• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Dansk mad

    Æggekage med kartofler og bacon

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 4 måneder siden

    Æggekage med kartofler og bacon

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total25
    • 13
    • 12
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Æggekage med kartofler ses også under navnet Spansk æggekage. Fordelen ved at komme æggekagen i ovnen er, at den bliver sprød ovenpå også. Kartofler er en virkelig god ingrediens til æggekagen, da den så bliver en del mere mættende. Her får du opskriften på en sprød luftig æggekage med bacon og kartofler og bacon bagt i ovn.

    Prøv også æggekage bagt i ovn

    Æggekage med kartofler
    Æggekage med kartofler bagt i ovn
    Æggekage på pande
    Æggekage på pande
    Gå til
    • Æggekage i ovn
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du

    Æggekage i ovn

    Fordelen ved at komme æggekagen i ovnen er, at den bliver sprød ovenpå også. Frisk agurk skåret i små stykker og solmodne tomater skåret i både, er perfekt tilbehør til en æggekage.

    Vi elsker en god æggekage og laver den ofte selv. Vi bestiller næsten aldrig æggekage når vi er på cafe af den grund, at de næsten altid bruger natron, mel eller bagepulver, så æggekagen ikke falder sammen. Men det giver en smag og konsistens, som vi ikke er så vilde med. Så det skal du være opmærksom på, når du laver æggekage.

    📋 Opskrift

    Æggekage med kartofler og bacon

    Æggekage med kartofler og bacon

    Opskrift på luftig æggekage med kartofler og bacon
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 5 min
    Tilberedningstid 20 min
    Arbejdstid 5 min
    Samlet tid 30 min
    Ret Hovedret
    Køkken Dansk
    Antal 4 Personer
    Kalorier 30 %

    Udstyr

    • Stegepande der kan tåle ovn

    Ingredienser
      

    • 200 g Kartofler
    • 6 stk. Æg
    • 1 dl Sødmælk
    • 1 tsk. Salt
    • 1 tsk. Peber (Friskkværnet)
    • 200 g Bacon (Røget.)
    • 1 bundt Purløg (Frisk)
    • 2 spsk. Olivenolie

    Tilbehør

    • 8 skiver Rugbrød (Friskbagt)

    Sådan gør du
     

    • Tænd ovnen på 200° og sæt en plade midt i ovnen.
    • Skræl kartoflerne og skær dem i 3 cm stykker. Kog kartoflerne i letsaltet vand, til de stadig har lidt bid.
    • Del æg i hvider og æggeblommer. Pisk æggehvider stive i en skål. Pisk æggeblommer og hæld mælk i skålen og piske det sammen. Krydr med salt og peber. Pisk eller vend nu forsigtigt æggemassen ind i hviderne, så æggemassen bliver luftigt.
    • Kom lidt olivenolie på en stegepande og varm panden op. Steg bacon til de har smidt fedtet og er blevet sprøde og lækre. Tag bacon op på en tallerken og sæt til side. Smør pandens sider godt ind i bacon.
    • Hæld æggemassen på panden med baconfedtet og fordel kartofler over. Krydr med salt og friskkværnet peber. Sæt panden i ovnen og giv æggekagen ca. 20 minutter eller til den er gylden og sprød.

    Servering

    • Anret rugbrødskiver i en kurv. Skyl purløg og dup den tør. Snit purløg fint og fordel det ovenpå æggekagen sammen med den sprøde bacon.

    Noter

    • Du kan nøjes med 150 g bacon som der er i pakker med sliced bacon.
    • Du kan erstatte bacon med flæsk.
    • Hvis du vil undgå, at falder sammen når den tages ud, kan du tilsætte æggemassen 1 tsk. bagepulver.
    • Frisk agurk skåret i små stykker og solmodne tomater skåret i både, er perfekt tilbehør til en æggekage.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 599kcal (30%) | Kulhydrater: 42g (14%) | Protein: 23g (46%) | Fedt: 37g (57%) | Mættet fedt: 11g (69%) | Trans fedt: 1g | Fiber: 5g (21%) | Sukker: 4g (4%) | Vitamin A: 516IU (10%) | Vitamin C: 11mg (13%) | Calcium: 129mg (13%) | Jern: 4mg (22%)
    Keyword Æggekage bagt i ovn, Æggekage med kartofler og bacon, Luftig æggekage
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    🥘 Ingredienser

    • 200 g Kartofler
    • 6 stk. Æg
    • 1 dl Sødmælk
    • 1 tsk. Salt
    • 1 tsk. Peber Friskkværnet
    • 200 g Bacon Røget.
    • 1 bundt Purløg Frisk
    • 2 spsk. Olivenolie

    🥗 Tilbehør

    • 8 skiver Rugbrød Friskbagt

    🔪 Sådan gør du

    1. Tænd ovnen på 200° og sæt en plade midt i ovnen.
    2. Skræl kartoflerne og skær dem i 3 cm stykker. Kog kartoflerne i letsaltet vand, til de stadig har lidt bid.
    3. Del æg i hvider og æggeblommer. Pisk æggehvider stive i en skål. Pisk æggeblommer og hæld mælk i skålen og piske det sammen. Krydr med salt og peber. Pisk eller vend nu forsigtigt æggemassen ind i hviderne, så æggemassen bliver luftigt.
    4. Kom lidt olivenolie på en stegepande og varm panden op. Steg bacon til de har smidt fedtet og er blevet sprøde og lækre. Tag bacon op på en tallerken og sæt til side. Smør pandens sider godt ind i bacon.
    5. Hæld æggemassen på panden med baconfedtet og fordel kartofler over. Krydr med salt og friskkværnet peber. Sæt panden i ovnen og giv æggekagen ca. 20 minutter eller til den er gylden og sprød.

    🍽 Servering

    1. Anret rugbrødskiver i en kurv. Skyl purløg og dup den tør.
    2. Snit purløg fint og fordel det ovenpå æggekagen sammen med den sprøde bacon.
    Æggekage med kartofler
    Æggekage med kartofler bagt i ovn
    Del meget gerne
    • Total25
    • 13
    • 12
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Roastbeef kogt
    Pirogger med oksekød og skinke »

    Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, Æg og rogn, Billig mad, Børnevenlig mad, Cafémad, Dansk mad, Hovedretter, Mad på 30 minutter Tags: æg, Bacon, kartofler, mælk, Purløg, Rugbrød

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind