Misosuppe Umami
Af min madopskrift
Til (4 pers.)
Miso er en gæret masse, som fremstilles af sojabønner, ris eller byg eller andre kornsorter, og der tilsættes havsalt og vand.
Miso bruges meget i japansk mad og findes både som krydderi og bouillonekstrakt. Anvendes i supper, dip og dressing. Miso indeholder Umami
Misosuppe enkel
Ingredienser misosuppe:
- 1 liter kyllingefond
- 2 tsk. dashi ( Fiskepulver)
- 3 spsk. miso masse
- 1 pakke tofu i tern
- Ingefær
- 1 fed hvidløg
- Fintskårne grøntsager, f.eks. bladselleri, broccoli, gulerødder, porrer, forårsløg eller lign.
Vælg en, Max to af ovenstående grøntsager. Det ser pænere ud ved servering. Mange forskellige ingredienser, gør heller ikke noget godt for retten.
- 50 g shiitake-svampe
- 4 æg (Kan udelades)
- Salt og peber
Pynt til misosuppe:
Koriander eller brøndkarse
Fremgangsmåde misosuppe:
Lav først kyllingefond.
De let rensede shiitake-svampe lægges i blød i en ½ liter koldt vand, i 5 til 6 timer.
Sæt en gryde med 2 litervand og 1 dl vineddike i kog til æggene.
Rør rundt i vandet med en ske og slå æg ud i vandet under omrøring. Vandet må ikke længere koge, for så trævler æggene. Efter ca. 3 minutter tages æggene op og drypper af på et klæde.
Fonden bringes i kog og smages til med miso, salt og peber.
Ingefær og hvidløg tilsættes efter smag man ønsker.
Når suppen er smagt til, tilsættes de opblødede og tilskårne shiitake-svampe samt grøntsagerlige inden servering.
Læg forsigtigt tofu terninger i. Ægget lægges i suppen. Lad suppen simre i 3 min.
Pyntes med lidt hakket koriander eller brøndkarse, og server den.
Koriander har en smag som mange danskere ikke bryder sig om. Der kan anvendes brøndkarse i stedet.
Ingredienser: Kyllingefond
Kyllingeskrog, gulerødder, selleri, løg, bladselleri, hele fed hvidløg, timian og andre rodfrugter køleskabet gemmer.
Simrer ca. 7 – 8 timer under låg lige ved kogepunktet – må ikke bulderkoge. Skummes, sigtes og stilles på køl.
Tilbehør et godt brød. Se under bagværk
Dashi (Kogt ekstrakt af Konbu og katsuobushi) Kan købes færdiglavet. Eller kan laves selv.
* katsuobushi er er tørret og røget bonito (Tunfisk art)
* Konbu er en bestemt slags tang
Tips:
Miso har en kendetegnende smag og indeholder en del salt.
Smag din suppe til løbende med skiftevis salt og miso, for at opnå den smag du ønsker.
Kommentarer
Ingen kommentarer