Lækker asiatisk ret på under en halv time. Mør kylling, cashewnødder og sprøde bambusskud giver masser af smag, til kylling i hoisin sauce. Du kan tilsætte andre grøntsager hvis du vil variere retten. Grønne ærter, små mini majs, små syltede karotter eller små blomkålsbuketter, er særdeles velegnede i denne ret og kan kommes i som de er, uden kogning eller stegning.

Gå til
⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
Tilberedningstid er ca. 15 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 2 personer
🥘 Ingredienser
- 400 g Oksekød mørt
- 1 dåse Bambusskud lille
- 5 dl Hønsebouillon
- 1 tsk. Salt
- 1 stk. Løg
- 2 stk. Peberfrugter Rød og gul
- ½ stk. Chili frisk
- 1 spsk. Olivenolie
- 2 spsk. Soya
- 1 dl Hoisin sauce
- 5 stk. Forårsløg
- 1 håndfuld Cashewnødder usaltede
🥗 Tilbehør
- 2 dl Ris
- 3 dl Vand
🔪 Sådan gør du
- Tag en stor pande og kom cashewnødderne på. Skru op for varmen og rist nødderne uden fedtstof på panden og under omrøring. Tag dem af varmen og hæld dem på en tallerken til afkøling, så snart de begynder at dufte og tage farve.
- Skær kyllingekødet i 1 cm tykke strimler.
- Pil og skær løg i halve ringe. Skyl peberfrugter og skær dem i lidt grove stykker. Skyl og hak chili fint.
- Hæld olivenolie på en stegepande og svits kyllingekødet indtil det tager farve.
- Tilsæt nu peberfrugter og svits det hele godt et minuts tid. Tilsæt løg chili og rør godt rundt et minuts tid.
- Hæld Soya og hoisin sauce i under omrøring. Til sidst tilsætter du hønsebouillon og varm retten op igen.
- Tilsæt Soya og hoisin sauce og varm retten i gennem.
🥗 Tilbehør
- Kog ris som anvist på posen.
🍽 Servering
- Kom lidt ris i bunden af skålen. Kom kylling i hoisinsauce ovenpå og drys cashewnødder ovenpå.
💭❓ Tips og FAQ
❓ FAQ
Ja
Retten kan holde ca. 3 måneder i fryseren.
Retten skal spises indenfor 3 dage.
Ja, tilsæt lidt finthakket rød chili eller 1 tsk. tørret.
💭 Tips
Du kan erstatte kyllingebryst eller kyllingefilet med mørt oksekød. F.eks. culotte, flanksteak, mørbrad eller filet.
📋 Opskrift
Kylling i hoisin sauce og ris
Ingredienser
- 400 g Kylling (bryst eller filet)
- 1 dåse Bambusskud (lille dåse)
- 5 dl Hønsebouillon
- 1 tsk. Salt
- 1 stk. Løg
- 2 stk. Peberfrugter (Rød og gul)
- ½ stk. Chili (frisk)
- 2 spsk. Olivenolie
- 2 spsk. Soya
- 1 dl Hoisin sauce
- 5 stk. Forårsløg
- 1 håndfuld Cashewnødder (usaltede)
Tilbehør
- 2 dl Ris
- 3 dl Vand
Sådan gør du
- Hæld cashewnødderne ud på en varm stegepande. Skru op for varmen og rist nødderne uden fedtstof og under omrøring. Tag dem af varmen og fordel dem ud på en tallerken til afkøling, så snart de begynder at dufte og tage farve.
- Skær kyllingekødet i 1 til 1 ½ cm tykke strimler.
- Pil og skær løg i halve ringe. Skyl peberfrugter og skær dem i lidt grove stykker. Skyl og hak chili fint.
- Hæld olivenolie på en stegepande og svits kyllingekødet indtil det tager farve.
- Tilsæt nu peberfrugter og svits det hele godt et minuts tid. Tilsæt løg chili og rør godt rundt et minuts tid.
- Hæld Soya og hoisinsauce i under omrøring. Til sidst tilsætter du hønsebouillon og varm retten op igen.
- Tilsæt soya og hoisinsauce og varm retten i gennem.
Tilbehør
- Kog ris som anvist på posen.
Servering
- Kom lidt ris i bunden af skålen. Kom kylling i hoisinsauce ovenpå og drys cashewnødder ovenpå.
Noter
- Du kan erstatte kyllingebryst eller kyllingefilet med mørt oksekød. F.eks. culotte, flanksteak, mørbrad eller filet.
Skriv et svar