Hindbærtærte med citron
Giver 6 små tærter
Lille velsmagende tærte, som smager fantastisk. Brug gode råvarer og du får en endnu bedre tærte.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Hindbærtærte med citron:
- 200 gram hvedemel
- 100 gram smør, blødt
- 3 spsk. sukker
- 1 æggeblomme
- 1 spsk. vand
Fyld:
- 3 æg
- 200 gram mascarpone eller flødeost
- 1 økologisk citron, skal og saft
- 75 gram sukker
- 300 gram hindbær
- Hindbærmarmelade.
- 50 gram mandler, fintrevet
- Evt. lidt mørk chokolade
Pynt:
- Flormelis drysset over
Fremgangsmåde Hindbærtærte med citron:
Hvedemel, sukker og smør blandes sammen. Kom æggeblommen og vand i, og saml dejen.
Rul nu dejen tyndt ud, så du får til seks tærter. Tag en tærteform, og smør den ind og kom dejen i.
Riv citronen.
Tag en stor skål, og kom æg, mascarpone eller flødeost, citronskal og sukker i. Pres lidt citronsaft med i. Pisk det sammen.
Fordel det i tærterne.
Kom en spiseskefuld hindbærmarmelade i.
Rens og skyld hindbær og kom dem i tærterne.
Hak mandlerne eller snit dem fint. Kom det over tærter, og pres det hele lidt sammen.
Nu kan du komme lidt mørk chokolade i også, men det er slet ikke nødvendigt, og kan udelades.
Tænd ovnen på 180 grader.
Bag tærterne midt i ovnen i ca. 45 til 50 minutter eller indtil det er gyldne og sprøde.
Sæt tærterne til afkøling på risten.
Inden servering, drysses der lidt flormelis over.
Server med vanilje cremefraiche eller flødeskum.
Prøv også Makrontærter med brombær og æbler
Tips til Hindbærtærte med citron
Du kan erstatte hindbær med f.eks. brombær
Kommentarer
Ingen kommentarer