• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Alle madopskrifter

    Ostelagkage med kirsebær og digestive

    Af Bjørn Nielsen Opdateret dec 30, 2020

    Ostelagekage med kirsebær i springform

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Klassisk Ostelagkage med kirsebær 

    Af Min Madopskrift

    1 stk. Dessert i springform på ca. 20 cm

    Ostelagekage med kirsebær i springform
    Ostelagekage med kirsebær i springform på ca. 20 cm.
    Ostelagekage med kirsebær på tallerken
    Ostelagekage med kirsebær er en dejlig let syrlig kage som man kan nyde når man har lyst.

    Ostelagkage  eller Flødeostekage. Kær klassisk dessert har mange navne. Den klassiske ostelagkage med flødeost, digestive kiks og kirsebær, er en klassisk kage, de fleste kender og kan lide.

    Ostelagkage med kirsebær er en meget brugt kage, til både hverdag og ved festlige lejligheder, da det er en kage de fleste kan lide.

    Sørg for at få rigeligt med syltede kirsebær i Geléen, da det smager bedst. Ren Gelé ser pænt ud, men de syltede kirsebær, giver en god kraftig smag.

    Ingredienser bund:

    • 100 g smør
    • 150 g smuldrede fuldkornshvedekiks, (originale digestive)

    Ingredienser Fromage:

    • 4 blade husblas
    • 200 g flødeost naturel 25 % (Skal være god kvalitet)
    • 2 pasteuriserede æggeblommer gerne økologisk
    • 2 dl cremefraiche 38 %
    • 1 ½ tsk. vaniljesukker
    • 1 tsk. fintrevet økologisk citronskal (usprøjtet)
    • 1 ½ spsk. friskpresset citronsaft
    • 2 pasteuriserede æggehvider
    • 50 g flormelis

    Ingredienser Gelé:

    • Syltede halverede kirsebær i egen kirsebærsauce og uden sten (ca. 350 gram)
    • koldt vand
    • 4 blade husblas

    Fremgangsmåde Bund:

    Smelt smørret i en stor gryde. Kom de knuste kiks i og bland det sammen. Blandingen fordeles i en springform på ca. 20 cm i diameter.

    Fremgangsmåde Fromage:

    Husblassen lægges i blød i koldt vand i ca. 10 min.

    Imens røres flødeosten sammen med æggeblommer, cremefraiche, vaniljesukker, citronskal og citronsaft.

    Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved.

    Smelt husblassen i en skål i vandbad. Kom lidt af flødeosteblandingen op i skålen og rør det ud. Rør den derefter i resten.

    Pisk nu hviderne stive, og tilsæt sukker mens der piskes i yderligere ca. 2 min. Vend de stiftpiskede hvider i flødeosteblandingen.

    Hæld fromagen over kiksebunden i springformen og stil Ostelagkagen tildækket i køleskabet i mindst 10 timer eller til næste dag.

    Fremgangsmåde Gelé:

    Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.

    Varm lidt af kirsebærsaucen op i en lille gryde og smelt husblassen heri. Når det er smeltet, slukkes for varmen og resten af kirsebærsaucen kommes op i.

    Lad det køle helt ned.

    Hæld kirsebærgeléen over, når den begynder at stivne lidt.

    Ostelagkage med kirsebær, skal stå min. to timer på køl og samle sig inden den serveres, da den ellers skiller for let af.

    Tip:

    Du kan pynte ostelagkagen med friske kirsebær i sæsonen.

    Kirsebærgeléen skal være let stivnet inden den hældes over, ellers siver den ud.

    Del meget gerne
    • Total0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    Kort beskrivelse
    recipe image
    Navn på opskrift
    Ostelagkage med kirsebær og digestive
    Udgivet den:
    2014-02-27
    Forberedelsestid:
    20M
    Totaltid
    24H
    « Fedtfattig tunmousse opskrift med skyr
    Pasta med rejer og stenbiderrogn »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Desserter Tags: Klassisk Ostelagkage med kirsebær, Ostelagkage med kirsebær og digestive

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind