Hvis du kan lide asiatisk mad med karry, vil du elske oksekød med grøntsager i karrysauce. Smagen er aromatisk, med en krydret skøn eftersmag.
Det er skært oksekød, som er med til, at give retten sin helt uimodståelige gode smag. Karrysaucen er mild, med en aromatisk eftersmag og lækker cremet i konsistensen.
Det er tilmed en rigtig børnevenlig ret, da der ikke bruges specielle ingredienser. Retten skal ikke simre så længe hvis der bruges godt skært kød, som f.eks stroganof- eller gullashkød.
Når kødet er mørt, er retten klar til servering. Derfor, jo dyrere kød, jo kortere simretid.
Prøv også oksekød med grøntsager
Opskrift udviklet af Lene Geisle og Nikolaj Geisle
Gå til
Oksekød
Vi har brugt stroganoff kød, men tyndstegsbøffer af god kvalitet er også meget velegnet. For begge udskæringer gælder det, at kødet har en rigtig god smag, som passer perfekt til denne ret.
Du kan bruge det meste oksekød, der er renset for fedt og sener. Du skal blot være opmærksom på, at der er en del forskel på, hvor lang tid retten skal simre, da der er stor forskel på kødudskæringer.
Tyndsteg
Tyndsteg er en rigtig god udskæring, som er perfekt til gryderetter. Tyndstegen skæres ofte til bøffer af 200 gram og du finder dem tit i discountbutikker eller i supermarkedet.
Prisen er endda ofte billigere end andre typer oksekød, så køb gerne disse og skær dem ud i strimler.
Grøntsagssalat
Vi har lavet en rigtig lækker grøntsagssalat med melon, som vi har lavet en ingefærdressing til.
Du kan selvfølgelig variere grøntsager, med hvad du lige har i køleskabet. Ingefærdressingen skal nok få det hele til, at smage godt.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Tilberedningstid ca. 45 minut. Arbejdstid ca. 4 min. Samlet tid er ca. 1 time Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 800 g Oksekød (stroganoff- eller gullashkød i skiver)
- 1 spsk Olivenolie
- 1 spsk. Smør
🥦Grøntsager
- 4 stk Tomater
- 2 stk Løg
- 2 stk Gulerødder
- 2 stk Peberfrugter (røde)
- 1 stk. Porre
Karrysauce
- 2 dl Oksebouillon (terning)
- 2 tsk. Salt og lidt friskkværnet peber
- 1 dåse Kokosmælk
- 1 spsk. Karry
🥗Tilbehør
Grøntsagssalat
- 2 stk. Gulerødder
- 1 stk. Rødløg
- ½ stk. Broccoli
- ½ stk. Melon
Ingefærdressing
- 3 cm ingefær (frisk)
- 1 dl Olivenolie
- ½ tsk. honning
- ½ stk. citron
- 1 tsk. balsamico (eller soya)
- 1 knivspids Salt og friskkværnet peber
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Klargør først grøntsager. Skræl gulerødder og skær dem i skiver. Pil og skær løg i grove stykker. Skyl porre og skær den grønne top og bund væk. Snit den i små strimler.
- Skyl tomat og fjern stilken i bunden. Skær tomat i grove stykker. Skyl peberfrugt, fjern indmad og skær den i tern.
- Tag en stor gryde og kom lidt olie i gryden og varm det op. Tilsæt kødet og svits det ved høj varme indtil det har fået farve. Tilsæt gulerødder, løg og karry. Svits det hele et par minutter. Derefter tilsættes resten af grøntsagerne lidt efter lidt. Rør rundt.
- Krydr med salt og peber
- Tilsæt kokosmælk og oksebouillon, skru ned for varmen og lad det langsomt simre. Rør rundt en gang imellem.
- Læg låg på gryden, og lad det simre indtil kødet er mørt. Beregn ca. 60 minutter.
- Ingefærdressing
- Skræl ingefær og riv den på den fine side på et rivejern eller pres ingefær gennem en hvidløgspresser.
