Citronglasur er rigtig god til muffins og andre kager, hvor der skal kommes en lækker tyk glasur på. Citronglasur er meget nem at lave og giver en dejlig frisk eftersmag, som især er velegnet til meget søde kager. Riv lidt citronskal i glasur, hvis der ønskes mere smag af citron.
Gå til
Citronglasur til kager
Som overskriften lyder, skal der faktisk kun bruges to ingredienser, nemlig citronsaft og flormelis. Du kan rive lidt citronskal og komme dem med i glasuren, hvis du ønsker en mere kraftig citronglasur.
Opskrift med noter
Citronglasur
Giv os op til en 5-stjernet vurdering med kommentar!
Ingredienser
- 1 ½ dl flormelis
- 1 spsk. citronsaft
Sådan gør du
Fremgangsmåde citronglasur:
- Flormelissen drysses over citronsaften mens der røres.
- Ønskes citronglasuren tykkere, kommes der ekstra flormelis i.
- Ønskes citronglasuren tyndere, kommes der mere citronsaft i, eller lidt vand.
- Ønskes en kraftigere smag af citron, rives der citronskal ned i glasuren.
- Kan bruges straks.
Noter
- Hver opmærksom på, at kager og boller skal være kølet helt ned, da glasuren vil løbe hvis den bliver varm.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 2 min. Tilberedningstid er ca. 3 min. Samlet tid ca. 5 min. Opskrift til 12 boller.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Ingredienser Citronglasur:
- 1 ½ dl flormelis
- 1 spsk. citronsaft
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Fremgangsmåde citronglasur:
- Flormelissen drysses over citronsaften mens der røres.
- Ønskes citronglasuren tykkere, kommes der ekstra flormelis i.
- Ønskes citronglasuren tyndere, kommes der mere citronsaft i, eller lidt vand.
- Ønskes en kraftigere smag af citron, rives der citronskal ned i glasuren.
- Kan bruges straks.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Hver opmærksom på, at kager og boller skal være kølet helt ned, da glasuren vil løbe hvis den bliver varm.
Kommentarer
Ingen kommentarer