Citronglasur er rigtig god til muffins og andre kager, hvor der skal kommes en lækker tyk glasur på. Citronglasur er meget nem at lave og giver en dejlig frisk eftersmag, som især er velegnet til meget søde kager. Riv lidt citronskal i glasur, hvis der ønskes mere smag af citron.
Gå til
Citronglasur til kager
Som overskriften lyder, skal der faktisk kun bruges to ingredienser, nemlig citronsaft og flormelis. Du kan rive lidt citronskal og komme dem med i glasuren, hvis du ønsker en mere kraftig citronglasur.
📖 Opskrift
Citronglasur
Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!
Ingredienser
- 1 ½ dl flormelis
- 1 spsk. citronsaft
Sådan gør du
Fremgangsmåde citronglasur:
- Flormelissen drysses over citronsaften mens der røres.
- Ønskes citronglasuren tykkere, kommes der ekstra flormelis i.
- Ønskes citronglasuren tyndere, kommes der mere citronsaft i, eller lidt vand.
- Ønskes en kraftigere smag af citron, rives der citronskal ned i glasuren.
- Kan bruges straks.
Noter
- Hver opmærksom på, at kager og boller skal være kølet helt ned, da glasuren vil løbe hvis den bliver varm.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 2 min. Tilberedningstid er ca. 3 min. Samlet tid ca. 5 min. Opskrift til 12 boller.
🥘 Ingredienser
Ingredienser Citronglasur:
- 1 ½ dl flormelis
- 1 spsk. citronsaft
🔪 Sådan gør du
Fremgangsmåde citronglasur:
- Flormelissen drysses over citronsaften mens der røres.
- Ønskes citronglasuren tykkere, kommes der ekstra flormelis i.
- Ønskes citronglasuren tyndere, kommes der mere citronsaft i, eller lidt vand.
- Ønskes en kraftigere smag af citron, rives der citronskal ned i glasuren.
- Kan bruges straks.
💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
- Hver opmærksom på, at kager og boller skal være kølet helt ned, da glasuren vil løbe hvis den bliver varm.
Skriv en kommentar