- Kom det fine revne ingefær op i en skål. Tilsæt resten af ingredienserne og rør det sammen.
- Smag til om der skal tilføres mere honning eller citron.
- Riv evt. lidt af det gule citronskal med ned i dressingen, hvis du ønsker en kraftigere smag af citron.
Grøntsagssalat
- Skræl gulerødder og skær dem i flotte skiver. Pil og skær løg i halve ringe.
- Broccoli skylles og skæres eller rives derefter ud i små buketter.
- Skyl rødkål og snit den i små strimler.
- Skær melon i tern.
- Kom det hele i en skål. Kom lidt ingefærdressing over grøntsagssalat og kom resten i en skål.
🥗Tilbehør
- Kog ris som anvist på posen
🍽Servering
- Servér med lime skåret i både, som man presser over retten.
- Pynt med frisk estragon eller koriander
Opskrift med noter
Oksekød med grøntsager i karrysauce
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 800 g Oksekød (stroganoff- eller gullashkød i skiver)
- 1 spsk Olivenolie
- 1 spsk. Smør
Grøntsager
- 4 stk Tomater
- 2 stk Løg
- 2 stk Gulerødder
- 2 stk Peberfrugter (røde)
- 1 stk. Porre
Karrysauce
- 2 dl Oksebouillon (terning)
- 2 tsk. Salt og lidt friskkværnet peber
- 1 dåse Kokosmælk
- 1 spsk. Karry
Grøntsagssalat
- 2 stk. Gulerødder
- 1½ dl Rødkål
- 1 stk. Rødløg
- ½ stk. Broccoli
- ½ stk. Melon
Sådan gør du
- Klargør først grøntsager. Skræl gulerødder og skær dem i skiver. Pil og skær løg i grove stykker. Skyl porre og skær den grønne top og bund væk. Snit den i små strimler.
- Skyl tomat og fjern stilken i bunden. Skær tomat i grove stykker. Skyl peberfrugt, fjern indmad og skær den i tern.
- Tag en stor gryde og kom lidt olie i gryden og varm det op. Tilsæt kødet og svits det ved høj varme indtil det har fået farve. Tilsæt gulerødder, løg og karry. Svits det hele et par minutter. Derefter tilsættes resten af grøntsagerne lidt efter lidt. Rør rundt.
- Krydr med salt og peber
- Tilsæt kokosmælk og oksebouillon, skru ned for varmen og lad det langsomt simre. Rør rundt en gang imellem.
- Læg låg på gryden, og lad det simre indtil kødet er mørt. Beregn ca. 60 minutter.
Ingefærdressing
- Skræl ingefær og riv den på den fine side på et rivejern eller pres ingefær gennem en hvidløgspresser.
- Kom det fine revne ingefær op i en skål. Tilsæt resten af ingredienserne og rør det sammen.
- Smag til om der skal tilføres mere honning eller citron.
- Riv evt. lidt af det gule citronskal med ned i dressingen, hvis du ønsker en kraftigere smag af citron.
Grøntsagssalat
- Skræl gulerødder og skær dem i flotte skiver. Pil og skær løg i halve ringe.
- Broccoli skylles og skæres eller rives derefter ud i små buketter.
- Skyl rødkål og snit den i små strimler.
- Skær melon i tern.
- Kom det hele i en skål. Kom lidt ingefærdressing over grøntsagssalat og kom resten i en skål.
Tilbehør
- Kog ris som anvist på posen
Servering
- Servér med lime skåret i både, som man presser over retten.
- Pynt med frisk estragon eller koriander
Noter
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
💭❓ Tips og FAQ
- Du kan udskifte oksebouillon terning med en fond
❓ FAQ
Tyndsteg er noget af det bedste til gryderetter, fordi kødet har en rigtig god smag, og så skal det kun simre i ca. 1½ time for, at blive dejligt mørt og blødt. Oksebov og okseskank er også velegnet, men skal simre noget længere, da det er mere sejt og disse udskæringer har også en mere grov konsistens.
Kommentarer
Ingen kommentarer