Gammeldags oksespidsbryst kogt, med peberrodssauce og hvide kartofler. Hertil suppe med kรธd og melboller.
Ingredienser kogning af suppe:
1 stort stykke oksespidsbryst
Vand
Salt
1 stort lรธg
2 gulerรธdder
1 pastinak
1 porre
50 g persillerod
100 g selleri
Suppevisk bestรฅende af:
Porreblade
Top fra selleri
Top fra persillerod
Persille stรฆngler
Skyld bladene omhyggeligt, og ombind med bomuldssnor.
Ingredienser efter kogning af suppe:
1 stort lรธg
2 gulerรธdder
1 pastinak
1 porre
Kรธd og melboller
750 g. kartofler
Peberrodssauce:
1 spsk. smรธr
2 spsk. hvedemel
Ca. 5 dl kogevand fra kรธdet
2 spsk. revet peberrod
1 spsk. sukker
2 spsk. vineddike
2 dl. flรธde
Salt
Peber
Fremgangsmรฅde oksespidsbryst:
En stor gryde med vand sรฆttes over ved svag varme, oksespidsbrystet lรฆgges ned og dรฆkkes af koldt vand. Lad det koge op, stille og roligt. Nรฅr det begynder at koge, skummes fedt og uklarheder vรฆk med en รธse.
Tilsรฆt salt og suppen skummes igen. Tilsรฆt suppevisk og alle urter som gulerod, lรธg pastinak og porre.
Oksespidsbryst og urter skal nu koges ved sagte varme, i ca. 2 ยฝ til 3 timer eller indtil det er mรธrt.
Derefter, tages oksespidsbrystet op, lad det hvile 10 min og skรฆr det sรฅ i skiver og hold dem varme. Suppen sies gennem en fin sigte og hรฆldes tilbage i gryden.
Derefter hรฆldes nye friske hakkede urter i.
Tips. Smag pรฅ suppen og lad den koge lidt ind i ca. en halv time, sรฅ den bliver kraftigere i smagen.
Til sidst tilsรฆttes evt. kรธd og melboller.
Fremgangsmรฅde grรธntsager:
Kog og pil kartoflerne. Se evt. kogning af kartofler
Peberrodssauce:
Smelt 1 spsk. smรธr i en lille tykbundet gryde. Rรธr melet i med et piskeris og tilsรฆt langsomt og under kraftig omrรธring 5 dl. suppe.
Tilsรฆt sukker og lad saucen koge ved svag varme i et par min. Tilsรฆt flรธden nu og tilsรฆt mere suppe, hvis saucen er for tyk.
Smag til med salt, peber, vineddike og frisk revet peberrod. (saucen bliver misfarvet, hvis peberroden ikke blandes i straks, den er revet.)
Saucen mรฅ ikke koge mere efter at peberroden er tilsat. Sรฅ mister den sin smag.
Melboller:
75 g smรธr
2ยฝ dl. vand
125 g mel
salt
ca. 3 รฆg
Fremgangsmรฅde:
Bring vand og smรธr i kog. Hรฆld melet i under kraftig piskning. Rรธr rundt i dejen, til den slipper ske og gryde, tilsรฆt salt og rรธr et รฆg i ad gangen. Dejen skal nu have den rigtige faste og blanke konsistens.
Kom dejen i en bollesprรธjte eller form den med en tsk. til smรฅ boller.
Melbollerne kommes i kogende, saltet vand og koges ganske sagte i 5 -7 min.
Vandet skal holdes lige under kogepunktet. Tag melbollerne op med en hulske og lรฆg dem pรฅ et fad.
Kรธdboller:
250 g hakket skinkekรธd
3 spsk. mel
1 รฆg
1 dl. vand
salt og peber
Fremgangsmรฅde:
Bland hakket kรธd og mel. Rรธr รฆgget i og tilsรฆt vand lidt efter lidt. Krydr med salt og peber. Man kan nu komme sit favorit krydderi i farsen, hvis dette รธnskes.
Lad farsen hvile tildรฆkket i kรธleskabet en times tid.
Derefter, formes farsen med en tsk. til smรฅ kรธdboller. Har man en kรธdhakker, kan man bruge den til det. Kog dem i saltet vand 4-6 min. – vandet skal holdes lige under kogepunkt, ellers vil melbollerne blive “pustet” op. og mรฅske koge ud.
Vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift
Lene Geisle -ย Chef kokken
Hendes passion er at lave og servere flere forskellige mindre retter, der kan spises og nippes til samtidigt, sรฅ aftensmaden ogsรฅ bliver spรฆndende. Retter som er sunde og giver behagelig velvรฆre efter spisningen.
Lene elsker at lave nye opskrifter og prรธve nye varianter af de klassiske opskrifter.ย
Bagning har ogsรฅ en stor plads i hendes kรธkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet. Desserter indgรฅr ogsรฅ i hendes kogekunst.
Lene prรธvesmager og afprรธver alle opskrifter inden de kommer pรฅ hjemmesiden.ย
Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grรธntsager og salat ofte helt uden kรธd eller med meget lidt kรธd.
For Julie er det hyggelige og sunde mรฅltid, det vigtigste. At samles sammen over mad, som er sundt, samtidigt med, at der ogsรฅ skal vรฆre plads til, mad der bare smager godt og nyde de sรธde sager, uden at der skal tรฆnkes sรฅ meget over det.
Julie Fie har nemlig ogsรฅ en stor kรฆrlighed for kager og sรธde sager.ย
Laver research pรฅ alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores mรฅlgruppe.
Vores mรฅlsรฆtning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter.ย
Alle opskrifter Afprรธvet
Vi har smagt og afprรธvet alle opskrifter, som er udgivet her pรฅ Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprรธvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmรฅden er afprรธvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.
Kommentarer
Ingen kommentarer