Kvan kryddersnaps – Kvansnaps
Af Min Madopskrift
Farven i kvansnaps er klar limegrøn. Smagen er hen af internationale drinks som gin. Meget fin og elegant kryddersnaps. Men den må ikke lagre ret længe.
Kvan er en meget aromatisk og sund plante. Førhen blev den brugt mod skørbug og andre sygdomme.
Kvan kan købes hos velassorterede planteskoler som planter eller som frø til såning i urtehaven.
Inden du går i gang kan du læse vores guide her: Kryddersnaps guide
Ingredienser:
- Kvanblade
- Vodka
Fremgangsmåde:
Til Kvan kryddersnaps bruges det fligede blad. Tag et blad og del det, så der kun er de tre midterste flige tilbage.
Put blad i en klar flaske og fyld den med vodka.
Lad Kvan kryddersnaps trække i ca. 3 timer i en flaske med ren vodka og smag på de liflige dråber med det samme.
Trækker det længere bliver smagen bitter, og ikke så drikkevenlig. Men det er op til en selv hvad man foretrækker.
De fleste opskrifter med kvan, beskriver trækning med blad op til flere måneder, hvis der foretrækkes en mere kraftig og let bitter snaps.
Snapsen er drikkeklar og kan spædes op, hvis der ønskes en mildere smag i flasken.
Kvansnapsen bliver måske bedre med tiden og får en smuk brun farve.
En kvansnaps er velegnet som en værtsgave til manden i huset. Og mon ikke man får en smagsprøve 🙂
Er din kryddersnaps ikke som den skal være, læs følgende artikel som måske kan redde din dram.
John
Hej
Jeg er imponeret over jeres snapse opskrifter og er en stor fan af jeres hjemmeside