Medaljoner af svinemørbrad
Af Min Madopskrift
Hovedret til 4 – 6
Medaljon af svinemørbrad – velsmagende og mættende
Vi bruger mange ingredienser til medaljoner af svinemørbrad, men bare rolig, retten bør kunne laves lige over en halv time. Det kræver lidt forberedelse med grøntsagerne.
Medaljoner af svinemørbrad – Indisk inspireret, er meget velsmagende og mættende Og så gælder det ellers bare om, at bruge så mange sunde grøntsager som muligt. Spar på kødet, kunne denne ret også hedde, da der er anvendt så mange grøntsager.
Har du ikke de samme grøntsager som vi bruger, gør det ikke så meget. Masala og kokosmælk, paprika og hakkede tomater, er smagsgivere til denne nemme og meget sunde vinterret.
Ingredienser:
- 1 svinemørbrad (ca. 500 g) (2 stk. til 6 personer)
- Smør
- Paprika
- Groft salt
- Friskkværnet peber
Grøntsagsgryde med sauce:
- 1 lille spidskål skåret i strimler
- 2 stk. peber (Rød og grøn) skåret i strimler
- 1 squash, skåret i 1 cm skiver og delt i 4 stykker
- 1 aubergine, skåret i 1 cm skiver og delt i 4 stykker
- 2 stængler bladselleri, skåret i stykker af ca. 2 cm.
- 2 løg skåret i halve ringe
- 6 fed hvidløg finthakket eller presset
- 2 røde chili finthakket (jalapeno)
- 2 store søde æbler, skåret i både
- 8 stk. forårsløg skåret i små stykker
- Halv ingefær, finthakket
- Håndfuld friske blade af rucolasalat
- 1 fennikel skåret i strimler
- Håndfuld rosenkål skåret i halve
- 3 skiver frisk ananas skåret i små stykker
- 1 spsk. Garam Masala, Indisk krydderi
- 1 spsk. paprika
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 dåse kokosmælk
- 2 spsk. brun farin
- 6 laurbærblade
- Olie
- Salt og peber
Tilbehør:
- Kogte ris med paprika
- Foccaciabrød med rosmarin
- Guacamole Avokadocreme
Fremgangsmåde kogte ris med paprika:
Når du slukker for blusset og der er ca. 10 min. tilbage, hvor ris koger færdig på kogepladen, drysser du et tyndt lag paprika over ris. Ved serveringen rører du godt rundt og fordeler paprikaen.
Ingredienser avokadocreme:
- 2 stk. avokado
- ½ citron eller hel lime
- ½ dl yoghurt naturel
- 1 fed hvidløg, presset (valgfrit)
- Salt og peber
Fremgangsmåde Guacamole Avokadocreme:
Skær avokado over og fjern stenen. Tag kødet ud med en spiseske og kom det i en skål, og smid skallen ud.
Mos frugtkødet og bland resten af ingredienserne i. Rør og mos godt og smag til med salt og peber.
Stil guacamolen tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag den til. Server med tynde skiver Foccaciabrød med rosmarin til.
Fremgangsmåde grøntsagsgryde:
Tag en stor pande. Svits først løg, fennikel, og spidskål i lidt olie. Kom paprika og masala i og svits det hele i et minut. Skru lidt ned for varmen og tilsæt nu resten af ingredienserne, undtagen kokosmælk, rucolasalat og hakkede tomater.
Rør godt rundt engang i mellem, så det hele får en tur. Skru ned.
Krydr med salt og peber og lad det simre i 15 min.
Rør godt rundt ind i mellem.
Tilsæt nu tomater og kokosmælk og lad det simre i yderligere 15 – 20 min, og smag til med salt og peber.
Rør godt rundt ind i mellem.
Lige før retten serveres, kommes rucolasalat i og fordeles i gryden.
Fremgangsmåde svinemørbrad:
Afpuds mørbraden for sener og hinder og skær den ud i bøffer af ca. 2 cm. Som lægges på højkant. Tryk dem flade med hånden eller brug en kødhammer. Krydr dem med paprika, salt og peber.
Kom Lidt olie og smør på panden.
Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og steg mørbradbøfferne ved jævn varme ca. 2 min. på hver side.
Tag dem af panden og drys med salt og peber.
Hold dem varme.
Ved serveringen:
Anret ris i en stor skål. Lad gryden med grøntsagsgryden blive i gryden. Kom avokadocreme i en skål. Anret bøffer i et varmt fad. Skær foccaciabrød med rosmarin ud i skiver, og læg dem i en brødkurv ved siden af avokadocreme.
Kommentarer
Ingen kommentarer