Imponér dine venner med denne lækre menu med dybstegt indbagt torsk med sursød sauce. En smuk og lækker ret der gør indtryk. Jo, det er en klassiker henne ved den lokale kinesiske restaurant og det smager nøjagtig lige sådan.
Torsk i tempuradej med sursød sauce sidder lide i skabet og det bedste er, at retten er både billig og nem at lave. Vi har lavet ærtepuré også, men den kan du nemt udelade.
Prøv også Torsk i tempuradej med pommes frites
Gå til
Indbagte rejer
Indbagte rejer og fisk som laks, kan du selvfølgelig også komme i denne virkelig lækre dej, som bliver sprød og gylden, med en lækker pikant smag af øl når du frituresteger.
Vi har puttet, rødløg, ananas, gule og orange gulerødder i vores sursød sauce. Hvis du også vil have det, kommer du bare lidt ananas skåret i små stykker fra en dåse ned i saucen sammen med groft skårne gulerødder og halve løgringe og koger det sammen indtil gulerødderne er møre. Du kan bruge gulerødder eller karotter fra glas hvis det skal være ekstra nemt.
Pas på fritureolie – Brand og skoldningsfare !
Imponér dine venner med denne lækre menu med dybstegt indbagt torsk med sursød sauce. En smuk og lækker ret der gør indtryk, er en opskrift som er rigtig sjov at lave. Men den må ikke laves sammen med børn, selvom det er en børnevenlig ret. Da der er risiko for skoldning, da der bruges rygende varm olie som tilmed er brandfarlig. Brug ALDRIG vand i nærheden af olie, da olien så vil eksplodere. Brug også gerne briller og velegnet tøj, når du bruger store mængder fritureolie.
Opskrift med noter
Torsk i tempuradej med sursød sauce
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- Frituregryde eller stor gryde
Ingredienser
Tempuradej
- 200 g Hvedemel
- 1 tsk. Bagepulver
- 1 stk. Øl (Royal export (Den blå). Kan erstattes af anden øl.)
- 1 tsk. Salt
- 1 knivspids Peber
Ærtepuré
Sursød sauce
- 2 dl Ananassaft
- 1½ dl Vand
- 1 spsk. Sukker
- 2 spsk. Ketchup
- 2 spsk. Chilisauce (Sød)
- 2 spsk. Eddike (Hvidvins)
- 2 spsk. Soja
- 2 spsk. Maizena
Tilbehør kogte ris
- 3 dl Ris
Sådan gør du
Tempuradej
- Bland først alle de tørre ingredienser sammen og rør og pisk derefter øllen i skålen. Dejen skal være tyk og klistret, så er den er perfekt.
- Sæt dejen i køleskabet i en time, så smagen rigtig kan samle sig og dejen bliver endnu mere tyk og klistret.
Ærtepuré
- Kom de frosne ærter i et dørslag og overhæld dem langsomt med kogende vand, til de er tøet op.
- Kom ærterne i en blender og blend dem fine. Pres hvidløget. Knus chilifrø i en morter og kom det i blender sammen med skyr. Blend det hele godt sammen. Smag til med citronsaft, honning og salt. Lad det stå i køleskabet en times tid, så smagen kan samle sig.
Torsk dybstegt
- Rens og skyl fisk under vand. Skær den ud i store stykker på ca. 5 cm.
- Hæld mel op på en stor dyb tallerken og vend torskestykker på begge sider i melet.
- Kom olien i en friturekoger eller kom den i en stor gryde. Varm olien op til 200 grader. Brug evt. et grill termometer eller lign. for at måle temperatur. Du kan også stikke en tandstikker i træ i olien. Når det bruser og bobler omkring tandstik er olien klar.
- Kom nu torskestykker i olien et af gangen indtil du har 6 styks i gryden. Giv dem ca. 6 minutter i olien og vend dem ind imellem. Når de er færdige er de gyldne og sprøde. Sæt dem til afdrypning på et rent viskestykke eller på en rist.
