Hjemmelavet Tapas – Alt til et Tapasbord
Tapas er små stykker mad, der anrettes på fade og tallerkner, så der er en del at vælge i mellem.
Du kan købe Tapas i velassorterede supermarkeder, lave Tapas selv eller en kombination af købte og hjemmelavede retter.
Hjemmelavet Tapas bord kan bestå af følgende små retter.
Af Min Madopskrift
- Hjemmelavet mayonnaise
- Hjemmelavet Chilimayonnaise (Se opskrift)
- Hjemmebagt små brød
- Flutes
- Brie ost
- Salattern
- Parmesanost til at rive
- Frisk Mozzarella i skiver
- Parmaskinke rullet rundt om asparges
- Oliven, Sorte, brune og grønne
- Syltede tomater med friskost der er rørt op med sød chili (kan købes)
- Varmrøget laks
- Laksesalat på flutes ( se opskrift)
- Bruscetta med frisk mozzarella (Se opskrift)
- Bruschetta med kantareller eller champignons (Se opskrift)
- Carpaccio med parmesanost
- Oliventapenade (Se opskrift)
- Oksespegepølse
- Basilikumpesto
- Sandwich med ost, tomat, skinke og pesto ( Se opskrift)
Sandwich med ost, tomat, skinke og pesto
Ingredienser
- Sandwichbrød
- Cherrytomater befriet for kerner
- Håndfuld basilikum, groft hakket
- Rød eller grøn pesto
Fremgangsmåde
- Hak tomater fint og befri dem for væske og kerner
- Tag en håndfuld frisk basilikum og hak dem groft.
- Tag skiver sandwichbrød.
- Smør skiver i rød eller grøn pesto.
- Kom skinke ovenpå.
- Kom hakkede tomater over.
- Drys med basilikum.
- Tryk dem sammen med håndfladen.
- Hver skive af sandwichbrød skæres i 4 små trekanter. Dette gøres ved at skære fra hjørne til hjørne som et X.
- Sæt evt. en tandstik i hver sandwich.
Chilimayonnaise nem og hurtig
Ingredienser
- Mayonnaise, hjemmelavet eller færdiglavet
- Skyr eller cremefraiche
- Chili
- Cayennepeber
- Paprika
- Citronsaft
- Salt og peber
Fremgangsmåde Chilimayonnaise nem og hurtig
- ½ dl mayonnaise og ½ dl skyr eller cremefraiche røres sammen i en skål.
- Tilsæt 1 tsk. friskhakket chili eller ½ tørret chili.
- 1 tsk. paprika.
- Knivspids cayennepeber.
- Smag til med friskpresset citronsaft og salt og friskkværnet peber.
- Rør det hele godt sammen og lad chilimayonnaisen trække i køleskabet et par timer.
Oliventapenade
Ingredienser
- 1 spsk. kapers
- 2 stk. ansjosfileter
- 450 gram sorte eller grønne syltede oliven uden sten
- 1 fed hvidløg
- 2 blade salvie
- 1 spsk. frisk timian.
- 2 dl olivenolie.
- salt peber
Fremgangsmåde Oliventapenade
- Kom alle ingredienser undtagen salt og peber i en blender og blend alle ingredienser.
- Kom det i en skål og smag til med salt og peber
Servering
Kom Oliventapenade ovenpå frisk brød eller flutes
Bruscetta med frisk mozzarella
Ingredienser
- Flutes skåret i skrå skiver
- Frisk rucolasalat
- 1 dl. Pinjekerner
- Cherrytomater befriet for kerner og finthakket
- 1 håndfuld frisk basilikum
- Skiver af frisk mozzarella
- Olivenolie
- Citronsaft
- Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde Bruscetta med frisk mozzarella
- Skyl rucolasalat. Dup eller slyng den tør.
- Rist pinjekernerne ganske kort uden fedtstof på en pande.
- Sættes til afkøling.
- Skær tomater midtover og befri dem for kernerne.
- Hak dem fint.
- Hak basilikum fint og bland tomater og basilikum i en skål.
- Dryp olivenolie og citronsaft over.
- Smag til med salt og peber.
- Rist brødet.
- Tag vandet fra mozzarella og skær mozzarella i skrå skiver.
Servering
Anret de ristede flutes med rucolasalat, tomater, mozzarella og ristede pinjekerner.
Bruschetta med kantareller eller champignons
Ingredienser
- Olivenolie
- Bruschetta brød eller Flutes
- 200 g kantareller eller champignons
- 50 gram bacon, skåret i små tern
- Basilikum, groft hakket
- Olie
- salt og friskkværnet peber
- ¾ dl piskefløde
Fremgangsmåde Bruschetta med kantareller eller champignons
- Rens kantarellerne eller champignons.
- Bruges champignons, skæres disse midt over på langs.
- Kom lidt olie på panden og rist bacon.
- Tag bacon op på en tallerken, og lad fedtet blive på panden.
- Rist kantarellerne eller champignons gyldne.
- Krydr med salt og peber.
- Hæld fløden i, og kog det hele lidt ind.
- Rist bruschetta imens.
- Tag panden fra varmen.
- Anret kantarellerne på bruschetta, og drys med sprødstegt bacon og hakket basilikum.
Stine skriver
Mums! Tapas går man aldrig galt i byen med. Må jeg byde ind med nogle af mine egne favoritter? Bor pt i Spanien, så der er tit tapas på menuen 🙂
– og så er de nemme at lave selv: http://www.feriebolig-spanien.dk/Spanien/artikler/10-spanske-tapas-du-kan-lave-selv
Bjørn Nielsen skriver
Hej Stine
Ja, Tapas er bare lækkert. Fint med lidt flere opskrifter man kan prøve 🙂
Hilsen
Bjørn