Hildas svinemørbrad med baconsvøb og bagt kartoffel (Umami)
Af Min Madopskrift
Til 3 personer
Hildas svinemørbrad med baconsvøb, er en af vores nemme, men alligevel overraskende og velsmagende opskrifter.
Hildas svinemørbrad er meget velegnet til at blive serveret for gæster eller blot til en lørdag aften, hvor det godt må smage af lidt mere og være lidt anderledes spændende mad som skal spises.
Faktisk er retten utrolig nem og hurtig at lave. Den bør kunne laves under en halv time, hvis man trækker tiden på de bagte kartofler fra. Der er enkle, men meget smagsfulde ingredienser i retten, som kan varieres efter ens egen smag.
Ingredienser:
- 1 hel svinemørbrad på ca. 800 gram
- Bacon i skiver
- 1 rød peber
- 1 gul eller grøn peber
- 1 tsk. tørret rosmarin eller 1 frisk kvist rosmarin
- 1 stort løg
- 1 porre
- 250 gram god cremefraiche
- 1 dl. tør hvidvin
- 1 spsk. gorgonzola ost
- 6 hele små hvidløg (ikke dem med fed)
- 4 store kartofler eller 8 mellemstore
- 1 tsk. sukker eller honning
Fremgangsmåde:
Kom varmt vand i en stor gryde og sæt det i kog. Kom kartoflerne i når det koger og skru ned så det kun simrer. Sæt uret til 12 minutter. Når de 12 minutter er gået slukkes for varmen og bagekartofler koger videre i 12 minutter.
Derefter hældes vandet fra, og der skæres et kryds halt ned i bagekartoflerne, der sættes ind i en forvarmet ovn på 220 grader og bages færdige. Det tager ca. 30 minutter. Stik en kødnål igennem bagekartoflerne og se om de største er møre. Ca. 20 minutter før bagekartofler er færdige, kommes de hele hvidløg i ovnen. Hver opmærksom på, at de hele hvidløg kan ”sprænge” i ovnen, så de kan evt. pakkes ind i folie.
Mørbradene afpudses og skæres i passende medaljoner på ca. 2 stk. pr. person. Baconskiver vikles omkring, og sættes fast med store kødnåle.
Mørbradbøfferne vendes op på højkant, så bacon brunes hele vejen rundt på panden. Tag fat i kødnåle og drej dem rundt. Det er dejligt nemt med kødnåle, at få baconen lysebrun hele vejen rundt.
Mørbradbøfferne steges ca. 4 min på hver side, eller til de er gennemstegte men stadig rosafarvet, bløde og møre.
Peber, pore og løg skæres i små tern eller aflange stykker og svitses derefter i fedtstoffet fra panden sammen med rosmarin.
Tilsæt hvidvin, og lad det reducere til halvdelen. Tilsæt cremefraiche, gorgonzola ost og smag til med sukker (honning) salt og peber.
Servering:
Anret to medaljoner med pebersauce, bagekartofler og hele bagte hvidløg ved bagekartoflen.
Skriv en kommentar