekage bagt, serveres lun med iskoldt flødeskum til, men du kan også servere den med rørt vaniljecremefraiche i stedet. Det er en nem og meget velsmagende dessert der er let at lave for de fleste. Bruges meget syrlige æbler tilsættes der ekstra sukker. Det kan ikke anbefales at bruge saftige spiseæbler, da der vil være for meget vand i fadet, og konsistensen derved bliver for flydende.
Prøv også gammeldags æblekage med flødeskum
Fynsk æblekage med flødeskum
Vi laver en del forskellige æblekager og normalt laver vi den gode gamle fynske æblekage med æblekagerasp og iskoldt flødeskum på toppen. Men her laver vi den med et tykt lag knuste nødder på toppen. Du kan variere nødder og topping og det er kunne være spændende, at tilsætte lidt revet citronskal for at give topping lidt syrlighed.
Gå til
📖 Opskrift
Æblekage bagt
Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!
Ingredienser
Æblegrød
- 700 gram æbler (klargjort)
- 1 dl. vand
- 100-150 gram sukker (smag til)
- 1 spsk. vaniljesukker (eller en stang vanilje.)
Topping
- 2 dl. mandler (finthakkede)
- 3 spsk. sukker
- 2 ½ dl. rasp
- 1 Håndfuld makroner (knuste)
- 3 spsk. smør
Tilbehør
- 4 dl. Piskefløde (til flødeskum)
- 1 tsk. vaniljesukker
Sådan gør du
Æblegrød
- Æblerne skrælles og skæres i små stykker.
- Kom æblestykker i en stor gryde og hæld vandet ved.
- Skær vaniljestang midtover på langs.
- Tag kornene ud, og put dem sammen med vaniljestang op til æblerne. Æblestykker koges møre til mos i en stor gryde med låg.
- Smages derefter til med sukker.
Topping
- Tag et stort ildfast fad og smør det indvendigt. Hæld indholdet fra gryden i. Rasp, hakkede mandler, sukker, evt. makroner, blandes sammen og lægges oven over mosen.
- Du skal ikke trykke det ned i mosen, kun lige klappe det let.
- Til sidst fordeles det næsten smeltede smør over, og kagen bages lysebrun i ca. 45 minutter ved 175 grader i alm. ovn.
- Nu breder der sig en duft af æbler, vanilje og mandler i hele stuen.
Tilbehør
- Pisk fløden og tilsæt vaniljesukker og pisk det godt sammen.
Servering
- Server bagt æblekage med kold flødeskum.
Ernærnærings fakta
⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
Forberedelsestid er ca. 5 min. Tilberedningstid er ca. 45 min. Samlet tid er ca. 1 timer. Opskrift til 8 personer.
🥘 Ingredienser
- 700 gram æbler i renset tilstand
- 1 dl. Vand
- 100–150 gram Sukker Kommer an på syrlighed i æbler
- 1 spsk. Vaniljesukker eller en stang vanilje.
Ingredienser topping
- 2 dl. mandler finthakkede, ej smuttede
- 3 spsk. sukker
- 2 ½ dl. rasp
- 1 Håndfuld knuste makroner
- 3 spsk. smør store
🥗 Tilbehør
- 4 dl. Piskefløde til flødeskum
- 1 tsk. vaniljesukker
🔪 Sådan gør du
- Æblerne skrælles og skæres i små stykker.
- Kom æblestykker i en stor gryde og hæld vandet ved.
- Skær vaniljestang midtover på langs.
- Tag kornene ud, og put dem sammen med vaniljestang op til æblerne. Æblestykker koges møre til mos i en stor gryde med låg.
- Smages derefter til med sukker.
- Tag et stort ildfast fad og smør det indvendigt. Hæld indholdet fra gryden i. Rasp, hakkede mandler, sukker, evt. makroner, blandes sammen og lægges oven over mosen.
- Du skal ikke trykke det ned i mosen, kun lige klappe det let.
- Til sidst fordeles det næsten smeltede smør over, og kagen bages lysebrun i ca. 45 minutter ved 175 grader i alm. ovn.
- Nu breder der sig en duft af æbler, vanilje og mandler i hele stuen.
- Pisk fløden og tilsæt vaniljesukker og pisk det godt sammen. Server bagt æblekage med kold flødeskum.
💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
- Du kan erstatte rasp med æblekagerasp.
❓ FAQ
I køleskabet
Ca. 1 dag i køleskabet, da fløden bliver sur. Uden fløde, ca. 7 dage.
Skriv en kommentar