Italiensk farsrulle med kartoffelgratin
Af Min Madopskrift
Til 4 personer
Italiensk farsrulle eller Italiensk farsbrød er en meget aromatisk ret. De sydlandske krydderier bliver meget fremhævet og forstærket i kompakte retter. Man kan næsten kalde det en eksplosion af duft og velsmag som breder sig i huset og i munden. Der skal bruges rester af daggammelt brød i denne ret, og retten ligger i den billige ende af skalaen prismæssigt.
Ingredienser fars:
- 3 skiver franskbrød uden skorper
- 2 dl sødmælk
- 250 g hakket svinekød
- 250 g hakket oksekød
- 1 æg
- 1 tsk. groft gourmetsalt
- Frisk kværnet peber
- 1 tsk. tørret oregano
Fyld:
1 stort løg
3 spsk. frisk hakket persille
100 g mild ost
Fremgangsmåde:
- Udblød franskbrødsskiverne i mælken.
- Rør brødblandingen med kød, æg og krydderier.
- Bred farsen ud på et stykke bagepapir i en firkant 20×30.
- Fordel løg og persille sammen med ost i tynde skiver over farsen.
- Rul denne som en roulade mod den korte side.
- Læg farsrullen uden bagepapir i et smurt ovnfast fad.
- Bag den i ovnen i ca. 60 minutter, ved 200 grader. De sidste 20 minutter skrues ned til 180 grader.
Ingredienser til kartoffelgratin:
- 1.5 kg faste kartofler
- Smør til fadet
- 4 æg
- 4 dl. sødmælk
- 4 dl piskefløde
- 1 stort, fintrevet fed hvidløg
- 2 tsk. groft salt
- ¼ tsk. friskkværnet peber
- ¼ tsk. friskrevet muskatnød
- 200 g revet emmentaler ost eller almindelig revet ost
Fremgangsmåde:
Skræl eller skrub kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver. Skyl dem, så stivelsen forsvinder, og tør dem grundigt i et rent tørt viskestykke.
Smør et stort ovnfast fad ind med smør.
Pisk æg, mælk og fløde sammen.
Put kartoffelskiverne i en stor skål og vend dem rundt med hvidløg, salt, peber og muskatnød. Fordel halvdelen af skålens indhold i det ovnfaste fad. Drys halvdelen af osten over.
Læg resten af kartoffelskiverne i fadet og hæld blandingen af æg, mælk og fløde over.
Hold øje med kartoffelgratin
Slut af med resten af osten og bag din kartoffelgratin i ca. 40 min. ved 200°. De sidste 10 minutter på 220 grader, hvis kartoffelgratin ikke er blevet gylden.
Hold øje med overfladen til sidst og læg evt. et stykke bagepapir over, så osten bliver gylden og ikke branket. Og skru ned for varmen i stedet.
Tilbyd kartoffelgratin og en salat til. Hvis der drikkes rødvin til, skal du finde en rødvin som passer til let krydret mad, da retten er krydret.
Kommentarer
Ingen kommentarer