En Japansk inspireret menu, hvor der rigeligt med karrysauce. Katsu curry paneret svinemørbrad med karrysauce er perfekt at lave, hvis man vil prøve at lave Japansk inspireret mad. Nem og sund aftensmad for hele familien.
Det er især karryen, som er smagsgiver og man kan købe Katsu curry, hvis man vil prøve at gå all in på autentisk smag.
Brug vores karry og fremgangsmåde hvis du foretrækker mere traditionel karry sauce.
Bemærk, at ved Japansk karrysauce, her er karrysaucen lidt tykkere end den traditionelle karrysauce.
Prøv også klassik boller i karry eller kylling i karry
Opskrift udviklet af: Bjørn Nielsen, Lene Geisle, Nikolaj Geisle
Indhold i opskrift - Hop til:

🍽 Inden du går i gang
Før du starter Katsu Curry-opskriften, er her nogle vigtige punkter, du skal være opmærksom på:
Tilberedning af ingredienser:
- Kylling eller svinekød: Hvis du bruger kylling eller svinekød, skal du sørge for at det er skåret i lige store stykker for at få en ensartet tilberedning.
- Katsu carry: Opskriften kræver ikke specifik Katsu carry-blokke eller -pulver. Men hvis du vil prøve denne karry, er det en god ide, at tjekke tilgængeligheden på forhånd, da det ikke er en standardvare i butikker her i Danmark.
Allergier og kostrestriktioner:
- Gluten: Opskriften indeholder bl.a. mel, så tag højde for det, hvis du ønsker at lave retten glutenfri.
- Mejeriprodukter: Tjek, om nogen ingredienser indeholder mejeriprodukter, især hvis du eller nogen du serverer denne ret til, har laktoseintolerans.
- Andre allergener: Vær opmærksom på de andre ingredienser.
Køkkenudstyr:
- Sørg for, at du har de nødvendige gryder, pander og redskaber klar til stegning, simretid og servering.
Tilberedningstidspunkt:
- Opskriften involverer stegning af den panerede kylling (katsu). Hold olietemperaturen på middel varme, for at undgå at paneringen brænder på eller undertilberedningen af kyllingen.
- Lad retten simre, så karrysaucen udvikler den rette smag og konsistens.
Smagsjustering:
- Smag karryen til og juster krydderierne (salt, sødme, krydring) efter din præference. Nogle karrypulvere kan være mere eller mindre krydrede.
Serveringsforslag:
- Serveres typisk med ris; tilbered nok ris på forhånd.
- Overvej flere grøntsager eller pynt. Det kunne være dampet blomkål eller broccoli. Det kunne også være Pak choi, stegt sammen med kinakål.
Sikkerhedsforanstaltninger:
- Håndter varm olie forsigtigt under stegning.
- Hold nøje øje med varmen for at forhindre ulykker eller brænding.
Ved at gennemgå disse punkter, før du begynder, vil det hjælpe dig med at sikre en jævn og fornuftig tilberedningsproces og et lækkert resultat.
👨🏻🍳 Derfor skal du lave denne opskrift
Her er nogle ting, du bør være opmærksom på, før du går i gang med opskriften på Katsu Curry:
- Forbered ingredienser på forhånd: Sørg for at have alle ingredienser klar, inden du begynder. Det gør tilberedningen noget lettere og mere overskuelig.
- Kødvalg: Opskriften kræver svinemørbrad, men du kan også bruge kylling, som er rigtig god at panere. Vær opmærksom på at skære kødet i passende stykker, og sørg for, at det er gennemstegt, hvis du bruger kylling.
- Panering: Når du panerer kød, skal du huske at tørre kødet godt, inden du vender det i mel, æg og rasp. Dette sikrer, at paneringen hænger bedre fast.
- Temperaturkontrol: Vær opmærksom på olien, når du steger paneringen – den skal være varm nok til at give en sprød overflade, men ikke så varm, at den brænder paneringen.
- Karrysaucen: Når du laver karrysaucen, skal du smage til undervejs. Juster krydderierne efter din smag, så saucen får den ønskede smag.
- Tidsstyring: Kød og sauce skal tilberedes, så de er klar næsten samtidigt. Planlæg derfor, hvordan du vil starte, så intet bliver koldt eller overkogt.
- Servering: Katsu Curry serveres ofte med ris. Sørg for at have ris klar i god tid, så hele retten kan serveres varm.
- Allergener: Vær opmærksom på ingredienser som gluten (rasp, mel), æg og eventuelle krydderier, hvis du har allergi eller intolerancer.
Husk at følge opskriftens trin, men vær også fleksibel – smag til undervejs, og juster krydderierne efter din egen præference.
⏲️ Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør 5 minutter. Arbejdstid: 10 min. Tilberedningstid: 25 min. Samlet tid er ca. 40 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 1 stk. svinemørbrad (ca. 600 gram eller mere)
- 2 dl hvedemel
- 1 tsk. salt
- 3 stk. æg
- 4 dl panko rasp
- 2 spsk. smagsneutral olie til stegning
Karrysauce
- 1 stk. løg (halve ringe eller grofthakket)
- 3 fed hvidløg (finthakket)
- 2 stk. gulerødder (strimler)
- 2 spsk. olie (til stegning)
- 4 spsk. karry (stødt)
- 1 spsk. gurkemeje (stødt)
- 2 dl hønsebouillon
- 1 dåse kokosmælk
- 1 tsk. salt
Topping
- 1 stk. kinakål (strimler)
- 2 stk. squash (skiver)
- 2 spsk. chilisauce (sød)
- 2 spsk. olie (til stegning)
- 1 tak. salt
Servering
- 4 dl ris (kogte)
- 1 stk. lime (i både)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Karrysauce
- Kog kartofler møre og pil dem.
- Skyl og klargør grøntsager som anvist i ingredienslisten.
- Skræl gulerødderne, og skær dem i strimler. Tag en gryde og tilsæt løg og gulerødder. Steg det ved høj varme i olie i en stor gryde i ca. 3 minutter, under omrøring og uden at det tager farve. Tilsæt hvidløg og steg videre i ca. 1 minut.
- Tilsæt karry og gurkemeje, og lad det stege med i ca. 30 sekunder eller til karry er brændt af.
- Tilsæt bouillon, kogte kartofler og kokosmælk, og lad saucen koge under låg i 5 til 10 minutter. Blend saucen med en stavblender direkte i gryden, og smag til med salt og evt. mere karry.
Paneret mørbrad
- Skær svinemørbrad (eller kyllinge fileter) ud i passende antal koteletter. Vend dem op på højkant og bank eller pres svinemørbrad flade. Drys dem med lidt salt og karry.
- Pisk æg og kom det i en dyb tallerken. Kom mel i en dyb tallerken, Kom rasp i en tredje tallerken. Vend de flade svinemørbrad i mel, derefter æg og til sidst rasp.
- Steg de panerede svinemørbrad gyldne og gennemstegte i olie på en varm pande i ca. 5 minutter på hver side. Krydr evt. med lidt ekstra salt.
Topping
- Skyl kinakål og squash. Pil løg og skær det i halve skiver. Skær kinakål og squash over på langs og snit det i strimler. Steg det hele i 5 minutter i olie på en varm pande. Krydr med salt.
- Tilsæt sød chili og lad det simre et par minutter.
Servering
- Anret ris i dybe tallerkener. Top med karrysauce og skiver af svinemørbrad medaljoner, der er skåret i skiver.
- Pynt med stegte grøntsager og limebåde og servér straks .

💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
Her er nogle tips til at lave en lækker Katsu Curry med paneret svinemørbrad:
- Vælg kvalitets svinemørbrad: Vælg fersk svinemørbrad af høj kvalitet for at opnå den bedste smag og mørhed.
- Tilbered svinekødet korrekt: Fjern overskydende fedt og sener. Skær mørbraden i lige store stykker for at sikre, at den steges jævnt.
- Panér forsigtigt: For at få en sprød panering, bruges denne tretrinsproces: Vend svinekødet i mel, dyp i sammenpiskede æg, og panér derefter med panko rasp. Tryk raspen forsigtigt fast på kødet for at sikre, at den hænger godt fast.
- Oprethold temperaturen: Hold stegeolien på omkring 170-180°C ved stegningen. For varm, og paneringen kan brænde på, før kødet er gennemstegt; for kold, og paneringen vil absorbere den overskydende olie.
- Tilbered jævnt: Steg svinekøds stykkerne, indtil de er gyldenbrune og gennemstegte (kernetemperatur på ca. 63° til 67°C). Lad de stegte stykker hvile kort på køkkenrulle for at dræne overskydende olie.
- Tilbered karrysaucen: Brug en japansk karry roux af god kvalitet, eller lav din egen med karry pulver, løg, gulerødder, kartofler, hvidløg og evt. ingefær. Lad det simre, indtil grøntsagerne er møre, og saucen tykner.
- Saml retten: Skær den panerede svinekød i skiver og anret det ovenpå de dampede eller kogte ris. Anret med den varme karrysauce.
- Valgfrit tilbehør: Tilføj hakkede forårsløg, syltede agurker eller et blødkogt æg for ekstra autentisk smag og præsentation.
❓ FAQ
Her er en FAQ af de mest stillede spørgsmål til retten:
Katsu Curry er en paneret og stegt ret i japansk stil, der serveres med en fyldig karrysauce.
Du skal blandt andet bruge, svinemørbrad, panko rasp, mel, æg, karry pulver, gurkemeje, grøntsager til karryretten (som gulerødder, hvidløg, kartofler, løg) og krydderier.
Ja, kyllingebryster er velegnet, hvis det ønskes.
Skær mørbraden i gode koteletter, vend dem i mel, dyp dem i sammenpiskede æg, og vend dem derefter i panko rasp inden stegning.
Ja: Sørg for, at svinekødet er tørt, før det paneres, og tryk raspen godt fast på kødet for at opnå en jævn dækning på overfladen af kødet.
📋 Komplet opskrift med noter

