Pasta med rejer og stenbiderrogn fra fiskemanden
Af Min Madopskrift
Til 4 personer
- Tigerrejer med stenbiderrogn, fetucine og dildsauce og advocadosalat
- Flutes med stenbiderrogn, cremefraiche og rødløg. Krydret med salt og peber
- Pasta fetucine med dildsauce, avocadosalat, laksesalat og stenbiderrogn
- Stenbiderrogn fra fiskemanden med pasta og flutes
Stenbiderrogn eller Dansk kaviar I denne opskrift bruger vi ægte stenbiderrogn fra fiskemanden. Brug venligst ikke stenbiderrogn på glas som kan købes i supermarkeder i forskellige farver. De smager af salt og har en underlig bismag.
Ægte stenbiderrogn købt hos fiskemanden smager af frisk havvand. Stenbiderrogn er små lyserøde æg som er spændstige og afgiver en smag af frisk hav, når de sprænger i munden.
Sæson for stenbiderrogn eller den danske kaviar er ca. fra december til maj, alt efter temperaturen i havet.
Pasta med rejer og stenbiderrogn er en let og meget lækker og hyggelig ret, som nydes med et glas hvidvin til. Retten er meget nem at lave, og kan laves mens man har gæster, og derved kan man se rigtig overskudsagtig ud, mens man laver den.
Ingredienser Pasta med rejer og stenbiderrogn:
- 500 gram tigerrejer
- 3 fed hvidløg presset
- ¼ chili finthakket (Jalapeno)
- 1 stor top frisk dild
- 2 dl piskefløde
- 1 dl cremefraiche 38 %
- Lidt revet muskatnød
- 1 dl grøntsagsbouillon
- Olie til stegning
- Salt og peber
- 500 gram frisk Fettuccine
- 125 – 150 gram frisk stenbiderrogn fra fiskemanden
Tilbehør:
- Flutes, smør, Rødløg finthakket, ekstra cremefraiche og evt. laksesalat
- avocadosalat
- Avocadosalat med bl.a fetaost og lime
Ingredienser avocadosalat:
- 2 store avocado
- 1 ½ dl. fetaost i terninger
- ¼ icebergsalat
- ¼ agurk
- 1 lille rødløg
- ½ lime
Fremgangsmåde acocadosalat:
Avocadoerne skrælles og skæres i terninger.
Iceberg skylles og snittes fint.
Løget skælles og hakkes fint, agurk skylles og skæres i skiver.
Alle ingredienserne blandes og vendes sammen med fetaost i en tallerken eller skål.
Pres saften fra lime ud over.
Fremgangsmåde Pasta med rejer og stenbiderrogn:
Pil rejerne og skyld dem i koldt vand, lad halerne blive på.
Tag den friske dild og hak det, enten med en stor kokkekniv eller i multihakker.
Hæld fløde, cremefraishe, bouillon, muskatnød, salt og peber op i en saucegryde og varm det op, mens der piskes stille og roligt hele tiden.
Når det koger, slukkes for gryden. Kom nu dilden i gryden og rør det rundt. Du skal ikke sætte gryden tilbage på varmen, men sætte det til side, derved bevares den flotte grønne farve fra dilden.
Kog nu pastaen som anvist på pakken, og hæld det i et dørslag bagefter.
Kom olie på en pande og varm det op. Kom tigerrejer på panden og svits rejerne i 1 minut. Kom nu hvidløg, chili og svits det med i ca. 1 minut, så tigerrejerne har fået 2 minutter i alt. Rør forsigtigt i det, men ikke hele tiden, så får ikke rejer farve.
Lun saucen forsigtigt op.
Anret pasta og sauce med tilbehør på opvarmede tallerkner, og pynt med stegte tigerrejer og stenbiderrogn.
Krydr med salt og peber.
Skær et flutes ud i passende stykker. Kom et lag cremefraiche på, og kom et lag stenbiderrogn på. Til sidst lægges et lag rødløg. Drys med lidt salt og peber.
Tilbyd flutes, cremefraiche, rødløg, stenbiderrogn, smør, laksesalat som tilbehør til Pasta med rejer og stenbiderrogn.
Tips
Brug varmrøget laks, hvis du lave en hjemmelavet laksesalat.
Skriv en kommentar