Laks i butterdej frakke med fyldte squash
Til 4 personer
Laks i butterdej frakke er en lækker og let hovedret, og er til dem som ønsker en menu uden tilbehør som kartofler eller ris.
Vi laver fyldte squash som tilbehør til denne ret.
Laks i butterdej er en af Min Madopskrifts favorit menuer, som vi anbefaler.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Laks i butterdej frakke:
- 4 stykker laks på ca. 10 cm i bredden
- 3 til 4 Butterdejsplader, frosne eller hjemmelavede
- Æg, sammenpisket
Ingredienser marinade:
- 1 citron, saften
- Olie
- ½ fennikel, fintsnittet
- Salt og groft kværnet peber
Pynt til Laks i butterdej frakke:
Rød peber, hakket i terninger og evt. lidt grønt
Ingredienser fyldte squash:
- 2 stk. squash, halverede og skrabet fri for kerner.
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 spsk. smør
- 2 spsk. mel
- 1 dl. mælk
- 2 fed hvidløg, hakket
- 1 rød peber, hakket i små terninger
- 1 løg, finthakket
- Oregano
- Salt og friskkværnet peber
Lav laks i butterdej og fyldte squash og sæt det i ovnen samtidigt.
Fremgangsmåde fyldte squash:
Skyld squash og halver dem. Kom dem i en forvarmet ovn der er sat til 175 grader og bag dem i ca. 30 minutter, så lidt af vandet er fordampet.
I mens, skal der laves en gammeldags opbagt sauce uden klumper, af smør, mel, mælk og hvidløg,
Svits peberfrugt til de er gyldne i lidt smør og olie, og kom det i saucen.
Kom flåede tomater i saucen. Rør rundt og varm det op. Kom saucen op i de udhulede squash.
Kom det i ovnen og bag dem i ca. 15 minutter ved 225 grader.
Fremgangsmåde Laks i butterdej frakke:
Rør marinaden sammen i en lille skål.
Laksestykker kommes på en stor tallerken, der er beklædt med bagepapir, og overhældes med marinaden og sættes i køleskabet.
Bruger du frosne butterdejsplader, skal de tøs op.
Tag butterdejsplader og rul dem ud med en kagerulle så de bliver tyndere. Skær butterdejen ud i stykker der er lidt større en laksestykker..
Tag en kniv og skær nogle lange snit i dejen på den lange del. Stik en finger ned i snittet så butterdejen åbner sig lidt. Tryk dejen ned i hver side, så der er åbent ind til laksen
Kom laksestykker ud på en bageplade.
Kom butterdejen over og pensle butterdejen med æg.
Bemærk: butterdejen skal ikke under fisken også.
Stil ovnen på 225 grader. Kom pladen øverst i ovnen og giv dem ca. 15 minutter eller indtil butterdejen er gylden og sprød.
Servering:
Anret Laks i butterdej frakke sammen med fyldte squash på en tallerken. Pynt med terninger af rød peber
Måske du også vil prøve fyldte rødspætter
Tips til Laks i butterdej frakke
Laks kan udskiftes med anden fisk, f.eks. makrel eller torsk.
Ønskes tilbehør som kogt kartoffel til, laves der en dejlig fiskesauce til. Opskriften kan du finde under laks i butterdej med fiskesauce
Kommentarer
Ingen kommentarer