Æggekage med kartofler ses også under navnet Spansk æggekage. Fordelen ved at komme æggekagen i ovnen er, at den bliver sprød ovenpå også. Kartofler er en virkelig god ingrediens til æggekagen, da den så bliver en del mere mættende. Her får du opskriften på en sprød luftig æggekage med bacon og kartofler og bacon bagt i ovn.
Prøv også æggekage bagt i ovn

Gå til
Æggekage i ovn
Fordelen ved at komme æggekagen i ovnen er, at den bliver sprød ovenpå også. Frisk agurk skåret i små stykker og solmodne tomater skåret i både, er perfekt tilbehør til en æggekage.
Vi elsker en god æggekage og laver den ofte selv. Vi bestiller næsten aldrig æggekage når vi er på cafe af den grund, at de næsten altid bruger natron, mel eller bagepulver, så æggekagen ikke falder sammen. Men det giver en smag og konsistens, som vi ikke er så vilde med. Så det skal du være opmærksom på, når du laver æggekage.
📋 Opskrift
Æggekage med kartofler og bacon
Udstyr
- Stegepande der kan tåle ovn
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200° og sæt en plade midt i ovnen.
- Skræl kartoflerne og skær dem i 3 cm stykker. Kog kartoflerne i letsaltet vand, til de stadig har lidt bid.
- Del æg i hvider og æggeblommer. Pisk æggehvider stive i en skål. Pisk æggeblommer og hæld mælk i skålen og piske det sammen. Krydr med salt og peber. Pisk eller vend nu forsigtigt æggemassen ind i hviderne, så æggemassen bliver luftigt.
- Kom lidt olivenolie på en stegepande og varm panden op. Steg bacon til de har smidt fedtet og er blevet sprøde og lækre. Tag bacon op på en tallerken og sæt til side. Smør pandens sider godt ind i bacon.
- Hæld æggemassen på panden med baconfedtet og fordel kartofler over. Krydr med salt og friskkværnet peber. Sæt panden i ovnen og giv æggekagen ca. 20 minutter eller til den er gylden og sprød.
Servering
- Anret rugbrødskiver i en kurv. Skyl purløg og dup den tør. Snit purløg fint og fordel det ovenpå æggekagen sammen med den sprøde bacon.
Noter
- Du kan nøjes med 150 g bacon som der er i pakker med sliced bacon.
- Du kan erstatte bacon med flæsk.
- Hvis du vil undgå, at falder sammen når den tages ud, kan du tilsætte æggemassen 1 tsk. bagepulver.
- Frisk agurk skåret i små stykker og solmodne tomater skåret i både, er perfekt tilbehør til en æggekage.
Ernærnærings fakta
⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
🥘 Ingredienser
- 200 g Kartofler
- 6 stk. Æg
- 1 dl Sødmælk
- 1 tsk. Salt
- 1 tsk. Peber Friskkværnet
- 200 g Bacon Røget.
- 1 bundt Purløg Frisk
- 2 spsk. Olivenolie
🥗 Tilbehør
- 8 skiver Rugbrød Friskbagt
🔪 Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200° og sæt en plade midt i ovnen.
- Skræl kartoflerne og skær dem i 3 cm stykker. Kog kartoflerne i letsaltet vand, til de stadig har lidt bid.
- Del æg i hvider og æggeblommer. Pisk æggehvider stive i en skål. Pisk æggeblommer og hæld mælk i skålen og piske det sammen. Krydr med salt og peber. Pisk eller vend nu forsigtigt æggemassen ind i hviderne, så æggemassen bliver luftigt.
- Kom lidt olivenolie på en stegepande og varm panden op. Steg bacon til de har smidt fedtet og er blevet sprøde og lækre. Tag bacon op på en tallerken og sæt til side. Smør pandens sider godt ind i bacon.
- Hæld æggemassen på panden med baconfedtet og fordel kartofler over. Krydr med salt og friskkværnet peber. Sæt panden i ovnen og giv æggekagen ca. 20 minutter eller til den er gylden og sprød.
🍽 Servering
- Anret rugbrødskiver i en kurv. Skyl purløg og dup den tør.
- Snit purløg fint og fordel det ovenpå æggekagen sammen med den sprøde bacon.
Skriv et svar