Hvis det skal være lækkert og nemt på en gang, kan vi anbefale oksekød i hoisinsauce og ris. Hoisinsauce er en tykflydende asiatisk sauce, som smager både lidt salt og sødt. Det er en fantastisk smagsgiver i wokretter. Vi har brugt mørt oksekød (oksefilet), men flanksteak, oksemørbrad og okseculotte er også meget velegnet.
Prøv også Kylling i hoisin sauce
Gå til
Gå til
Asiatisk mad
Her får du en lækker asiatisk opskrift, med oksekød i hoisinsauce der smager som “oksekød i sursød sauce” som du kan spise i de forskellige kinesiske restauranter. Der er kombinationen af hoisinsauce og soya der giver en dejlig pikant smag.
Opskrift med noter
Oksekød i hoisinsauce og ris
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 400 g Oksekød (mørt, f.eks. gullasch kød)
Grøntsager
- 5 stk. Forårsløg
- 2 stk. Gulerødder
- 2 stk. Peberfrugter (rød og gul)
- 1 stk. Løg
- 1 dåse Bambusskud (lille)
- ½ stk. Chili (frisk)
Sauce
- 5 dl Hønsebouillon
- 1 spsk. Olivenolie
- 2 spsk. Soya
- 1 dl Hoisinsauce
- 1 tsk. Salt
Tilbehør
- 1 håndfuld Cashewnødder (usaltede)
- 2 dl Ris
- 3 dl Vand
Sådan gør du
- Tag en stor pande og kom cashewnødderne på. Skru op for varmen og rist nødderne uden fedtstof på panden og under omrøring. Tag dem af varmen og hæld dem på en tallerken til afkøling, så snart de begynder at dufte og tage farve.
- Skær oksekødet i 2 cm tykke tern.
- Pil og skær løg i halve ringe. Skyl peberfrugter, fjern indmad og skær dem i lidt grove stykker. Skyl og hak chili fint. Skyl og klargør forårsløg og skær dem i pæne skiver.
- Skræl gulerod og skær den i lidt grove strimler
- Hæld olivenolie på en stegepande og svits kyllingekødet indtil det tager farve.
- Tilsæt nu peberfrugter og gulerødder. Svits det hele godt et minuts tid. Tilsæt løg, forårsløg, chili og rør godt rundt et minuts tid. Tilsæt bambusskud og rør rundt.
- Hæld Soya og hoisinsauce i under omrøring. Til sidst tilsætter du hønsebouillon og varm retten op igen.
- Varm retten op og lad den simre lidt indtil grøntsager er møre og smages til med lidt salt.
Tilbehør
- Kog ris som anvist på posen.
Servering
- Kom lidt ris i bunden af skålen. Kom kylling i hoisinsauce ovenpå og drys cashewnødder ovenpå.
Noter
- Du kan erstatte oksekød med kyllingebryst eller kyllingefilet
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 15 min. Samlet tid er ca. 25 min. Opskrift til 2 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 400 g Oksekød (mørt, f.eks. gullasch kød)
🥦Grøntsager
- 5 stk. Forårsløg
- 2 stk. Gulerødder
- 2 stk. Peberfrugter (rød og gul)
- 1 stk. Løg
- 1 dåse Bambusskud (lille)
- ½ stk. Chili (frisk)
🥣Sauce
- 5 dl Hønsebouillon
- 1 spsk. Olivenolie
- 2 spsk. Soya
- 1 dl Hoisinsauce
- 1 tsk. Salt
🥗Tilbehør
- 1 håndfuld Cashewnødder (usaltede)
- 2 dl Ris
- 3 dl Vand
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Tag en stor pande og kom cashewnødderne på. Skru op for varmen og rist nødderne uden fedtstof på panden og under omrøring. Tag dem af varmen og hæld dem på en tallerken til afkøling, så snart de begynder at dufte og tage farve.
- Skær oksekødet i 2 cm tykke tern.
- Pil og skær løg i halve ringe. Skyl peberfrugter, fjern indmad og skær dem i lidt grove stykker. Skyl og hak chili fint. Skyl og klargør forårsløg og skær dem i pæne skiver.
- Skræl gulerod og skær den i lidt grove strimler
- Hæld olivenolie på en stegepande og svits kyllingekødet indtil det tager farve.
- Tilsæt nu peberfrugter og gulerødder. Svits det hele godt et minuts tid. Tilsæt løg, forårsløg, chili og rør godt rundt et minuts tid. Tilsæt bambusskud og rør rundt.
- Hæld Soya og hoisinsauce i under omrøring. Til sidst tilsætter du hønsebouillon og varm retten op igen.
- Varm retten op og lad den simre lidt indtil grøntsager er møre og smages til med lidt salt.
🥗Tilbehør
- Kog ris som anvist på posen.
🍽Servering
- Kom lidt ris i bunden af skålen. Kom kylling i hoisinsauce ovenpå og drys cashewnødder ovenpå.
💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
Hvis du bruger okseculotte eller oksecuvette, er det en god ide, at banke kødet helt fladt inden du steger det. Så bliver kødet nemlig mere mørt og alle de lækre smagsstoffer bliver lettere frigivet.
Kommentarer
Ingen kommentarer