Bulgursalat med basilikum
Bulgur er skønt at bruge i en salat, da salaten derved, både kan blive til et helt måltid eller bruges som tilbehør til kød.
Her bulgursalat med tomater, basilikum og marinade.
- Bulgursalat! Tomater, kerner, basilikum og marinade ovenpå kogt bulgur
Af Min Madopskrift
Ingredienser Bulgursalat:
- 4 dl bulgur,
- 2 rødløg, skåret i små stykker
- 6 cherrytomater, halveret
- 1 tomat skåret i stykker
- En kop basilikum, groft hakket
- ½ dl. solsikkekerner
- ½ dl. græskarkerner
Marinade Bulgursalat:
- Saften af ½ citron
- Saften af 1 lemon
- 1 spsk. honning eller sirup
- 2 spsk. olivenolie
- Smag til med salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde Bulgursalat:
Tag en stor gryde og hæld 1 liter vand i. Kog vandet op uden låg til det bulderkoger, sluk for varmen.
Hæld 4 dl. Bulgur i vandet under omrøring, og lad den stå og trække i en lille halv time, eller indtil bulguren er blød og har opsuget noget af væden og svulmet op.
Hæld vandet fra igennem en sigte.
Nu kommes bulgur i bunden af en tallerken.
Kom snittede grønsager, kerner og basilikum ovenpå.
Pisk dressingen sammen, smag til og hæld den over salaten.
Bland det hele godt sammen, og sæt det i køleskab, en times tid eller indtil servering.
Måske du også vil synes om Pastasalat med kylling og bacon
Tips til Bulgursalat med tomater og marinade
Bulgursalat serveres som tilbehør til grill og kødretter eller blot som let aftensmad.
Varierer bulgursalaten med de grøntsager du bedst kan lide






Skriv et svar