- Gentag til alt torsk er friturestegt.
Sursød sauce
- Tag en lille gryde og kom alle ingredienserne i undtagen maizena og varm det langsomt op.
- Pisk maizena og lidt vand sammen i en shaker og hæld det ned i den sursøde sauce under omrøring. På denne måde undgår du klumper i saucen.
Noter
- Brug en shaker til at ryste meljævningen sammen, så du undgår klumper.
- Du kan udelade ærtepuré.
- Vi har brugt Royal export (Den blå) til vores dej, men du kan bruge hvilken som helst øl. (Vi er ikke sponseret eller lign.) Vi har bare brugt denne øl, da den gav en smag vi kunne lide.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 6 min. Samlet tid er ca. 30 min. Til 2 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Tempuradej
- 200 g Hvedemel
- 1 tsk. Bagepulver
- 1 stk. Øl Royal export (Den blå). Kan erstattes af anden øl.
- 1 tsk. Salt
- 1 knivspids Peber
Torsk dypstegt
Ærtepuré
- 250 g Ærter Økologiske og løsfrosne
- 1 fed Hvidløg
- ¼ tsk. Chili
- 1 spsk. Skyr
- 1 tsk. Honning
- 1 tsk. Citronsaft
- 1 Knivspids Salt og peber
Sursød sauce
- 2 dl Ananassaft
- 1½ dl Vand
- 1 spsk. Sukker
- 2 spsk. Ketchup
- 2 spsk. Chilisauce Sød
- 2 spsk. Eddike Hvidvins
- 2 spsk. Soja
- 2 spsk. Maizena
🥗Tilbehør
- 3 dl Ris
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Tempuradej
- Bland først alle de tørre ingredienser sammen og rør og pisk derefter øllen i skålen. Dejen skal være tyk og klistret, så er den er perfekt.
- Sæt dejen i køleskabet i en time, så smagen rigtig kan samle sig og dejen bliver endnu mere tyk og klistret.
Ærtepuré
- Kom de frosne ærter i et dørslag og overhæld dem langsomt med kogende vand, til de er tøet op.
- Kom ærterne i en blender og blend dem fine. Pres hvidløget. Knus chilifrø i en morter og kom det i blender sammen med skyr. Blend det hele godt sammen. Smag til med citronsaft, honning og salt. Lad det stå i køleskabet en times tid, så smagen kan samle sig.
Torsk dybstegt
- Rens og skyl fisk under vand. Skær den ud i store stykker på ca. 5 cm.
- Hæld mel op på en stor dyb tallerken og vend torskestykker på begge sider i melet.
- Kom olien i en friturekoger eller kom den i en stor gryde. Varm olien op til 200 grader. Brug evt. et grill termometer eller lign. for at måle temperatur. Du kan også stikke en tandstikker i træ i olien. Når det bruser og bobler omkring tandstik er olien klar.
- Kom nu torskestykker i olien et af gangen indtil du har 6 styks i gryden. Giv dem ca. 6 minutter i olien og vend dem ind imellem. Når de er færdige er de gyldne og sprøde. Sæt dem til afdrypning på et rent viskestykke eller på en rist.
- Gentag til alt torsk er friturestegt.
Sursød sauce
- Tag en lille gryde og kom alle ingredienserne i undtagen maizena og varm det langsomt op.
- Pisk maizena og lidt vand sammen i en shaker og hæld det ned i den sursøde sauce under omrøring. På denne måde undgår du klumper i saucen.
💭 Tips
- Brug en shaker til at ryste meljævningen sammen, så du undgår klumper.
- Du kan udelade ærtepuré.
- Vi har brugt Royal export (Den blå) til vores dej, men du kan bruge hvilken som helst øl. (Vi er ikke sponseret eller lign.) Vi har bare brugt denne øl, da den gav en smag vi kunne lide.
🌡️Opbevaring
Retten kan holde sig 2 dage i køleskabet i en lukket beholder. Er fryseegnet.
Kommentarer
Ingen kommentarer