Opskrift på gammeldags suppe lavet på okseben.
Oksekødsuppe lavet på okse
Ingredienser oksekødsuppe:
10 kviste persille
3 kviste timian
20 peberkorn
1 kg. Suppeben (Spørg slagteren)
1,5 til 2,0 kg oksekød (tværreb, spidsbryst, tykkam eller bov) gerne med ben.
salt
Suppeurter oksekødsuppe:
4 porrer
½ knoldselleri
5 gulerødder
2 persillerødder
1 løg
Suppevisk bestående af:
Porreblade
Top fra selleri
Top fra persillerod
Persille stængler
Friske urter til at tilsætte når suppen er klar. Skyld bladene omhyggeligt, og ombind med bomuldssnor.
Fremgangsmåde oksekødsuppe:
Skyld alle suppeurterne og læg det hvide af porrerne, ¼ af sellerien, 4 gulerødder og 1 persillerod i en plastikpose i køleskabet indtil suppen færdiggøres. Resten af urterne (suppevisk) anvendes til at koge med i suppen.
Tag en stor suppegryde og hæld 3 l koldt vand op i gryden. Læg kødet ned i vandet. Bring det langsomt i kog og skum grundigt. Tilsæt 1 spsk. salt og skum igen. Læg suppevisken samt timian og persille og peberkorn ved og lad suppen simre under låg i 3 timer.
Tag derefter kødet op af gryden og sæt på et spækbræt med folie henover. Si nu suppen af to omgange: Først gennem et dørslag, der tager de større urenheder og så gennem en tæt sigte, der tager de mindre urenheder. Skum fedtet af suppen og kog den ind til den er kraftig i smagen.
Skær de istandgjorte grøntsagerfra køleskabet i små stykker, blancher dem kort i letsaltet vand og kom dem i suppen. Kog dem møre, smag suppen til med salt og server med urterne og kødet der er skåret fri for fedt og i små terninger.
Eller kød og melboller.
Kødet kan også serveres med peberrodssauce. Se Oksespidsbryst kogt, med peberrodssauce og hvide kartofler
Kommentarer
Ingen kommentarer