• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Alle madopskrifter

    Sticky crispy beef

    Af Bjørn Nielsen Opdateret jun 3, 2021

    Sticky crispy beef

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total7
    • 7
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Opskrift på super mørt oksekød der er skåret i skiver. Sticky crispy beef får ekstra smag og sprødhed da den vendes i marinade og panko rasp. Når man bruger panko rasp, så den bliver den ekstra crispy, sprød og lækker i konsistensen. Du kan købe panko rasp i mange supermarkeder efterhånden, ellers kan du bruge almindelig rasp. Du kan selvfølgelig også bruge oksemørbrad, ribeye steak eller oksefilet i stedet for flanksteak, det handler bare om, at det kød du bruger er mørt.

    Prøv også crispy oksemørbrad grillet i kuglegrill

    Gå til
    • 📋 Opskrift
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ
    • Kan Sticky crispy beef fryses ned
    • Hvad kan forberedes
    • Hvad er det mest populære tilbehør
    • Kan den laves mere spicy
    Sprød crispy flanksteak
    Sprød crispy flanksteak med ris

    📋 Opskrift

    Sticky crispy beef

    Sticky crispy beef

    Opskrift på en lækker og mør sprød crispy steak
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 15 min
    arbejdstid 5 min
    Samlet tid 30 min
    Ret Hovedret
    Køkken Kinesisk
    Antal 2 Pesoner
    Kalorier 63 %

    Ingredienser
      

    • 200 g Flanksteak (Eller andet mørt oksekød)
    • 2 fed Hvidløg
    • 2 stk. Skalotteløg
    • 1 spsk. ingefær (revet)
    • ½ dl panko rasp
    • 1 dl Olivenolie
    • 1 stk. Æg

    Marinade

    • 3 dl Oksebouillon (eller fond)
    • 2 spsk. Soyasauce
    • ½ tsk Chili (Rød eller chiliflager)
    • ½ stk Lime
    • 2 spsk. Farin (brun)

    Tilbehør

    • 2½ dl Ris

    Sådan gør du
     

    • Kog ris som anvist på posen.
    • Tag en skål og rør ingredienser til marinaden sammen.
    • Snit et skalotteløg, hvidløg, chili og ingefær fint.
    • Tag kødet og skær nogle 1 cm tykke skiver. Pisk ægget.
    • Tag en tykbundet gryde, jernpande eller wok og tilsæt godt med olivenolie.
    • Vend først kødstrimler i pisket æg. Kom panko rasp i en dyb tallerken og vend kødet på begge sider og læg dem på en anden tallerken. Kød skal være helt dækket af rasp.
    • Kødet lægges nu enkeltvis på panden. De må ikke røre hinanden. Svits kødet i ca. 1 minut eller indtil de er blevet gyldne og sprøde. Det kan være du er nødt til, at stege lidt af gangen hvis det ikke kan være på panden. Læg kødet på et rent viskestykke, til overskydende fedt.
    • Svits nu chili, ingefær, hvidløg og et skalotteløg i olien i ca. 1 minut, så det lige får lidt farve. Tilsæt nu marinaden og varm det op. Kom kødstykkerne op i saucen og giv det 1 minut mere.

    Servering

    • Anret ris på en dyb tallerken og hæld sauce og kødstykker ovenpå. Servér straks

    Noter

    Brug en god oksebouillon, da den har stor indvirkning på smagen.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 1260kcal (63%) | Kulhydrater: 140g (47%) | Protein: 40g (80%) | Fedt: 60g (92%) | Mættet fedt: 10g (63%) | Trans fedt: 1g | Fiber: 5g (21%) | Sukker: 16g (18%) | Vitamin A: 141IU (3%) | Vitamin C: 10mg (12%) | Calcium: 153mg (15%) | Jern: 6mg (33%)
    Keyword Crispy beef, sprød oksekød, sticky beef
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    🥘 Ingredienser

    • 200 gram Oksemørbrad Eller flanksteak og andet mørt kød
    • 2 fed Hvidløg
    • 2 stk. Skalotteløg
    • 1 spsk. ingefær revet
    • ½ dl panko rasp
    • 1 dl Olivenolie

    ? Marinade

    • 3 dl Oksebouillon
    • 2 spsk. Soyasauce
    • ½ tsk. Chili Rød eller chiliflager
    • ½ stk. Lime
    • 2 spsk. Farin brun

    🥗 Tilbehør

    • 2 ½ dl Ris

    🔪 Sådan gør du

    ? Marinade

    1. Tag en skål og rør ingredienser til marinaden sammen.

    Crispy beef

    1. Snit et skalotteløg, hvidløg, chili og ingefær fint.
    2. Tag en tykbundet gryde, jernpande eller wok og tilsæt godt med olivenolie.
    3. Tag kødet og skær nogle 1 cm tykke skiver.
    4. Sæt risene over at koge – ca. 1 deciliter pr. person kogt i 1,5 dl vand – kog i 10-12 minutter og lad dem dampe af i 5-10 min.
    5. Mens risene koger, blander du ingredienserne til saucen i en lille skål – bland soya, bouillon, brun farin og saften af en halv lime.
    6. Hæld majsstivelsen i en dyb tallerken – når olien er varm (lige inden den begynder at ryge), dypper du hver skive kød i majsstivelse, så de bliver helt dækket – børst overskydende af. Steg dem 4-5 af gangen i den varme wok i ca. 45-60 sekunder, indtil de er blevet gyldne, mørke og sprøde i overfladen. Lad dem dryppe af på en tallerken med køkkenrulle.
    7. Hæld olien fra wokken på nær 1 spiseskefuld – steg dine grøntsager (chili, ingefær, 1 forårsløg og hvidløg) i den resterende olie et minuts tid. Tilsæt herefter saucen og kog den op – lad den simre i 2-3 minutter og tilsæt eventuelt lidt majsstivelse rørt op i vand for at tykne saucen hurtigere. Den må nemlig ikke reducere alt for meget, så soyaen dermed bliver for salt.
    8. Vend de sprøde kødstrimler i saucen sammen med et hakket forårsløg – lad det simre i nogle minutter og servér så på toppen af nykogte ris med eventuelt lidt ekstra forårsløg, frisk chili og sesamfrø.

    💭❓ Tips og FAQ

    • Du kan bruge hvilken som helst mørt oksekød, men oksemørbrad er bedst.

    Kan Sticky crispy beef fryses ned

    Ja, men den er bedst når den er frisklavet, da den mister sin sprødhed ved frysning.

    Hvad kan forberedes

    Ja, man kan røre dressingen sammen på forhånd.

    Hvad er det mest populære tilbehør

    Flutes ev.t med hvidløg og smør. Ris.

    Kan den laves mere spicy

    Ja, kom lidt cayennepeber eller mere finthakket rød chili i marinaden.

    Sprødt oksekød i skiver med chili og ris
    Sprødt oksekød i skiver med chili og ris
    Del meget gerne
    • Total7
    • 7
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Mere fra Alle madopskrifter

    • Rejecocktail med melon
    • Boller i rød karry med ris
    • Burger med bearnaisemayo
    • Sprøde ristede kikærter

    Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, Mad på 30 minutter Tags: æg, chili, Farin, hvidløg, Ingefær, lime, oksekød, Ris, skalotteløg

    Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

    Tilmeld nyhedsbrev

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Blandet saft lavet på saftkoger
    • Valnøddesnaps

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Blommekage New York Times
    • Blommetærte med marcipan
    • Bedste metode til, at fjerne ukrudt mellem fliser

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind