Bananmuffins med chokolade og vanilje, er smรฅ svampede muffins med en helt fantastisk smag. Citron i godt samspil med banan og chokolade giver en delikat eftersmag. Prรธv dem endelig nรฆste gang der skal bages muffins.
Prรธv ogsรฅ blรฅbรฆr muffins
Indhold i opskrift - Hop til:
๐ Komplet opskrift med noter

Bananmuffins med chokolade
Bedรธm opskriften โญ Hvor mange stjerner fรฅr den? โญโญโญโญโญ
Udstyr
- Muffins form
Ingredienser
- 125 gram farin (brun)
- 125 g smรธr (neutral)
- 2 stk. รฆg
- 2 stk. bananer (Store modne)
- 125 gram chokolade (mรธrk)
- 175 gram hvedemel
- 2 tsk. vaniljesukker (eller 1 hel vaniljestang)
- 1 tsk. bagepulver
- 1 Knivspids salt
- ยฝ stk. citron (saften)
- 1 spsk. Citronskal ((Jo mere citronskal, jo mere smag af citron))
Tilbehรธr
- 200 g Cremefraiche med vanilje
Sรฅdan gรธr du
- Kom farin og smรธr en skรฅl og pisk det sammen. Derefter tilsรฆttes รฆggene et af gangen. Der piskes indtil รฆggemassen er blevet cremet og lysegul.
- Kom saften fra citronen i. Citron smager skรธnt til Bananmuffins med chokolade og vanilje, og giver muffin en dejlig citronsmag. Kommes der ogsรฅ revet citronskal i, kommes den i nu.
- Skrรฆl og mos bananerne med en gaffel eller kom dem i en frysepose, og mos dem med hรฆnderne.
- Vend mosen op i รฆggemassen og fordel det med en det ene af de to piskeris fra piskeren.
- Nu skal chokoladen hakkes groft. Hold hรฅnden op foran kniven mens dette gรธres, sรฅ chokoladestykkerne ikke flyver rundt.
- Vend chokoladen i, pรฅ samme mรฅde som bananerne.
- Hvedemel, vanilje, bagepulver og salt sigtes sammen i en stor skรฅl.
- Kom det op i รฆggemassen, mens der rรธres konstant med en stor ske.
- Smรธr muffinsformen.
- Den ensartede dej, fordeles i muffinsformene. Fyld dejen ca. ยพ op til kanten.
- Bag dem nu ved 200 grader, i ca. 15 til 20 minutter eller indtil de er bagte. Tjek med en strikkepind om de er fรฆrdige. Hรฆnger der dej ved, skal de have lรฆngere tid.
- Server Bananmuffins med chokolade og vanilje nรฅr de er kรธlet lidt ned.
- Tilbyd evt. cremefraiche rรธrt op med vanilje til.
Noter
- Citron kan udelades.
- Bruges der รธkologisk citron, kan der kommes lidt revet citronskal med op i dejen.
- Revet citronskal fremhรฆver smagen af citron, pรฅ en yderst elegant mรฅde i muffins med banan.
Ernรฆrnรฆrings fakta
Ernรฆringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
โฒ๏ธ Klargรธring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 15 min. Samlet tid er ca. 45 min. Opskrift giver 12 muffins
๐ฅ Ingredienser – Indkรธbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslรฅr ogsรฅ andre alternativer til ingredienser. Hvis du รธnsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at รฆndre eller tilfรธje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkรธbsseddel.
- 125 gram brun farin
- 125 g smรธr
- 2 รฆg
- 2 store modne bananer eller 4 smรฅ
- 125 gram mรธrk chokolade
- 175 gram hvedemel
- 2 tsk. vaniljesukker eller 1 hel vaniljestang
- 1 tsk. bagepulver
- Knivspids salt
- Saften af en halv citron
- Citronskal revet fra en halv citron eller 1 hel (Jo mere citronskal, jo mere smag af citron)
๐ฅTilbehรธr
- Cremefraiche med vanilje
๐ช Fremgangsmรฅden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmรฅde i nummerere trin. Her finder du ogsรฅ alternativer til fremgangsmรฅder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Kom farin og smรธr i en skรฅl og pisk det sammen. Derefter tilsรฆttes รฆggene et af gangen. Der piskes indtil รฆggemassen er blevet cremet og lysegul.
- Kom saften fra citronen i. Citron smager skรธnt til Bananmuffins med chokolade og vanilje, og giver muffin en dejlig citronsmag. Kommes der ogsรฅ revet citronskal i, kommes den i nu.
- Skrรฆl og mos bananerne med en gaffel eller kom dem i en frysepose, og mos dem med hรฆnderne.
- Vend mosen op i รฆggemassen og fordel det med en det ene af de to piskeris fra piskeren.
- Nu skal chokoladen hakkes groft. Hold hรฅnden op foran kniven mens dette gรธres, sรฅ chokoladestykkerne ikke flyver rundt.
- Vend chokoladen i, pรฅ samme mรฅde som bananerne.
- Hvedemel, vanilje, bagepulver og salt sigtes sammen i en stor skรฅl.
- Kom det op i รฆggemassen, mens der rรธres konstant med en stor ske.
- Smรธr muffinsformen.
- Den ensartede dej, fordeles i muffinsformene. Fyld dejen ca. ยพ op til kanten.
- Bag dem nu ved 200 grader, i ca. 15 til 20 minutter eller indtil de er bagte. Tjek med en strikkepind om de er fรฆrdige. Hรฆnger der dej ved, skal de have lรฆngere tid.
- Server Bananmuffins med chokolade og vanilje nรฅr de er kรธlet lidt ned.
- Tilbyd evt. cremefraiche rรธrt op med vanilje til.
๐ญโ Tips og FAQ
๐ญ Tips
- Citron kan udelades.
- Brun farin kan erstattes af almindeligt sukker.
- Bruges der รธkologisk citron, kan der kommes lidt revet citronskal med op i dejen.
- Revet citronskal fremhรฆver smagen af citron, pรฅ en yderst elegant mรฅde i muffins med banan.
โ FAQ
ja
Mange bรธrn er helt vilde med bananmuffins
Nej, bananer til bananmuffins skal helst vรฆre modne.
3 dage i en kagedรฅse


















Kommentarer
Ingen kommentarer