• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Recipes » asiatisk

    Kung Pao Chicken

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 11 måneder siden

    Kung pao chicken med ris og hoisin sauce

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total4
    • 4
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Kung Pao chicken, en klassisk kinesisk afhentningsret med stegt kylling, jordnødder og ovnbagte grøntsager, som er let at lave hjemme. Der findes mange skønne versioner af denne ret, som har den fordel, at den kan laves på ca. 30 minutter.

    Kung Pao kylling laves traditionelt med specialingredienser, som Sichuan peberkorn, kinesisk soya, kinesisk risvin og hele tørrede røde chili. De har sammen en krydret, sød og sur pikant smag som er traditionel i kung pao kylling, og som gør denne ret, til rigtig dejlig aftensmad med ris. Vi har erstattet Sichuan peberkorn med chili, hvis du har disse peberkorn.

    Gå til
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ
    • 📋 Opskrift
    Kung pao kylling med hoisin sauce
    Kung pao kylling med hoisin sauce

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Tilberedningstid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 2 personer

    🥘 Ingredienser

    Kyllingestykker i lage

    • 2 stk. Kyllingebryster
    • ½ stk. Lime saften
    • 4 stk. Limeblade
    • 1 spsk. Soja
    • 1 spsk. Riseddike
    • ½ tsk. Maizena

    Grøntsager i ovn

    • 2 stk. Peberfrugter Gul og rød
    • ½ stk. Appelsin saft
    • ½ stk. Broccoli
    • ½ spsk. Olivenolie
    • 1 knivspids Salt og peber

    Grøntsager på pande

    • 3 fed Hvidløg
    • 1 stk. Lime økologisk
    • 1 stk. Chili frisk rød
    • 3 cm Ingefær
    • 3 stk. Forårsløg
    • ½ tsk. Flagesalt

    Sauce

    • 2 dl Hønsebouillon
    • ½ stk. Appelsin saft
    • 1 tsk. Sesamolie
    • 2 tsk. sukker
    • 1 spsk. Riseddike
    • 1 tsk. Majsstivelse
    • 1 spsk. Hoisinsauce stor

    🥗 Tilbehør

    • 1 dl Peanuts eller jordnødder
    • 2 dl Ris

    🔪 Sådan gør du

    Lage

    1. Skær kylling i lidt grove stykker.
    2. Bland sojasauce, Hoisinsauce, limesaft, limeblade, riseddike og majsstivelse sammen i en skål eller frostpose, sammen med kyllingestykkerne. Lad det trække i en time i køleskabet.

    Ovnbagte grøntsager

    1. Forvarm ovnen på 200°.
    2. Skyl alle grøntsager grundigt i koldt vand og klargør dem.
    3. Skær peberfrugter i strimler, skær broccoli ud i små buketter og kom det hele i en skål. Vend det rundt i olivenolieolie, appelsinsaft og drys lidt salt ovenpå og vend det hele ud på en smurt bageplade eller ildfast fad. Giv det ca. 20 minutter eller til peberfrugt har fået lidt farve og er blevet møre.

    Kylling

    1. Kom kyllingestykkerne uden lage, på en varm stegepande og svits dem gyldne og sprøde. Undgå at få alt for meget af lagen fra skålen med på panden. Sæt det til side.

    Grøntsager og kylling på pande

    1. Skær forårsløg ud i 1 cm tykke skiver. Hak hvidløg, ingefær og chili meget fint. Riv det grønne af limefrugt. Svits det hele på en varm stegepande i ca. 1 minut.
    2. Smag til og tilsæt de stegte kyllingestykker og rør rundt. Tilsæt saften fra lime og rør godt rundt.

    Sauce

    1. Hæld sojasauce, sukker, riseddike, appelsinsaft, hønsebouillon, sesamolie, vand, majsstivelse og hoisinsauce på en pande og varm det op og kog det lidt ind.

    Anretning

    1. Fordel sauce over grøntsager og kylling på pande og rør det sammen. Vend det sammen med de ovnbagte grøntsager.
    2. Sæt fadet på bordet.

    🍽 Servering

    1. Kog ris som anvist på pakken.
    2. Tilbered ris efter pakkens anvisning, og servér retten drysset med peanuts eller jordnødder.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    Du kan riste nødder hvis du vil have ekstra smag.

    Brug sichuan peberkorn i stedet for chili, hvis du har disse peberkorn.

    ❓ FAQ

    Hvad er kung Pao chicken ?

    I sin enkelthed er Kung Pao kylling en simpel ret med kyllingebryst, der er skåret ud i lidt grove stykker og lægges i en lage af “Kung Pao sauce”, som primært består af sojasovs, riseddike og lidt sukker. Derefter tilsætter man sine egne smagsgivere som f.eks. krydderier.

    Er retten frysegnet ?

    Ja

    Hvad er holdbarheden i køleskabet ?

