Hjemmelavet Tapas โ Alt til et Tapasbord
Tapas er smรฅ stykker mad, der anrettes pรฅ fade og tallerkner, sรฅ der er en del at vรฆlge i mellem.
Du kan kรธbe Tapas i velassorterede supermarkeder, lave Tapas selv eller en kombination af kรธbte og hjemmelavede retter.
Hjemmelavet Tapas bord kan bestรฅ af fรธlgende smรฅ retter.
Af Min Madopskrift
- Hjemmelavet mayonnaise
- Hjemmelavet Chilimayonnaise (Se opskrift)
- Hjemmebagt smรฅ brรธd
- Flutes
- Brie ost
- Salattern
- Parmesanost til at rive
- Frisk Mozzarella i skiver
- Parmaskinke rullet rundt om asparges
- Oliven, Sorte, bruneย og grรธnne
- Syltede tomater med friskost der er rรธrt op med sรธd chili (kan kรธbes)
- Varmrรธget laks
- Laksesalat pรฅ flutes ( se opskrift)
- Bruscetta med frisk mozzarella (Se opskrift)
- Bruschetta med kantareller eller champignons (Se opskrift)
- Carpaccio med parmesanost
- Oliventapenade (Se opskrift)
- Oksespegepรธlse
- Basilikumpesto
- Sandwich med ost, tomat, skinke og pesto ( Se opskrift)
Sandwich med ost, tomat, skinke og pesto
Ingredienser
- Sandwichbrรธd
- Cherrytomater befriet for kerner
- Hรฅndfuld basilikum, groft hakket
- Rรธd eller grรธn pesto
Fremgangsmรฅde
- Hak tomater fint og befri dem for vรฆske og kerner
- Tag en hรฅndfuld frisk basilikum og hak dem groft.
- Tag skiver sandwichbrรธd.
- Smรธr skiver i rรธd eller grรธn pesto.
- Kom skinke ovenpรฅ.
- Kom hakkede tomater over.
- Drys med basilikum.
- Tryk dem sammen med hรฅndfladen.
- Hver skive af sandwichbrรธd skรฆres i 4 smรฅ trekanter. Dette gรธres ved at skรฆre fra hjรธrne til hjรธrne som et X.
- Sรฆt evt. en tandstik i hver sandwich.
Chilimayonnaise nem og hurtig
Ingredienser
- Mayonnaise, hjemmelavet eller fรฆrdiglavet
- Skyr eller cremefraiche
- Chili
- Cayennepeber
- Paprika
- Citronsaft
- Salt og peber
Fremgangsmรฅde Chilimayonnaise nem og hurtig
- ยฝ dl mayonnaise og ยฝ dl skyr eller cremefraiche rรธres sammen i en skรฅl.
- Tilsรฆt 1 tsk. friskhakket chili eller ยฝ tรธrret chili.
- 1 tsk. paprika.
- Knivspids cayennepeber.
- Smag til med friskpresset citronsaft og salt og friskkvรฆrnet peber.
- Rรธr det hele godt sammen og lad chilimayonnaisen trรฆkke i kรธleskabet et par timer.
Oliventapenade
Ingredienser
- 1 spsk. kapers
- 2 stk. ansjosfileter
- 450 gram sorte eller grรธnne syltede oliven uden sten
- 1 fed hvidlรธg
- 2 blade salvie
- 1 spsk. frisk timian.
- 2 dl olivenolie.
- salt peber
Fremgangsmรฅde Oliventapenade
- Kom alle ingredienser undtagen salt og peber i en blender og blend alle ingredienser.
- Kom det i en skรฅl og smag til med salt og peber
Servering
Kom Oliventapenade ovenpรฅ frisk brรธd eller flutes
Bruscetta med frisk mozzarella
Ingredienser
- Flutes skรฅret i skrรฅ skiver
- Frisk rucolasalat
- 1 dl. Pinjekerner
- Cherrytomater befriet for kerner og finthakket
- 1 hรฅndfuld frisk basilikum
- Skiver af frisk mozzarella
- Olivenolie
- Citronsaft
- Salt og friskkvรฆrnet peber
Fremgangsmรฅde Bruscetta med frisk mozzarella
- Skyl rucolasalat. Dup eller slyng den tรธr.
- Rist pinjekernerne ganske kort uden fedtstof pรฅ en pande.
- Sรฆttes til afkรธling.
- Skรฆr tomater midtover og befri dem for kernerne.
- Hak dem fint.
- Hak basilikum fint og bland tomater og basilikum i en skรฅl.
- Dryp olivenolie og citronsaft over.
- Smag til med salt og peber.
- Rist brรธdet.
- Tag vandet fra mozzarella og skรฆr mozzarella i skrรฅ skiver.
Servering
Anret de ristede flutes med rucolasalat, tomater, mozzarella og ristede pinjekerner.
Bruschetta med kantareller eller champignons
Ingredienser
- Olivenolie
- Bruschetta brรธd eller Flutes
- 200 g kantareller eller champignons
- 50 gram bacon, skรฅret i smรฅ tern
- Basilikum, groft hakket
- Olie
- salt og friskkvรฆrnet peber
- ยพ dl piskeflรธde
Fremgangsmรฅde Bruschetta med kantareller eller champignons
- Rens kantarellerne eller champignons.
- Bruges champignons, skรฆres disse midt over pรฅ langs.
- Kom lidt olie pรฅ panden og rist bacon.
- Tag bacon op pรฅ en tallerken, og lad fedtet blive pรฅ panden.
- Rist kantarellerne eller champignons gyldne.
- Krydr med salt og peber.
- Hรฆld flรธden i, og kog det hele lidt ind.
- Rist bruschetta imens.
- Tag panden fra varmen.
- Anret kantarellerne pรฅ bruschetta, og drys med sprรธdstegt bacon og hakket basilikum.


















Stine skriver
Mums! Tapas gรฅr man aldrig galt i byen med. Mรฅ jeg byde ind med nogle af mine egne favoritter? Bor pt i Spanien, sรฅ der er tit tapas pรฅ menuen ๐
– og sรฅ er de nemme at lave selv: http://www.feriebolig-spanien.dk/Spanien/artikler/10-spanske-tapas-du-kan-lave-selv
Bjรธrn Nielsen skriver
Hej Stine
Ja, Tapas er bare lรฆkkert. Fint med lidt flere opskrifter man kan prรธve ๐
Hilsen
Bjรธrn