• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
×

Forside » Alle madopskrifter

Hjemmelavet Tapas

Af Bjørn Nielsen Opdateret 2 år siden

Hjemmelavet Tapas

Her kan du følge os

Del meget gerne
  • Total3
  • 3
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Hjemmelavet Tapas – Alt til et Tapasbord

 

Tapas er små stykker mad, der anrettes på fade og tallerkner, så der er en del at vælge i mellem.

Du kan købe Tapas i velassorterede supermarkeder, lave Tapas selv eller en kombination af købte og hjemmelavede retter.

Hjemmelavet Tapas bord kan bestå af følgende små retter.

Af Min Madopskrift

 

Hjemmelavet Tapas
Hjemmelavet Tapas og færdiglavet tapas

  1. Hjemmelavet mayonnaise
  2. Hjemmelavet Chilimayonnaise (Se opskrift)
  3. Hjemmebagt små brød
  4. Flutes
  5. Brie ost
  6. Salattern
  7. Parmesanost til at rive
  8. Frisk Mozzarella i skiver
  9. Parmaskinke rullet rundt om asparges
  10. Oliven, Sorte, brune  og grønne
  11. Syltede tomater med friskost der er rørt op med sød chili (kan købes)
  12. Varmrøget laks
  13. Laksesalat på flutes ( se opskrift)
  14. Bruscetta med frisk mozzarella (Se opskrift)
  15. Bruschetta med kantareller eller champignons (Se opskrift)
  16. Carpaccio med parmesanost
  17. Oliventapenade (Se opskrift)
  18. Oksespegepølse
  19. Basilikumpesto
  20. Sandwich med ost, tomat, skinke og pesto ( Se opskrift)
Sandwich med ost, tomat, skinke og pesto

Ingredienser

  • Sandwichbrød
  • Cherrytomater befriet for kerner
  • Håndfuld basilikum, groft hakket
  • Rød eller grøn pesto
Fremgangsmåde
  1. Hak tomater fint og befri dem for væske og kerner
  2. Tag en håndfuld frisk basilikum og hak dem groft.
  3. Tag skiver sandwichbrød.
  4. Smør skiver i rød eller grøn pesto.
  5. Kom skinke ovenpå.
  6. Kom hakkede tomater over.
  7. Drys med basilikum.
  8. Tryk dem sammen med håndfladen.
  9. Hver skive af sandwichbrød skæres i 4 små trekanter. Dette gøres ved at skære fra hjørne til hjørne som et X.
  10. Sæt evt. en tandstik i hver sandwich.
Chilimayonnaise nem og hurtig

Ingredienser

  • Mayonnaise, hjemmelavet eller færdiglavet
  • Skyr eller cremefraiche
  • Chili
  • Cayennepeber
  • Paprika
  • Citronsaft
  • Salt og peber
Fremgangsmåde Chilimayonnaise nem og hurtig
  1. ½ dl mayonnaise og ½ dl skyr eller cremefraiche røres sammen i en skål.
  2. Tilsæt 1 tsk. friskhakket chili eller ½ tørret chili.
  3. 1 tsk. paprika.
  4. Knivspids cayennepeber.
  5. Smag til med friskpresset citronsaft og salt og friskkværnet peber.
  6. Rør det hele godt sammen og lad chilimayonnaisen trække i køleskabet et par timer.
Oliventapenade

Ingredienser

  • 1 spsk. kapers
  • 2 stk. ansjosfileter
  • 450 gram sorte eller grønne syltede oliven uden sten
  • 1 fed hvidløg
  • 2 blade salvie
  • 1 spsk. frisk timian.
  • 2 dl olivenolie.
  • salt peber
Fremgangsmåde Oliventapenade
  1. Kom alle ingredienser undtagen salt og peber i en blender og blend alle ingredienser.
  2. Kom det i en skål og smag til med salt og peber

Servering

Kom Oliventapenade ovenpå frisk brød eller flutes

Bruscetta med frisk mozzarella

Ingredienser

  • Flutes skåret i skrå skiver
  • Frisk rucolasalat
  • 1 dl. Pinjekerner
  • Cherrytomater befriet for kerner og finthakket
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • Skiver af frisk mozzarella
  • Olivenolie
  • Citronsaft
  • Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde Bruscetta med frisk mozzarella
  1. Skyl rucolasalat. Dup eller slyng den tør.
  2. Rist pinjekernerne ganske kort uden fedtstof på en pande.
  3. Sættes til afkøling.
  4. Skær tomater midtover og befri dem for kernerne.
  5. Hak dem fint.
  6. Hak basilikum fint og bland tomater og basilikum i en skål.
  7. Dryp olivenolie og citronsaft over.
  8. Smag til med salt og peber.
  9. Rist brødet.
  10. Tag vandet fra mozzarella og skær mozzarella i skrå skiver.

