Klassisk Ostelagkage med kirsebær
Af Min Madopskrift
1 stk. Dessert i springform på ca. 20 cm
- Ostelagekage med kirsebær i springform på ca. 20 cm.
- Ostelagekage med kirsebær er en dejlig let syrlig kage som man kan nyde når man har lyst.
Ostelagkage eller Flødeostekage. Kær klassisk dessert har mange navne. Den klassiske ostelagkage med flødeost, digestive kiks og kirsebær, er en klassisk kage, de fleste kender og kan lide.
Ostelagkage med kirsebær er en meget brugt kage, til både hverdag og ved festlige lejligheder, da det er en kage de fleste kan lide.
Sørg for at få rigeligt med syltede kirsebær i Geléen, da det smager bedst. Ren Gelé ser pænt ud, men de syltede kirsebær, giver en god kraftig smag.
Ingredienser bund:
- 100 g smør
- 150 g smuldrede fuldkornshvedekiks, (originale digestive)
Ingredienser Fromage:
- 4 blade husblas
- 200 g flødeost naturel 25 % (Skal være god kvalitet)
- 2 pasteuriserede æggeblommer gerne økologisk
- 2 dl cremefraiche 38 %
- 1 ½ tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. fintrevet økologisk citronskal (usprøjtet)
- 1 ½ spsk. friskpresset citronsaft
- 2 pasteuriserede æggehvider
- 50 g flormelis
Ingredienser Gelé:
- Syltede halverede kirsebær i egen kirsebærsauce og uden sten (ca. 350 gram)
- koldt vand
- 4 blade husblas
Fremgangsmåde Bund:
Smelt smørret i en stor gryde. Kom de knuste kiks i og bland det sammen. Blandingen fordeles i en springform på ca. 20 cm i diameter.
Fremgangsmåde Fromage:
Husblassen lægges i blød i koldt vand i ca. 10 min.
Imens røres flødeosten sammen med æggeblommer, cremefraiche, vaniljesukker, citronskal og citronsaft.
Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved.
Smelt husblassen i en skål i vandbad. Kom lidt af flødeosteblandingen op i skålen og rør det ud. Rør den derefter i resten.
Pisk nu hviderne stive, og tilsæt sukker mens der piskes i yderligere ca. 2 min. Vend de stiftpiskede hvider i flødeosteblandingen.
Hæld fromagen over kiksebunden i springformen og stil Ostelagkagen tildækket i køleskabet i mindst 10 timer eller til næste dag.
Fremgangsmåde Gelé:
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
Varm lidt af kirsebærsaucen op i en lille gryde og smelt husblassen heri. Når det er smeltet, slukkes for varmen og resten af kirsebærsaucen kommes op i.
Lad det køle helt ned.
Hæld kirsebærgeléen over, når den begynder at stivne lidt.
Ostelagkage med kirsebær, skal stå min. to timer på køl og samle sig inden den serveres, da den ellers skiller for let af.
Tip:
Du kan pynte ostelagkagen med friske kirsebær i sæsonen.
Kirsebærgeléen skal være let stivnet inden den hældes over, ellers siver den ud.
Skriv et svar