Fedtfattig tunmousse opskrift uden husblas
Af Min Madopskrift
De fleste opskrifter på tunmousse indeholder ofte rigeligt med fedt i form af smør og/eller fed cremefraiche.
Men dette behøver nødvendigvis ikke at betyde at du ikke kan spise en lækker tunmousse pga. fedtindholdet.
Her på min madopskrift har vi nemlig fremtryllet en let og sund tunmousse så dig der gerne vil spare på fedtet også kan få en lækker snack. I denne opskrift har vi skåret kraftig ned på fedtet men stadig beholdt den gode smag!
Vi har blandt andet erstattet cremefraiche med skyr, uden at det er gået ud over den gode smag. Se vores tips nederst!
Det skal du bruge:
- 2 bøtter tun – i vand
- 1 dl. skyr naturel eller Cremefraiche (med lav fedtprocent)
- (2 spiseske mayonnaise – light) – Kan udelades hvis man ønsker endnu mindre fedt
- Citronsaft efter behov
- Salt og peber
- Rød peberfrugt
- Rødløg eller forårsløg
- Evt. et par skiver agurk
Tilbehør:
- Ristet brød
- Salat – icebergsalat/rucolasalat alt efter behov
Fremgangsmåde Fedtfattig tunmousse:
Tunmoussen laves først da den skal stå i køleskabet ca. et døgn før servering.
Først hakkes rød peber og løg i små tern.
Herefter hældes vandet fra tunen og indholdet kommes i en skål.
Her findeles tunen med en gaffel til det er næsten helt skilt fra hinanden.
Cremefraiche eller skyr og evt. mayonnaise tilsættes og røres godt sammen.
Når dette er mikset godt sammen tilsættes løg og rød peber og massen røres igen godt sammen.
Til sidst smages tunmoussen til med citron, salt og peber.
Fedtfattig tunmousse stilles i køleskabet til næste dag.
Tips til Fedtfattig tunmousse opskrift med skyr
Hvis der ønskes en lidt mindre syrlig skyr, kan du smage skyr til med lidt cayennepeber, paprika, ras el hanut (marokkansk krydderi) og lidt honning.
Kommentarer
Ingen kommentarer