Mexicansk kylling med bacon, salat og agurk
Af Min Madopskrift
BLT sandwich til 4 personer
Mexicansk kylling sandwich eller BLT sandwich, som det kaldes i sandwichens land.
BLT sandwich betyder Bacon, Lettuce and Tomato.
På Dansk; BLT sancwich er med Bacon, salat og tomat. Som er grundingredienserne i en BLT sandwich.
BLT sandwich med kylling, bacon, salat, tomat, chili og guacamole dressing.
Ingredienser:
- 2 små flutes eller baguette
- 50 gram bacon eller pancetta skåret i 5 cm. stykker (Kan udelades)
- 3 stk. Kyllingebryster eller ca. 450 gram
- ½ tsk. spidskommen
- Timian
- Stødt paprika
- ½ frisk fennikel
- 10 blade kinakål
- ½ løg
- 4 små cherrytomater
- Karse
- ½ agurk
- 2 spsk. ekstra jomfru olivenolie
- Syltede grønne chilier eller ½ rød chili friskhakket
- Syltede græskar eller drueagurker skåret i lange skiver
- Salt og peber
Tilbehør:
Pommes chef kartofler
Blandet frisk snittet salat af f.eks. fintsnittet ½ fennikel, salat, kinakål, løg, ½ rød peber og gulerod. Og lidt frisk karse.
Guacamole creme:
- Lidt frisk koriander
- ½ frisk rød chili jalapeno
- 4 forårsløg eller ½ løg
- ½ fennikel
- ½ rød peber
- 2 modne avocadoer
- 1 dl cremefraiche eller yoghurt naturel
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk, æblecidereddike
- 2 limefrugter
- Salt og peber
Fremgangsmåde Mexicansk kylling med bacon:
Mariner kyllingebryster med timian, chili, paprika, spidskommen, salt og peber.
Kom kyllingebryster i bagepapir, og slå eller tryk kyllingebryster lidt flade med din knytnæve eller kagerulle. Dette giver mere møre og mundrette stykker kylling. Lad kyllingebryster ligge og trække lidt i bagepapiret.
Vask og skyld grøntsager. Tag kinakål, skær det øverste grønne fra og snit stænglen i fine strimler. Skær agurken i lange skiver.
Skær fennikel over på midten og snit den ene halvdel i fine strimler. Løg skæres også i strimler. Hak chili fint. Skær tomater i skiver.
Kom de snittede grøntsager i en skål og bland det godt. Læg agurkeskiver og tomat for sig selv.
Tag en stegepande og kom lidt olie på. Tænd på kraftig varme.
Steg pancetta eller bacon indtil de er sprøde og gyldne. Tag det af panden og kom nu kyllingebyster på panden. Svits dem ca. 4 minutter på hver side i lidt olie og fedtet fra pancetta.
Fremgangsmåde Mexicansk Guacamole:
Bland æblecidereddike, olivenolie, chili, salt og peber i lille skål og rør rundt..
Tag en blender og kom avocado kød, frisk koriander, forårsløg eller ½ løg, ½ fennikel, ½ rød peber og 1 dl cremefraiche eller yoghurt naturel samt saft af 1,5 limefrugter i.
Puls og smag til med æblecidereddike blandingen.
Skær kyllingebryster ud i passede skiver.
Tag den friske baguette og skær den igennem på langs og smør guacamole creme på begge sider brød. Kom den friske salat i.
Kom skiver af kylling i og pancetta på nu. Til sidst lægges tomat og agurkeskiver i og lidt mere frisk salat.
Kom evt. lidt drueagurker i også. Drys nu karse og frisk koriander over. Afslut med dråber af æblecidereddiken, og tryk baguetten sammen.
Serveres med vandkaraffel med friske limeskiver i, syltede græskar, ekstra frisk blandet salat. Ekstra guacamole creme og pommes chef kartofler.
Tips
Bacon eller pancetta kan udelades, hvis der ønskes et mere fedtfattigt slutresultat.
Kommentarer
Ingen kommentarer