• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Retter med salat

    Bulgursalat med tomater og oliven

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 2 måneder siden

    Bulgursalat med oliven og tomater

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total3
    • 3
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Bulgur er skønt at bruge i en salat, da salaten derved, både kan blive til et helt måltid eller bruges som tilbehør til kød. Her er en grundopskrift på bulgursalat med tomater, basilikum og marinade. Bulgur kan også en fin erstatning for ris eller pasta.

    Prøv også Pastasalat med kylling og bacon

    Gå til
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ

    📋 Opskrift

    Bulgursalat med oliven og tomater

    Opskrift på bulgursalat med tomater og oliven

    Opskrift på bulgursalat med tomater og oliven
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 5 min
    Tilberedningstid 5 min
    Arbejdstid 5 min
    Samlet tid 15 min
    Ret aftensmad
    Køkken Mellemøsten
    Antal 4 personer
    Kalorier 24 %

    Ingredienser
      

    • 3 dl Bulgur
    • 5 dl Vand
    • ½ stk. Agurk
    • 2 stk. Rødløg (skåret i små stykker)
    • 4 stk. Tomater (skåret groft)
    • 20 stk. Oliven
    • 1 dl Rosiner
    • 1 spsk. Mynte

    Pynt

    • 1 stk. Mynteblade

    Marinade Bulgursalat:

    • ½ stk. Citron (saften)
    • ½ stk. Lime (saften)
    • 1 tsk. Honning
    • 2 spsk. Olivenolie
    • 1 knivspids salt og friskkværnet peber

    Sådan gør du
     

    • Tag en stor gryde og hæld ½ liter vand i. Kog vandet op uden låg til det bulderkoger, sluk for varmen.
    • Hæld 3 dl. Bulgur i vandet under omrøring, og lad den stå og trække som anvist på posen (ca. 12 minutter), eller indtil bulguren er blød og har opsuget væden og svulmet op. Hvis der er noget vand tilbage, hældes dette fra igennem en sigte.
    • Bulguren sættes til afkøling.
    • Skyl tomater og skær den ud i lidt grove stykker og vend stykkerne i bulguren. Vend rosiner og oliven rundt i bulguren. Hak mynte fint og vend den i bulgur.
    • Pisk dressingen sammen, smag til og dryp den over salaten og vend det hele forsigtigt rundt.
    • Bland det hele godt sammen, og sæt det evt. i køleskab, en times tid eller indtil servering.

    Noter

    • Bulgursalat serveres som tilbehør til grill og kødretter eller blot som let aftensmad.
    • Varierer bulgursalaten med de grøntsager du bedst kan lide

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 483kcal (24%) | Kulhydrater: 92g (31%) | Protein: 12g (24%) | Fedt: 12g (18%) | Mættet fedt: 2g (13%) | Flerumættet fedt: 2g | Enkelumættet fedt: 8g | Fiber: 19g (79%) | Sukker: 8g (9%) | Vitamin A: 1200IU (24%) | Vitamin C: 33mg (40%) | Vitamin E: 3mg (20%) | Vitamin K: 19µg (18%) | Calcium: 87mg (9%) | Kopper: 1mg (50%) | Folat: 59µg (15%) | Jern: 3mg (17%) | Mangan: 3mg (150%) | Magnesium: 160mg (40%) | Fosfor: 303mg (30%)
    Keyword Bulgursalat, Bulgursalat med tomater
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!
    Bulgursalat med oliven og tomater
    Bulgursalat med oliven og tomater

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Klargør ca. 5 minutter. Tilberedningstid ca. 5 min. Samlet tid er ca. 15 min. Opskrift til 4 personer.

    🥘 Ingredienser

    • 3 dl Bulgur
    • 5 dl Vand
    • 2 stk. Rødløg (skåret i små stykker)
    • ½ stk. Agurk
    • 4 stk. Tomater (skåret groft)
    • 20 stk. Oliven
    • 1 dl Rosiner
    • 1 spsk. Mynte

     🍒Pynt

    • 6 stk. Mynteblade

    Marinade Bulgursalat:

    • ½ stk. Citron (saften)
    • ½ stk. Lime (saften)
    • 1 tsk. Honning
    • 2 spsk. Olivenolie
    • 1 knivspids salt og friskkværnet peber

    🔪 Sådan gør du

    1. Tag en stor gryde og hæld ½ liter vand i. Kog vandet op uden låg til det bulderkoger, sluk for varmen.
    2. Hæld 3 dl. Bulgur i vandet under omrøring, og lad den stå og trække som anvist på posen (ca. 12 minutter), eller indtil bulguren er blød og har opsuget væden og svulmet op. Hvis der er noget vand tilbage, hældes dette fra igennem en sigte.
    3. Bulguren sættes til afkøling.
    4. Skyl tomater og skær den ud i lidt grove stykker og vend stykkerne i bulguren. Vend rosiner og oliven rundt i bulguren. Hak mynte fint og vend den i bulgur.
    5. Pisk dressingen sammen, smag til og dryp den over salaten og vend det hele forsigtigt rundt.
    6. Bland det hele godt sammen, og sæt det evt. i køleskab, en times tid eller indtil servering.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    Tips til Bulgursalat med tomater og marinade

    • Bulgursalat serveres som tilbehør til grill og kødretter eller blot som let aftensmad.
    • Varierer bulgursalaten med de grøntsager du bedst kan lide
    Del meget gerne
    • Total3
    • 3
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Snobrød klassisk opskrift
    Spinatfad med oksekød og ris »

    Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, Billig mad, Fedtfattig, Mad på 30 minutter, Retter med salat, Tilbehør til mad, Vegetar og veganer Tags: Agurk, bulgur, citron, honning, lime, Mynte, oliven, Rosiner, rødløg, Tomat

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind