Lasagne med agurk
Lasagne er en klassisk ret, som man laver helt fra bunden af selv. Derfor kan man let udskifte og tilfรธre aktuelle ingredienser som krydderier og grรธntsager.
Lasagne er en hurtig og nem ret som smager fantastisk. Lav din egen favorit lasagne og brug endelig รฅrstidens grรธntsager
Hvorfor lave den samme lasagne sommer og vinter, nรฅr der om sommeren er sรฅ mange lรฆkre grรธntsager man kan komme i sin lasagne.
Lasagne findes i mange varianter, her er lasagne med agurk. Du kan udelade Bechamelsauce/Mornay sauce.
Af Min Madopskrift
Tid ca. 45 min Til 4 personer
Ingredienser: Sommerlasagne (Gerne รธkologiske)
- 500 g. magert oksekรธd (7- 12 %)
- 2 hakkede lรธg
- 5 fed hvidlรธg,
- 1 agurk, skรฅret i skiver
- 4 gulerรธdder
- cherrytomater
- 2 stilke bladselleri
- 1 lille dรฅse koncentreret tomatpurรฉ
- 2 dรฅser flรฅede tomater
- 2 dl rรธdvin
- ยฝ dl. rรธd eller hvidvins eddike (Kan udelades)
- 1.spsk. honning
- 4 dl mรฆlk eller bouillon
- Lasagneplader
- Revet ost
- Krydderier: salt, peber, paprika, cayennepeber, oregano, timian og muskatnรธd, chili
- Smรธr og olie til stegning
Bechamelsauce/Mornay sauce: (se ogsรฅ kategori sauce)
- 1 spsk. smรธr,
- 2 spsk. mel,
- 3 dl. mรฆlk,
- Frisk muskatnรธd og revet ost.
Fremgangsmรฅde Lasagnesauce:
Svits fรธrst kรธd, og kom derefter alle grรธntsagerne (undtagen agurk og tomater) i. Derefter tilsรฆttes krydderier, som skal svitses i godt to minutter.
Derefter tilsรฆttes resten af ingredienserne.
Det skal stรฅ og simre svagt i ca. 10 min til 6 timer, jo lรฆngere jo mere koncentreret smag.
Snit agurken pรฅ et mandolinjern, eller snit den i tynde skiver med en skarp kniv.
Skรฆr cherrytomater midt over og drys dem med oregano og hvidlรธg.
Bechamelsauce (Mornaysauce)
En stor spiseske lurpak smรธr smeltes langsomt i en gryde, piskes sammen med et par spsk. hvedemel. Nรฅr melet har suget alt smรธrret og er en samlet klump, piskes mรฆlken langsomt i, lidt af gangen. Nรฅr det har saucekonsistens kommer man osten i, og pisker videre. Smag til med muskatnรธd, salt og peber, nรฅr osten er smeltet.
Fremgangsmรฅde Sommerlasagne
I et fad kommer man fรธrst lidt lasagnesauce i bunden. Derefter skiftevis lasagneplader og lasagnesauce, (min. 4 lag plader) slut af med lasagnesauce.
Hvis du vil have bechamelsauce, toppes lasagnen med et lag bechamelsauce og smรธrklatter.
Kom agurkeskiverne og tomater pรฅ.
Fadet sรฆttes i ovnen ved 200 grader i ca. 30 โ 35 min.
Lasagnen tages ud af ovnen og skal hvile i ca. 10 min. inden servering.
Drys parmesanost ovenpรฅ, og tilbyd en god grรธn salat og godt brรธd til, f.eks. flutes og smรธr.
Tilbyd gerne en รธl og iskoldt vand til Sommerlasagne.
Prรธv ogsรฅ Klassisk lasagne
Tips til Sommerlasagne
Brug รฅrstidens grรธntsager og krydderurter, f.eks spinat, tomat, agurk, gulerรธdder, squash, med mere. Kun fantasien sรฆtter grรฆnsen.


















Kommentarer
Ingen kommentarer