Katsu curry paneret svinemørbrad med karrysauce
Bedøm opskriften ⭐ Hvor mange stjerner får den? ⭐⭐⭐⭐⭐
Udstyr
- 1 Stegepande
Ingredienser
- 1 stk. svinemørbrad (ca. 600 gram eller mere)
- 2 stk. kartofler (bagekartofler)
- 2 dl hvedemel
- 1 tsk. salt
- 3 stk. æg
- 4 dl panko rasp
- 2 spsk. olie (til stegning)
Karrysauce
- 1 stk. løg (halve ringe eller grofthakket)
- 3 fed hvidløg (finthakket)
- 2 stk. gulerødder (strimler)
- 2 spsk. olie (til stegning)
- 4 spsk. karry (stødt)
- 1 spsk. gurkemeje (stødt)
- 2 dl hønsebouillon
- 1 dåse kokosmælk
- 1 tsk. salt
Topping
- 1 stk. kinakål (strimler)
- 2 stk. squash (skiver)
- 2 spsk. chilisauce (sød)
- 2 spsk. olie (til stegning)
- 1 tsk. salt
Sådan gør du
Karrysauce
- Kog kartofler møre og pil dem.
- Skyl og klargør grøntsager som anvist i ingredienslisten.
- Skræl gulerødderne, og skær dem i strimler. Tag en gryde og tilsæt løg og gulerødder. Steg det ved høj varme i olie i en stor gryde i ca. 3 minutter, under omrøring og uden at det tager farve. Tilsæt hvidløg og steg videre i ca. 1 minut.
- Tilsæt karry og gurkemeje, og lad det stege med i ca. 30 sekunder eller til karry er brændt af.
- Tilsæt bouillon, kogte kartofler og kokosmælk, og lad saucen koge under låg i 5 til 10 minutter. Blend saucen med en stavblender direkte i gryden, og smag til med salt og evt. mere karry.
Paneret mørbrad
- Skær svinemørbrad ud i passende antal koteletter. Vend dem op på højkant og bank eller pres svinemørbrad flade. Drys dem med lidt salt og karry.
- Pisk æg og kom det i en dyb tallerken. Kom mel i en dyb tallerken, Kom rasp i en tredje tallerken. Vend de flade svinemørbrad i mel, derefter æg og til sidst rasp.
- Steg de panerede svinemørbrad gyldne og gennemstegte i olie på en varm pande i ca. 5 minutter på hver side. Krydr evt. med lidt ekstra salt.

Topping
- Skyl kinakål og squash. Pil løg og skær det i halve skiver. Skær kinakål og squash over på langs og snit det i strimler. Steg det hele i 5 minutter i olie på en varm pande. Krydr med salt.
- Tilsæt sød chili og lad det simre et par minutter.
Servering
- Anret ris i dybe tallerkener. Top med karrysauce og skiver af svinemørbrad medaljoner, der er skåret i skiver. Pynt med stegte grøntsager og limebåde og servér straks .
Noter
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.

















Bjørn Nielsen skriver
Super lækker asiatisk ret for hele familien. Velsmagende cremet karrysauce