Kartoffelsuppe med ristet porre/bacon drys
Af Min Madopskrift
Hovedret til 4
Kartoffelsuppe med porrer er en smuk ret, der bรฅde kan serveres som forret og hovedret. Kartoffelsuppe er mรฆttende selv om det er en suppe. Masser af kartofler, giver god fyld til retten, bรฅde smagsmรฆssigt og drรธjde.
Ristet finthakket porre og bacon bliver til sprรธdt porre/bacon drys, og er en lรฆkker og smuk anretning pรฅ toppen, evt. sammen med finthakket persille.
Ingredienser Kartoffelsuppe med porrer :
- 1 spsk. รธkologisk smรธr
- 1 stort lรธg, hakket
- 500 g kartofler i smรฅ tern
- 2 pรฆne porrer i skiver – den hvide del (ca. 400 g)
- ยพ liter grรธnsagsbouillon
- 1 dl Piskeflรธde 38 % รธkologisk
- 1 pรฆn tsk. groft salt
- friskkvรฆrnet hvid peber
Ingredienser Porre/bacondrys:
- 250 g bacon i fine hรฅndskรฅrne skiver
- 1 finthakket porre – den grรธnne del (ca. 1 ยฝ dl)
Pynt:
- Porre/bacondrys
- Evt. Hakket persille
Tilbehรธr:
- Groft franskbrรธd
Fremgangsmรฅde Kartoffelsuppe med porrer :
Smelt smรธrret ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits lรธg og kartofler i ca. et par min. Tilsรฆt porrer og svits i yderligere ca. et par min.
Hรฆld bouillon ved og lad suppen smรฅkoge i ca. 20 min. indtil grรธnsagerne er mรธre.
Blend suppen til den er jรฆvn med en stor blender.
Kom suppen tilbage i gryden sammen med flรธde, salt og peber. Bring suppen i kog og smag til.
Porre/Bacondrys:
I mellemtiden kommes bacon pรฅ en tรธr pande og steges ved middelkraftig varme i ca. 3 – 4 min. Kom stรฆnklรฅg over, da bacon sprutter meget.
Skru ned og steg det fรฆrdigt ved jรฆvn varme i indtil baconen er sprรธd. Det tager ogsรฅ ca. 4 min.
Tag bacon af panden og lad det dryppe af pรฅ fedtsugende papir.
Lad lidt fedtstof fra bacon blive pรฅ panden, og kom finthakket porre pรฅ, og steg det ved middelkraftig varme i ca. 5 min.
Knus den stegte bacon let og tilsรฆt det til porrerne.
Server suppen med brรธd, porre og bacondrys.
Tips
Pynt evt. yderlige med hakket persille.





Based on 4 Review(s)


















Kommentarer
Ingen kommentarer