• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Recipes » asiatisk

    Indisk kylling med kokosmælk og mango

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 6 måneder siden

    Indisk kylling med kokosmælk og ris

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total2
    • 2
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Dette er en dejlig mild og krydret indisk inspireret ret, hvor mango med sin krydrede smag, spiller en stor rolle og er en af de vigtigste ingredienser. Indisk kylling med kokosmælk, agurk, yoghurt naturel og mango, er en lækker cremet ret, med fine smagsnoter, og med en snert af chili.

    Prøv også kylling i karry og kokosmælk

    Gå til
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ

    📋 Opskrift

    Indisk kylling med kokosmælk og ris

    Indisk inspireret kylling med mango og kokosmælk

    Opskrift på Indisk inspireret kylling i kokosmælk der serveret med ris. Tilbehør med mango og agurk.
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 20 min
    Marinering 30 min
    Samlet tid 1 t
    Ret Hovedret
    Køkken Indisk
    Antal 4 personer
    Kalorier 50 %

    Ingredienser
      

    • 1 stk. løg
    • 8 cm ingefær (frisk )
    • 800 g kyllingefilet
    • 1½ spsk. garam masala
    • 1½ spsk. Indisk rørsukker (kan erstattes af alm. rørsukker.)
    • 1 tsk. spidskommen (stødt )
    • 2 tsk. karry
    • 1 tsk. gurkemeje (stødt )
    • 1 tsk. chiliflager
    • 2 tsk. salt og lidt friskkværnet peber (strøjet)
    • 400 g kokosmælk (dåse )
    • 3 spsk. olivenolie (til stegning)

    Tilbehør

    • 4 dl ris (basmatiris)
    • 3 stk. mango (evt. fra frost)
    • 6 stk. forårsløg
    • 1 stk. agurk
    • 2 dl yoghurt naturel

    Sådan gør du
     

    Marinade

    • Først klargøres marianeden ved, at løget pilles og skæres i tynde halve ringe. Derefter skæres skrællen af ingefær og den skrællede ingefær hakkes meget fint.
    • Skær kyllingekød i mundrette stykker og kom dem i en skål. Tilsæt de halve løgringe og finthakkede ingefær i skålen og rør rundt.
    • Nu tilsættes de tørre krydderier og det hele røres godt sammen.
    • Kom husholdningsfilm over skålen og sæt den i køleskabet i mindst en time eller mere. Man kan evt. lave dette om morgenen, men ikke aftenen før, pga. bakterier.

    Tilberedning

    • Tag en stor gryde og tilsæt den ønskede mængde olivenolie og varm gryden op. Tilsæt indholdet af skålen til gryden og svits det ved høj varme i ca. 5 minutter.
    • Tilsæt nu kokosmælk og skrue lidt ned for varmen, så det hele bare står og simrer.
    • Sæt låget på og lad retten simre i ca. 20 minutter eller til kyllingen er gennemstegt.
    • Kog ris som anvist på posen.

    Tilbehør

    • Skræl den modne mango og skær frugtkødet i tern. Der kan bruges frosne mango. Fordelen er, at mango er garanteret mør, når de købes frosne.
    • Skyl og skrub forårsløg og dup dem tørre. Skær dem i tynde aflange strimler.
    • Skyl agurken og skær den i tynde aflange strimler.

    Servering

    • Anret ris for sig selv i en skål, Gør det samme med mango og kyllingeretten. Pynt med forårsløg og agurk.
    • Hæld yoghurt naturel op i en skål og sæt det på bordet, så der kan tilsættes efter behov.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 1004kcal (50%) | Kulhydrater: 107g (36%) | Protein: 55g (110%) | Fedt: 41g (63%) | Mættet fedt: 23g (144%) | Flerumættet fedt: 3g | Enkelumættet fedt: 11g | Trans fedt: 1g | Fiber: 7g (29%) | Sukker: 31g (34%) | Vitamin A: 2188IU (44%) | Vitamin C: 69mg (84%) | Calcium: 178mg (18%) | Jern: 7mg (39%)
    Keyword garam masala, Indisk kylling med mango og kokosmælk, Ingefær, Kokosmælk, spidskommen
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!
    Indisk kylling med kokosmælk og mango
    Indisk kylling med kokosmælk og mango

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Klargøring ca. 10 min. Tilberedning ca. 20 min. Marinering 30 min. Samlet tid ca. 60 min. Opskrift til 2 personer.

    🥘 Ingredienser

    • 1 stk. løg
    • 8 cm ingefær (frisk )
    • 800 g kyllingefilet
    • 1½ spsk. garam masala
    • 1½ spsk. Indisk rørsukker (kan erstattes af alm. rørsukker.)
    • 1 tsk. spidskommen (stødt )
    • 2 tsk. karry
    • 1 tsk. gurkemeje (stødt )
    • 1 tsk. chiliflager
    • 2 tsk. salt og lidt friskkværnet peber (strøjet)
    • 400 g kokosmælk (dåse )
    • 3 spsk. olivenolie (til stegning)

    🥗 Tilbehør

    • 4 dl ris (basmatiris)
    • 3 stk. mango (evt. fra frost)
    • 6 stk. forårsløg
    • 1 stk. agurk
    • 2 dl yoghurt naturel

    🔪 Sådan gør du

    Marinade

    1. Først klargøres marianeden ved, at løget pilles og skæres i tynde halve ringe. Derefter skæres skrællen af ingefær og den skrællede ingefær hakkes meget fint.
    2. Skær kyllingekød i mundrette stykker og kom dem i en skål. Tilsæt de halve løgringe og finthakkede ingefær i skålen og rør rundt.
    3. Nu tilsættes de tørre krydderier og det hele røres godt sammen.
    4. Kom husholdningsfilm over skålen og sæt den i køleskabet i mindst en time eller mere. Man kan evt. lave dette om morgenen, men ikke aftenen før, pga. bakterier.

    Tilberedning

    1. Tag en stor gryde og tilsæt den ønskede mængde olivenolie og varm gryden op. Tilsæt indholdet af skålen til gryden og svits det ved høj varme i ca. 5 minutter.
    2. Tilsæt nu kokosmælk og skrue lidt ned for varmen, så det hele bare står og simrer.
    3. Sæt låget på og lad retten simre i ca. 20 minutter eller til kyllingen er gennemstegt.
    4. Kog ris som anvist på posen.

    🥗 Tilbehør

    1. Skræl den modne mango og skær frugtkødet i tern. Der kan bruges frosne mango. Fordelen er, at mango er garanteret mør, når de købes frosne.
    2. Skyl og skrub forårsløg og dup dem tørre. Skær dem i tynde aflange strimler.
    3. Skyl agurken og skær den i tynde aflange strimler.

    🍽 Servering

    1. Anret ris for sig selv i en skål, Gør det samme med mango og kyllingeretten. Pynt med forårsløg og agurk.
    2. Hæld yoghurt naturel op i en skål og sæt det på bordet, så der kan tilsættes efter behov.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Kylling kan erstattes af svinemørbrad
    • Brug frossen mango eller mango fra dåse, hvis du ikke kan få frisk moden mango.
    • Vi blander lidt brune ris (ca. 20 %), sammen med de hvide ris, som det kan ses på billedet.

    ❓ FAQ

    Hvad er Indisk rørsukker?

    Indisk rørsukker er tørret saft fra sukkerrør. Også kaldet Jaggery. Denne rørsukker af typen Jaggery er uraffineret og har en lækker karamelagtig smag, der er velegnet til krydrede asiatiske gryderetter.

    Hvad kan Indisk rørsukker også bruges til?

    Jaggery er meget velegnet til Te og bagværk.

    Er Indisk kylling med kokosmælk velegnet til børn?

    Ja, men der er mange krydderier i retten og kan være for krydret til nogle børn.

    Kan kokosmælk erstattes af fløde?

    Ja.

    Del meget gerne
    • Total2
    • 2
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Flæskesteg på rotisseri i gasgrill
    30 minutters krydret Masala rejer »

    Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, asiatisk, Billig mad, Hovedretter Tags: Agurk, forårsløg, Garam Masala, Gurkemeje, Ingefær, Karry, kokosmælk, kylling, løg, mango, Ris, spidskommen, yoghurt

    Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

    Tilmeld nyhedsbrev

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind