Oksemørbrad og kylling i flødesauce med pasta penne
Giver en stor gryde
Dette er en af de opskrifter vi har fået fra byen Rom i Italien.
Oksemørbrad og kylling i flødesauce,eller som den hedder i Rom, Filetto di manzo e pollo in salsa di panna.
Dette er en rigtig lækker og indbydende menu fra Rom, som du kan få serveret ved de små cafeer rundt omkring i byen.
Du kan også finde menuen på Italiensk cafeer i Danmark, da de typisk serverer det bedste fra Italien.
At blande to kødtyper, som kylling og oksekød er ikke helt så almindeligt, men det smager virkelig godt sammen.
For at få den helt rigtige smag af Rom og Italien, skal du bruge noget godt kød, frisk parmesan, og masser af frisk basilikum.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Oksemørbrad og kylling i flødesauce:
- 400 g oksefilet eller oksemørbrad i store tern
- 400 g kylling i store tern
- ¼ piskefløde
- 2 løg i ringe
- 2 hvidløg presset
- 1spsk paprika
- 1 tsk. chili
- 1 tsk. cayennepeber
- 1 ds. Koncentreret tomatpure
- 2 ds. hakket tomater
- 400 g champignon i skiver
- Et stort bundt basilikum hakket groft
Pynt:
- Basilikum, hakket groft
- Parmesanost, frisk revet
Tilbehør:
- Pasta penne ca. 400 g
Fremgangsmåde Mamas oksemørbrad i flødesauce:
Steg først oksekødet til det har fået lidt farve på alle sider.
Tilsæt derefter løg, paprika, chili og cayennepeber og lad det svitse 2 min, tilsæt derefter hvidløg og tomatpure i 1 min, må ikke brænde på.
Tilsæt nu de hakkede tomater og lad retten simre i ca. 1 ½ time.
Den sidste halve time tilsætter du fløden.
Steg nu kylling kødet, bare lige så det får farve på alle sider og tilsæt det i retten, sammen med champignon og det halve af basilikummen, lad det simre videre i 20 min.
Når du har tilsat kyllingen, sætter du samtidig vand over til pasta penne, så passer det med at det hele er færdigt samtidig.
Pynt med resten af basilikummen og server.
Prøv også vores lækre Sorte gryde af oksefilet
Tips til Oksemørbrad og kylling i flødesauce
Pas på med at stege kyllingen for længe, da den risikerer, at blive tør.
Kommentarer
Ingen kommentarer