Hvis det skal være lækkert og nemt på en gang, kan vi anbefale oksekød i hoisinsauce og ris. Hoisinsauce er en tykflydende asiatisk sauce, som smager både lidt salt og sødt. Det er en fantastisk smagsgiver i wokretter. Vi har brugt mørt oksekød (oksefilet), men flanksteak, oksemørbrad og okseculotte er også meget velegnet.
Prøv også Oksekød i rød karry og kokosmælk

Gå til
Asiatisk mad
Her får du en lækker asiatisk opskrift, med oksekød i hoisinsauce der smager som “oksekød i sursød sauce” som du kan spise i de forskellige kinesiske restauranter. Der er kombinationen af hoisinsauce og soya der giver en dejlig pikant smag.
⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
Tilberedningstid er ca. 15 min. Samlet tid er ca. 25 min. Opskrift til 2 personer
🥘 Ingredienser
- 400 g Oksekød mørt
- 1 dåse Bambusskud lille dåse
- 5 dl Hønsebouillon
- 1 tsk. Salt
- 1 stk. Løg
- 2 stk. gulerødder
- 2 stk. Peberfrugter Rød og gul
- ½ stk. Chili frisk
- 1 spsk. Olivenolie
- 2 spsk. Soya
- 1 dl Hoisin sauce
- 5 stk. Forårsløg
- 1 håndfuld Cashewnødder usaltede
🥗 Tilbehør
- 2 dl Ris
- 3 dl Vand
🔪 Sådan gør du
- Tag en stor pande og kom cashewnødderne på. Skru op for varmen og rist nødderne uden fedtstof på panden og under omrøring. Tag dem af varmen og hæld dem på en tallerken til afkøling, så snart de begynder at dufte og tage farve.
- Skær kyllingekødet i 1 cm tykke strimler.
- Pil og skær løg i halve ringe. Skyl peberfrugter og skær dem i lidt grove stykker. Skyl og hak chili fint.
- Hæld olivenolie på en stegepande og svits kyllingekødet indtil det tager farve.
- Tilsæt nu peberfrugter og svits det hele godt et minuts tid. Tilsæt løg chili og rør godt rundt et minuts tid.
- Hæld Soya og hoisinsauce i under omrøring. Til sidst tilsætter du hønsebouillon og varm retten op igen.
- Tilsæt soya og hoisinsauce og varm retten i gennem.
🥗 Tilbehør
- Kog ris som anvist på posen.
🍽 Servering
- Kom lidt ris i bunden af skålen. Kom kylling i hoisinsauce ovenpå og drys cashewnødder ovenpå.
💭 Tips
Hvis du bruger okseculotte eller oksecuvette, er det en god ide, at banke kødet helt fladt inden du steger det. Så bliver kødet nemlig mere mørt og alle de lækre smagsstoffer bliver lettere frigivet.
📋 Opskrift
Oksekød i hoisinsauce og ris
Ingredienser
- 400 g Oksekød (mørt)
- 1 dåse Bambusskud (lille)
- 2 stk. Gulerødder
- 5 dl Hønsebouillon
- 1 tsk. Salt
- 1 stk. Løg
- 2 stk. Peberfrugter (Rød og gul)
- ½ stk. Chili (frisk)
- 1 spsk. Olivenolie
- 2 spsk. Soya
- 1 dl Hoisinsauce
- 5 stk. Forårsløg
- 1 håndfuld Cashewnødder (usaltede)
Tilbehør
- 2 dl Ris
- 3 dl Vand
Sådan gør du
- Tag en stor pande og kom cashewnødderne på. Skru op for varmen og rist nødderne uden fedtstof på panden og under omrøring. Tag dem af varmen og hæld dem på en tallerken til afkøling, så snart de begynder at dufte og tage farve.
- Skær kyllingekødet i 1 cm tykke strimler.
- Pil og skær løg i halve ringe. Skyl peberfrugter og skær dem i lidt grove stykker. Skyl og hak chili fint.
- Hæld olivenolie på en stegepande og svits kyllingekødet indtil det tager farve.
- Tilsæt nu peberfrugter og svits det hele godt et minuts tid. Tilsæt løg chili og rør godt rundt et minuts tid.
- Hæld Soya og hoisinsauce i under omrøring. Til sidst tilsætter du hønsebouillon og varm retten op igen.
- Tilsæt soya og hoisinsauce og varm retten i gennem.
Tilbehør
- Kog ris som anvist på posen.
Servering
- Kom lidt ris i bunden af skålen. Kom kylling i hoisinsauce ovenpå og drys cashewnødder ovenpå.
Noter
- Du kan erstatte oksekød med kyllingebryst eller kyllingefilet
Skriv et svar