Biksemad med spejlæg og ratatouille
Til 4 personer
Af Min Madopskrift
Biksemad og ratatouille er begge lavet af rester, så hvorfor ikke servere disse to retter sammen. Biksemad med ratatouille står rigtig godt til hinanden.
Biksemad med ratatouille er en ret, fyldt med masser af smag og gode råvarer.
Ingredienser biksemad:
- 600 g kolde kogte kartofler
- 2 groft hakkede løg i tern eller i ringe
- 400 kød fra middagen dagen før. f.eks. oksekød, pølser, kylling, lam, gris
- 150 g røget bacon
- Smør til stegning
- salt
- peber
- 4 æg
Bemærk: Bruges kød med svær, skæres sværen fra, og smides ud
Ingredienser ratatouille
- 2 løg
- Rapsolie
- 1 grøn peberfrugt
- 1 aubergine
- 1 squash
- 10 modne tomater eller 2 dåser flåede
- Salt og friskkværnet peber
- 2 fed hvidløg
- 1 dusk frisk estragon
- 1 dusk frisk timian
- ½ rød chili
- 1 spsk. vineddike eller citronsaft
- 1 spsk. rørsukker
Fremgangsmåde biksemad
- De kolde kogte kartofler skæres i små firkanter.
- Det kolde stegte eller kogte kød skæres i passende mundrette firkanter.
- Bacon skæres i strimler eller tern.
- Smelt fedtstoffet på panden.
- Kom kødet og bacon i strimler eller tern på panden og steg det ved middel varme.
- Tilsæt de hakkede løg og lad det stege med et par minutter.
- Tag det af panden og hæld det i et fad.
- Lad noget af fedtstoffet blive tilbage på panden.
- Hæld nu de kolde kogte skårne kartofler op på panden, og steg kartoflerne godt igennem.
- Når kartoflerne har fået farve, tilsættes salt og peber.
- Under hele stegningen vendes kartoflerne af og til forsigtigt.
- Når kartoflerne har fået den rigtige farve, tilsættes kødet og løg fra fadet. Det hele varmes op, og smages til med salt og peber.
- Inden servering laves der nu det antal spejlæg som ønskes. Der beregnes Ca. 2 spejlæg per portion.
Fremgangsmåde ratatouille
- Pil løg og hvidløg.
- Skær løg ud i små firkanter.
- Hak hvidløg meget fint.
- Skyl aubergine, peberfrugt og squash og skær dem ud i lidt grove stykker.
- Vask tomater og skær dem ud i fire stykker.
- Skyld chili og hak den meget fint. Skyld estragon og timian. Tag fat i bunden af stilken og træk bladene af.
- Tag nu en sauterpande (Eller en stor tykbundet jerngryde) og hæld lidt olie på panden.
- Svits nu løg lidt, derefter kommes squash og peberfrugt i. Rør rundt og lad det svitse lidt under låg.
- Tilsæt nu chili, hvidløg, aubergine og tomater, rør rundt og skru ned for varmen.
- Tilsæt sukker, salt og vineddike og fordel det rundt i gryden mens du rører rundt.
- Tilsæt nu timian og estragon. Læg låg på og lad simre under låg ca. 20 minutter.
- Lav 4 spejlæg
Prøv også ratatouille
- Server Biksemad med ratatouille straks.
- Tilbyd koldt vand og kølig hvidvin til.
Tips til Biksemad med ratatouille
- Du kan variere ingredienserne i begge opskrifter efter årstiden og hvad du har i køleskabet.
Kommentarer
Ingen kommentarer