Hvor lang tid et kalkunbryst skal have i ovnen, kommer an på både ovnen og hvad program der vælges, men en god fingerregel er ca. 45 minutter ved 180 grader pr. kilo kalkun og ved almindelig varme.
Rødvinsmarineret kalkunbryst
Ingredienser:
1 kg. kalkunbryst
2 dl. rødvin
6 fed hvidløg
1 spsk. frisk timian eller 1 spsk. tørret.
1 spsk. tørret paprika (Kan udelades)
3 stk. frisk rosmarin kviste eller 1 spsk. tørret rosmarin.
peber
Fremgangsmåde:
Læg kalkunbryst i en skål eller en stor frysepose. Hæld rødvin på så det dækker.
Kom et løg skåret i ringe og 6 fed hvidløgsfed i små stykker.
Tilsæt frisk rosmarin el. timian og friskkværnet peber. Lad det trække i et døgn i køleskab.
Næste dag tages kalkunbryst og lægges i et ovnfast fad. Marinaden hældes ved (ca. halvt op ad kødet). Brug evt. stegetermometer.
Sæt i en 190 grader varm ovn og steg i en halv time. Derefter tages marinaden fra og hældes op i en saucegryde eller kasseres. Steg kalkunen til den er færdig.
Lad den hvile lidt inden den skæres i skiver.
Lav evt. rosmarin kartofler til.
Rosmarin kartofler med rød, gul og grøn peber:
Ingredienser:
1. kg kogte kartofler (Evt. rå kartofler, men så skal der beregnes en længere tid i ovnen)
4 fed hvidløg
3 stk. peber i forskellige farver
Olie
Salt
Fremgangsmåde:
Skræl kartofler og skær dem i både. Kom dem i en bradepande og bland dem med olien. Drys godt med salt henover.
Sæt i 220 grader varm ovn, i ca. en halv time, eller til de er brune og møre.
Tag 3 stk. peberfrugter i forskellige farver og skær dem i strimler og steg dem på en pande, sammen med finthakket hvidløg. Pas på hvidløg ikke bliver brune og brankede, så ødelægger de hele retten.
Det hele blandes sammen med ovnkartoflerne.
Server og tilbyd vand med isterningerne og frisk lemon blandet i vandet.
Kommentarer
Ingen kommentarer