    Retten kan holde sig frisk 1 dag i køleskabet.

    Hvad er holdbarheden i fryser ?

    Ca. 1 måned.

    Kung pao chicken med peberfrugt
    Kung pao chicken med peberfrugt

    📋 Opskrift

    Kung pao chicken med ris og hoisin sauce

    Kung Pao-Chicken

    Opskrift på kung Pao-Chicken
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 2 stemmer
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 20 min
    Samlet tid 30 min
    Ret Hovedret
    Køkken asiatisk
    Antal 2 Personer
    Kalorier 58 %

    Ingredienser
      

    Kyllingestykker i lage

    • 2 stk. Kyllingebryster
    • ½ stk. Lime (saften)
    • 4 stk. Limeblade
    • 1 spsk. Soja
    • 1 spsk. Riseddike
    • ½ tsk. Maizena

    Grøntsager i ovn

    • 2 stk. Peberfrugter (Gul og rød)
    • ½ stk. Appelsin (saft)
    • ½ stk. Broccoli
    • ½ spsk. Olivenolie
    • 1 knivspids Salt og peber

    Grøntsager på pande

    • 3 fed Hvidløg
    • 1 stk. Lime (økologisk)
    • 1 stk. Chili (frisk rød)
    • 3 cm Ingefær
    • 3 stk. Forårsløg
    • ½ tsk. Flagesalt

    Sauce

    • 2 dl Hønsebouillon
    • ½ stk. Appelsin (saft)
    • 2 tsk. Sukker
    • 1 tsk. Sesamolie
    • 1 spsk. Riseddike
    • 1 tsk. Majsstivelse
    • 1 spsk. Hoisinsauce (stor)

    Tilbehør

    • 1 dl Peanuts (eller jordnødder)
    • 2 dl Ris

    Sådan gør du
     

    Lage

    • Skær kylling i lidt grove stykker.
    • Bland sojasauce, Hoisinsauce, limesaft, limeblade, riseddike og majsstivelse sammen i en skål eller frostpose, sammen med kyllingestykkerne. Lad det trække i en time i køleskabet.

    Ovnbagte grøntsager

    • Forvarm ovnen på 200°.
    • Skyl alle grøntsager grundigt i koldt vand og klargør dem.
    • Skær peberfrugter i strimler, skær broccoli ud i små buketter og kom det hele i en skål. Vend det rundt i olivenolieolie, appelsinsaft og drys lidt salt ovenpå og vend det hele ud på en smurt bageplade eller ildfast fad. Giv det ca. 20 minutter eller til peberfrugt har fået lidt farve og er blevet møre.

    Kylling

    • Kom kyllingestykkerne uden lage, på en varm stegepande og svits dem gyldne og sprøde. Undgå at få alt for meget af lagen fra skålen med på panden. Sæt det til side.

    Grøntsager og kylling på pande

    • Skær forårsløg ud i 1 cm tykke skiver. Hak hvidløg, ingefær og chili meget fint. Riv det grønne af limefrugt. Svits det hele på en varm stegepande i ca. 1 minut. Smag til og tilsæt de stegte kyllingestykker og rør rundt. Tilsæt saften fra lime og rør godt rundt.

    Sauce

    • Hæld sojasauce, riseddike, appelsinsaft, hønsebouillon, sesamolie, vand, majsstivelse og hoisinsauce på en pande og varm det op og kog det lidt ind.

    Anretning

    • Fordel sauce over grøntsager og kylling på pande og rør det sammen. Vend det sammen med de ovnbagte grøntsager.
    • Sæt fadet på bordet.

    Servering

    • Kog ris som anvist på pakken.
    • Tilbered ris efter pakkens anvisning, og servér retten drysset med peanuts eller jordnødder.

    Noter

    Du kan riste nødder hvis du vil have ekstra smag.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 1162kcal (58%) | Kulhydrater: 132g (44%) | Protein: 77g (154%) | Fedt: 39g (60%) | Mættet fedt: 6g (38%) | Flerumættet fedt: 11g | Enkelumættet fedt: 17g | Trans fedt: 1g | Fiber: 16g (67%) | Sukker: 22g (24%) | Vitamin A: 5301IU (106%) | Vitamin C: 379mg (459%) | Calcium: 246mg (25%) | Jern: 7mg (39%)
    Keyword Kung Pao-Chicken
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    Del meget gerne
    • Total4
    • 4
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Kylling i hoisin sauce
    Hel kylling med grillede grøntsager »

    Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, asiatisk, Børnevenlig mad, Glutenfri, Grøntsager, Mad på 30 minutter Tags: Appelsin, broccoli, chili, forårsløg, hoisinsauce, hønsebouillon, hvidløg, Ingefær, kaffir limeblade, kylling, lime, peanuts, peberfrugt, Ris

    Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

    Tilmeld nyhedsbrev

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind