Mexicansk kylling med bacon, salat og agurk
Af Min Madopskrift
BLT sandwich til 4 personer
Mexicansk kylling sandwich eller BLT sandwich, som det kaldes i sandwichens land.
BLT sandwich betyder Bacon, Lettuce and Tomato.
Pรฅ Dansk; BLT sancwich er med Bacon, salat og tomat. Som er grundingredienserne i en BLT sandwich.
BLT sandwich med kylling, bacon, salat, tomat, chili og guacamole dressing.
Ingredienser:
- 2 smรฅ flutes eller baguette
- 50 gram bacon eller pancetta skรฅret i 5 cm. stykker (Kan udelades)
- 3 stk. Kyllingebryster eller ca. 450 gram
- ยฝ tsk. spidskommen
- Timian
- Stรธdt paprika
- ยฝ frisk fennikel
- 10 blade kinakรฅl
- ยฝ lรธg
- 4 smรฅ cherrytomater
- Karse
- ยฝ agurk
- 2 spsk. ekstra jomfru olivenolie
- Syltede grรธnne chilier eller ยฝ rรธd chili friskhakket
- Syltede grรฆskar eller drueagurker skรฅret i lange skiver
- Salt og peber
Tilbehรธr:
Pommes chef kartofler
Blandet frisk snittet salat af f.eks. fintsnittet ยฝ fennikel, salat, kinakรฅl, lรธg, ยฝ rรธd peber og gulerod. Og lidt frisk karse.
Guacamole creme:
- Lidt frisk koriander
- ยฝ frisk rรธd chili jalapeno
- 4 forรฅrslรธg eller ยฝ lรธg
- ยฝ fennikel
- ยฝ rรธd peber
- 2 modne avocadoer
- 1 dl cremefraiche eller yoghurt naturel
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk, รฆblecidereddike
- 2 limefrugter
- Salt og peber
Fremgangsmรฅde Mexicansk kylling med bacon:
Mariner kyllingebryster med timian, chili, paprika, spidskommen, salt og peber.
Kom kyllingebryster i bagepapir, og slรฅ eller tryk kyllingebryster lidt flade med din knytnรฆve eller kagerulle. Dette giver mere mรธre og mundrette stykker kylling. Lad kyllingebryster ligge og trรฆkke lidt i bagepapiret.
Vask og skyld grรธntsager. Tag kinakรฅl, skรฆr det รธverste grรธnne fra og snit stรฆnglen i fine strimler. Skรฆr agurken i lange skiver.
Skรฆr fennikel over pรฅ midten og snit den ene halvdel i fine strimler. Lรธg skรฆres ogsรฅ i strimler. Hak chili fint. Skรฆr tomater i skiver.
Kom de snittede grรธntsager i en skรฅl og bland det godt. Lรฆg agurkeskiver og tomat for sig selv.
Tag en stegepande og kom lidt olie pรฅ. Tรฆnd pรฅ kraftig varme.
Steg pancetta eller bacon indtil de er sprรธde og gyldne. Tag det af panden og kom nu kyllingebyster pรฅ panden. Svits dem ca. 4 minutter pรฅ hver side i lidt olie og fedtet fra pancetta.
Fremgangsmรฅde Mexicansk Guacamole:
Bland รฆblecidereddike, olivenolie, chili, salt og peber i lille skรฅl og rรธr rundt..
Tag en blender og kom avocado kรธd, frisk koriander, forรฅrslรธg eller ยฝ lรธg, ยฝ fennikel, ยฝ rรธd peber og 1 dl cremefraiche eller yoghurt naturel samt saft af 1,5 limefrugter i.
Puls og smag til med รฆblecidereddike blandingen.
Skรฆr kyllingebryster ud i passede skiver.
Tag den friske baguette og skรฆr den igennem pรฅ langs og smรธr guacamole creme pรฅ begge sider brรธd. Kom den friske salat i.
Kom skiver af kylling i og pancetta pรฅ nu. Til sidst lรฆgges tomat og agurkeskiver i og lidt mere frisk salat.
Kom evt. lidt drueagurker i ogsรฅ. Drys nu karse og frisk koriander over. Afslut med drรฅber af รฆblecidereddiken, og tryk baguetten sammen.
Serveres med vandkaraffel med friske limeskiver i, syltede grรฆskar, ekstra frisk blandet salat. Ekstra guacamole creme og pommes chef kartofler.
Tips
Bacon eller pancetta kan udelades, hvis der รธnskes et mere fedtfattigt slutresultat.




















Kommentarer
Ingen kommentarer