Tarteletter med høns og asparges i fløde
Til 4 personer
Høns og asparges i tarteletter er en dejlig klassisk ret, de fleste har prøvet at spise.
Du kan evt. koge hønen dagen i forvejen. Spis Tarteletter med høns og asparges i fløde, som forret til en suppe eller tilbehør til en ret.
Er du helt vild med Tarteletter med høns og asparges, kan du også spise den som hovedret, server da godt med friske grøntsager til, med en dressing med frisk citronsaft.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Tarteletter med høns og asparges:
- 500 gram Hønsekød, kogt
- Vand
- Salt og peber
- 2 dåser Aspargessnitter
- 2 dl. Sødmælk
- 1 dl. Piskefløde
- 50 gram Smør
- 4 spsk. Hvedemel
Tilbehør:
- 12 Tarteletter
Væde:
- 1 Porre, skåret i skiver
- 1 dl knold selleri, skåret i skiver
- 1 Gulerod, skåret i skiver
- Dåseasparges
Fremgangsmåde Tarteletter med høns og asparges:
Vask hønen med koldt vandt, og rens den for rester af indvolde og fjer.
Hønen skæres nu i passende stykker kommes i en gryde der fyldes med:
- Koldt vand, gulerod, porre, og knoldselleri, krydres med salt og koges ca. 1½-2 timer alt efter størrelse.
Skum overfladen for urenheder engang i mellem.
Kødet er mørt, når det slipper benene.
Tag kødet op og læg det til afkøling.
Gem vandet.
Kødet skæres i små og mindre stykker.
Aspargesvæden sigtes ned i Skål.
Mælk og fløde koges let op i en lille gryde. Rør mel og smør sammen til en smørbolle i en lille skål og hæld aspargesvæden og lidt af kogevæsken fra hønen i. Rør det sammen og kom det hele i den lille gryde.
Kog saucen indtil den er som den skal være.
Når saucen er klar, tilsættes hønsekød og aspargessnitter. Giv dette et opkog.
Brug nu væsken fra hønen til at få saucen den helt rigtige smag og konsistens.
Smag til med salt og peber.
Imens lunes tarteletterne og fyldet kommes i.
Serveres straks.
Tips til Tarteletter med høns og asparges i fløde
Læg skiver af citron, ved hver tartelet, som bruges til, at presse lidt frisk citronsaft ud over tarteletten.
Skriv en kommentar