Servering
Anret de ristede flutes med rucolasalat, tomater, mozzarella og ristede pinjekerner.

Bruschetta med kantareller eller champignons

Ingredienser

  • Olivenolie
  • Bruschetta brød eller Flutes
  • 200 g kantareller eller champignons
  • 50 gram bacon, skåret i små tern
  • Basilikum, groft hakket
  • Olie
  • salt og friskkværnet peber
  • ¾ dl piskefløde
Fremgangsmåde Bruschetta med kantareller eller champignons
  1. Rens kantarellerne eller champignons.
  2. Bruges champignons, skæres disse midt over på langs.
  3. Kom lidt olie på panden og rist bacon.
  4. Tag bacon op på en tallerken, og lad fedtet blive på panden.
  5. Rist kantarellerne eller champignons gyldne.
  6. Krydr med salt og peber.
  7. Hæld fløden i, og kog det hele lidt ind.
  8. Rist bruschetta imens.
  9. Tag panden fra varmen.
  10. Anret kantarellerne på bruschetta, og drys med sprødstegt bacon og hakket basilikum.

 

Mere fra samme kategori:

Sådan får du en perfekt tæt grøn græsplæne
Sommerkartofler med kylling
Chili con carne
Lammekoteletter med mynte
Kagecreme og vaniljecreme
Nemme fedtfattige frikadeller
Del meget gerne
  • Total3
  • 3
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Mere fra Alle madopskrifter

  • Salat Nicoise
    Salat Nicoise med asparges
  • Svinemørbrad med kartoffelmos
    Svinemørbrad med kartoffelmos
  • Hollandsk pandekage
    Pandekager med bacon og æg
  • Koteletter med bacon og asparges
    Koteletter med bacon og pasta

Skrevet i: Alle madopskrifter, Artikler Tags: Hjemmelavet Tapas, Hjemmelavet Tapas – Alt til et Tapasbord

Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Følg Min Madopskrift på Facebook

facebook-minmadopskrift

Min Madopskrift 5 star rating

Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


Logo min madopskrift

Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

Alle opskrifter Afprøvet
Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

Artikler
Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Stine

    april 16, 2015 at 9:44 am

    Mums! Tapas går man aldrig galt i byen med. Må jeg byde ind med nogle af mine egne favoritter? Bor pt i Spanien, så der er tit tapas på menuen 🙂
    – og så er de nemme at lave selv: http://www.feriebolig-spanien.dk/Spanien/artikler/10-spanske-tapas-du-kan-lave-selv

    Svar
  2. Bjørn Nielsen

    april 16, 2015 at 6:39 pm

    Hej Stine
    Ja, Tapas er bare lækkert. Fint med lidt flere opskrifter man kan prøve 🙂

    Hilsen
    Bjørn

    Svar

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primær Sidebar

Populært netop nu

  • Mad på raclette
    Raclette mad
  • Alt til et lækkert frokostbord
    Alt til et lækkert frokostbord
  • Glutenfri gulerodsboller
    Glutenfri gulerodsboller
  • Bacon Cheese burger - Tømmermands burger
    Burgere – tømmermænds burgere

Sæsonbestemte opskrifter

  • Kærnemælkssuppe med rosiner
    Kærnemælkssuppe med rosiner
  • Spidskålssalat med nødder, æbler og rosiner
    Spidskålssalat med æble og nødder
  • Gulerodssalat med rosiner og citron
    Gulerodssalat med rosiner og citron
  • Broccolisalat sund opskrift
    Broccolisalat sund opskrift

Alle opskrifter afprøvet

På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk og dessert. Artikler om mad, livsstil, hus og have.

Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

Bjørn Nielsen
Ejer

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

Mere om os →

Footer

Mød vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


Profilbille Lene Geisle

Lene Geisle - Chef kokken

Hendes passion er at lave og servere flere forskellige mindre retter, der kan spises og nippes til samtidigt, så aftensmaden også bliver spændende. Retter som er sunde og giver behagelig velvære efter spisningen.

Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

Desserter indgår også i hendes repertoire.

Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

Nyhedsbrev - Kontakt Lene

Profilbillede Fie

Julie Fie - Mad til unge og familien

Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. For Julie er det hyggelige og sunde måltid, det vigtigste. At samles sammen over mad, som er sundt, samtidigt med, at der også skal være plads til, mad der bare smager godt og nyde de søde sager, uden at der skal tænkes så meget over det. Julie Fie har nemlig også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

Nyhedsbrev - Kontakt os

Bjørn Nielsen

Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

Alle opskrifter Afprøvet

Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

Nyhedsbrev - Kontakt os


Login

Est. 2012 - Copyright © 2023 · minmadopskrift.dk ·