• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Alle madopskrifter

    Ratatouille

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 12 måneder siden

    Ratatouille fransk provencalsk grøntsagsret

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total1
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Ratatouille er en skøn Fransk provencalsk grøntsagsret som altid laves i en gryde og af de grøntsager man har i køleskabet lige netop nu. Basis ingredienserne i ratatouillen er ofte, hakkede tomater, løg, courgetter, peberfrugt og aubergine. Disse ingredienser kommes i en stor gryde hvor det hele svitses i olivenolie og derefter simrer fra 30 minutter til et par timer alt efter hvad tid man har.

    Der er lavet film hvor ratatouille indgår, og det er også en virkelig god grøntsagsret, som de fleste kan lide.

    Prøv også ratatouille med kylling

    Gå til
    • Restemad
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • Hvordan skal retten opbevares
    • 📋 Opskrift

    Restemad

    Ratatouille er en rigtig rastemad, da man ofte bruger de grøntsager man lige har i køleskabet. Men vi anbefaler at aubergine, løg og squash altid er basisingredienser som er med, da de er med til, at give denne ret, sin fantastiske smag.

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Tilberedningstid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 50 min. Opskrift er til 4 personer

    🥘 Ingredienser

    • 2 stk. Squash Skåret i firkanter
    • 1 stk. Aubergine Skåret i firkanter
    • 4 stk. Skalotteløg grofthakket
    • 1 stk. Peberfrugt rød og grofthakket
    • 1 stk. Peberfrugt gul og grofthakket
    • 500 g Tomater hakkede
    • 4 fed Hvidløg finthakket
    • 4 spsk. Olivenolie
    • 2 tsk. Salt og lidt friskkværnet peber
    • 1 spsk. Estragon grofthakket frisk
    • 1 spsk. Oregano grofthakket frisk
    • 1 spsk. Timian frisk
    • 1 spsk. Basilikum grofthakket frisk
    • 1 tsk. Vineddike

    🥗 Tilbehør

    • 400 g Pasta
    • 1 stk. Flutes
    • 50 g Smør

    🔪 Sådan gør du

    1. Skyl grøntsager. Skær squash og aubergine i grove firkanter og klargør det hele, som anvist i ingredienser.
    2. Lad olivenolien blive varm i en stor tykbundet jerngryde.
    3. Svits og sauter løg, hvidløg, peberfrugt, auberginer og squash i ca. 2 min.
    4. Tilsæt tomater, timian, estragon og smag til med vineddike, salt og peber. Rør rundt og læg låget på og lad det simre ved svag varme i ca. 30 minutter. Rør ind i mellem.
    5. Vend oregano og basilikum i ratatouillen og smag til.

    🍽 Servering

    • Ratatouille serveres evt. med pasta og lidt brød og smør.

    Hvordan skal retten opbevares

    Retten kan holde sig 2 dage i køleskabet i en lukket beholder.

    📋 Opskrift

    Ratatouille fransk provencalsk grøntsagsret

    Ratatouille

    Opskrift på Ratatouille, som er en Fransk grøntsagsgryde
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 30 min
    Arbejdstid 10 min
    Samlet tid 50 min
    Ret Hovedret
    Køkken Fransk
    Antal 4 Personer
    Kalorier 24 %

    Udstyr

    • Stor jerngryde

    Ingredienser
      

    • 2 stk. Squash (Skåret i firkanter)
    • 1 stk. Aubergine (Skåret i firkanter)
    • 4 stk. Skalotteløg (grofthakket)
    • 1 stk. Peberfrugt (rød og grofthakket)
    • 1 stk. Peberfrugt (gul og grofthakket)
    • 500 g Tomater (hakkede)
    • 4 fed Hvidløg (finthakket)
    • 4 spsk. Olivenolie
    • 2 tsk. Salt og lidt friskkværnet peber
    • 1 spsk. Estragon (grofthakket frisk)
    • 1 spsk. Oregano (grofthakket frisk)
    • 1 spsk. Timian (frisk)
    • 1 spsk. Basilikum (grofthakket frisk)
    • 1 tsk. Vineddike

    Tilbehør

    • 400 g Pasta
    • 1 stk. Flutes
    • 50 g Smør

    Sådan gør du
     

    • Skyl grøntsager. Skær squash og aubergine i grove firkanter og klargør det hele, som anvist i ingredienser.
    • Lad olivenolien blive varm i en stor tykbundet jerngryde.
    • Svits og sauter løg, hvidløg, peberfrugt, auberginer og squash i ca. 2 min.
    • Tilsæt tomater, timian, estragon og smag til med vineddike, salt og peber. Rør rundt og læg låget på og lad det simre ved svag varme i ca. 30 minutter. Rør ind i mellem.
    • Vend oregano og basilikum i ratatouillen og smag til.

    Servering

    • Ratatouille serveres evt. med pasta og lidt brød og smør.

    Noter

    • Du kan også servere ratatouille til kød

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 487kcal (24%) | Kulhydrater: 55g (18%) | Protein: 12g (24%) | Fedt: 27g (42%) | Mættet fedt: 9g (56%) | Trans fedt: 1g | Fiber: 13g (54%) | Sukker: 21g (23%) | Vitamin A: 2528IU (51%) | Vitamin C: 102mg (124%) | Calcium: 201mg (20%) | Jern: 6mg (33%)
    Keyword Ratatouille
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!
    Ratatouille med aubergine og squash
    Ratatouille med aubergine og squash

    Del meget gerne
    • Total1
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Kogt Blomkålsris
    Fennikelsalat »

    Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, Billig mad, Børnevenlig mad, Fedtfattig, Grøntsager, Rester, Tilbehør til mad, Umami mad, Vegetar og veganer Tags: Aubergine, basilikum, estragon, hvidløg, oregano, pasta, peberfrugt, skalotteløg, squash, timian, Tomat, vineddike

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind