• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Alle madopskrifter

    Asparges hvide med sauce mousseline

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 4 måneder siden

    Sauce mousseline

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    Sauce mousseline
    Sauce mousseline

    Sauce mousseline klassisk

    Af Min madopskrift

    Forret til 4-6 personer

    Sauce mousseline en klassisk sauce og er Sauce hollandaise tilsat flødeskum. Hollandaise sauce er lavet på sammen måde som en Sauce Bearnaise – Olie, æg og smør og noget surt. Til Sauce mousseline bruges ofte citron i stedet for en eddikebaseret essens som estragoneddike. Da saucen ikke kommer ret højt op i varmegrader, skal saucen laves af pasteuriserede æg.

    Beregn 4 asparges til hver:

    Ingredienser asparges kogt:

    24 nye danske hvide asparges
    Havsalt
    Koldpresset rapsolie

    Ingredienser sauce mousseline:

    4 pasteuriserede æggeblommer
    Citronsaft fra en halv økologisk citron, max 2 spsk.
    250 gram usaltet smør
    2 dl fløde som piskes til flødeskum (må ikke tilsættes sukker)
    4 spsk. aspargesfond eller grøntsagsbouillon
    Salt og hvid peber

    Pynt:

    Finthakket kruspersille eller anden krydderurt

    Tilbehør:

    Hvidvin og brød med smør

    Fremgangsmåde asparges:

    Skræl asparges fra lige under hovedet og ned, skær enderne til.
    Hæld vand i en gryde og kog op.  Drys lidt salt i og lidt koldpresset rapsolie i. Læg asparges i gryden og kog asparges i ca. 2 min eller til de er møre.

    Tag dem op og lad dem afdryppe på et klæde. Nu laves saucen.

    Fremgangsmåde sauce mousseline:

    Vigtigt, som ved mayonnaise skal alle ingredienser til saucen skal have stuetemperatur.

    Smelt smørret og hæld det i en skål til afkøling. Sæt gryden på komfuret og pisk blommerne og citronsaft over meget svag varme. Når det har samlet sig, tilsættes smørret i en afbrudt tynd stråle, mens der stadig piskes kraftigt over svag varme. Man kan også begynde med at piske smør og blommerne sammen, hvis dette foretrækkes.

    Gryden må ikke blive for varm, så ødelægges saucen bliver klumpet. Tag gryden frem og tilbage fra komfuret mens der piskes.

    Når al smørret er pisket i saucen, pisker du aspargesfonden i. Til sidst, når du har taget saucen af varmen, vender du forsigtigt den usødede flødeskum i saucen og smager til med salt og evt. hvid peber.

    Saucen bliver tyk, glat og blank når den er færdig.

    Anret asparges med saucen og drys finthakket krydderurter henover, f. eks persille, purløg eller anden foretrukken urt.

     

     

    Del meget gerne
    • Total0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Asparges hvide
    Røræg stegt »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Forretter, Grøntsager, Sauce, Tilbehør til mad Tags: Asparges hvide med sauce mousseline, Hvide asparges med sauce mousseline, Sauce mousseline klassisk

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind