• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Rester

    Biksemad – Klassisk

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 2 uger siden

    Biksemad med æg

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total4
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Biksemad

    Af min madopskrift

    Til 2 – 3 personer

     

    Kartofler til biksemad
    Skinke til biksemad
    Skinke til biksemad
    Revelsben i helt stykke
    Revelsben i helt stykke
    Biksemad med æg
    Biksemad med æg

     

    Biksemad efter traditionel dansk opskrift med kartofler, løg, oksekød og røget bacon. Denne ret er en rigtig ”Manderet” enkel (få ingredienser), nem at lave, og meget velsmagende serveret med en kold øl til.

    Ingredienser biksemad:

    600 g kolde kogte kartofler
    2 groft hakkede løg i tern eller i ringe
    400 kød fra middagen dagen før. f.eks. oksekød, kylling, lam, gris. Bruges kød med svær, skæres sværen fra, og smides ud.
    150 g røget bacon
    Smør til stegning
    salt
    peber

    Klassisk tilbehør til biksemad:

    Engelsk Sauce er klassisk tilbehør.
    Groft rugbrød
    Smør
    Syltede rødbeder i skiver
    Spejlæg

    Ekstra tilbehør:

    Ketchup og remoulade er bare godt.

    Fremgangsmåde pandestegning:

    De kolde kogte kartofler skæres i små firkanter.

    Det kolde stegte eller kogte kød skæres i passende mundrette firkanter.

    Bacon skæres i strimler eller tern.

    Smelt fedtstoffet på panden. Kom kødet og bacon i strimler eller tern på panden og steg det ved middel varme. Tilsæt de hakkede løg og lad det stege med et par minutter. Tag det af panden og hæld det i et fad. Lad noget af fedtstoffet blive tilbage på panden. Hæld nu de kolde kogte skårne kartofler op på panden, og steg kartoflerne godt igennem. Når kartoflerne har fået farve, tilsættes salt og peber. Under hele stegningen vendes kartoflerne af og til forsigtigt.
    Når kartoflerne har fået den rigtige farve, tilsættes kødet og løg fra fadet. Det hele varmes op, og smages til med salt og peber.

    Inden servering laves der nu det antal spejlæg som ønskes. Der beregnes Ca. 2 spejlæg per portion.

    Servering:

    Biksemad serveres rygende varm med Engelsk Sauce, groft rugbrød samt med syltede rødbeder og 2 spejlæg pr. portion.
    Drikkelse: 1 pilsner øl.

    Tips
    Man kan også bruge bayerske pølser i biksemad. Giver en herlig smag til retten.

     

    Del meget gerne
    • Total4
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    Kort beskrivelse
    recipe image
    Navn på opskrift
    Biksemad - Klassisk
    Udgivet den:
    2013-02-27
    Forberedelsestid:
    10M
    bagetid:
    20M
    Totaltid
    30M
    Rating:
    31star1star1stargraygray Based on 156 Review(s)

    Mere fra Rester

    • Pastasalat med kylling og bacon
    • Perfekte flødekartofler af forkogte kartofler

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Billig mad, Kartofler - Kartoffel opskrifter, Rester Tags: Biksemad, Biksemad - Klassisk

    Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

    Tilmeld nyhedsbrev

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Blandet saft lavet på saftkoger
    • Valnøddesnaps

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Blommekage New York Times
    • Blommetærte med marcipan
    • Bedste metode til, at fjerne ukrudt mellem fliser

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind