Misosuppe Umami
Af min madopskrift
Til (4 pers.)
Miso er en gรฆret masse, som fremstilles af sojabรธnner, ris eller byg eller andre kornsorter, og der tilsรฆttes havsalt og vand.
Miso bruges meget i japansk mad og findes bรฅde som krydderi og bouillonekstrakt. Anvendes i supper, dip og dressing. Miso indeholder Umami
Misosuppe enkel
Ingredienser misosuppe:
- 1 liter kyllingefond
- 2 tsk. dashi ( Fiskepulver)
- 3 spsk. miso masse
- 1 pakke tofu i tern
- Ingefรฆr
- 1 fed hvidlรธg
- Fintskรฅrne grรธntsager, f.eks. bladselleri, broccoli, gulerรธdder, porrer, forรฅrslรธg eller lign.
Vรฆlg en, Max to af ovenstรฅende grรธntsager. Det ser pรฆnere ud ved servering. Mange forskellige ingredienser, gรธr heller ikke noget godt for retten.
- 50 g shiitake-svampe
- 4 รฆg (Kan udelades)
- Salt og peber
Pynt til misosuppe:
Koriander eller brรธndkarse
Fremgangsmรฅde misosuppe:
Lav fรธrst kyllingefond.
De let rensede shiitake-svampe lรฆgges i blรธd i en ยฝ liter koldt vand, i 5 til 6 timer.
Sรฆt en gryde med 2 litervand og 1 dl vineddike i kog til รฆggene.
Rรธr rundt i vandet med en ske og slรฅ รฆg ud i vandet under omrรธring. Vandet mรฅ ikke lรฆngere koge, for sรฅ trรฆvler รฆggene. Efter ca. 3 minutter tages รฆggene op og drypper af pรฅ et klรฆde.
Fonden bringes i kog og smages til med miso, salt og peber.
Ingefรฆr og hvidlรธg tilsรฆttes efter smag man รธnsker.
Nรฅr suppen er smagt til, tilsรฆttes de opblรธdede og tilskรฅrne shiitake-svampe samt grรธntsagerlige inden servering.
Lรฆg forsigtigt tofu terninger i. รgget lรฆgges i suppen. Lad suppen simre i 3 min.
Pyntes med lidt hakket koriander eller brรธndkarse, og server den.
Koriander har en smag som mange danskere ikke bryder sig om. Der kan anvendes brรธndkarse i stedet.
Ingredienser: Kyllingefond
Kyllingeskrog, gulerรธdder, selleri, lรธg, bladselleri, hele fed hvidlรธg, timian og andre rodfrugter kรธleskabet gemmer.
Simrer ca. 7 – 8 timer under lรฅg lige ved kogepunktet – mรฅ ikke bulderkoge. Skummes, sigtes og stilles pรฅ kรธl.
Tilbehรธr et godt brรธd. Se under bagvรฆrk
Dashi (Kogt ekstrakt af Konbu og katsuobushi) Kan kรธbes fรฆrdiglavet. Eller kan laves selv.
* katsuobushi er er tรธrret og rรธget bonito (Tunfisk art)
* Konbu er en bestemt slags tang
Tips:
Miso har en kendetegnende smag og indeholder en del salt.
Smag din suppe til lรธbende med skiftevis salt og miso, for at opnรฅ den smag du รธnsker.



















Kommentarer
Ingen kommentarer