Vegetarisk thai ret, som kan laves på ca. 30 minutter. Thai sweet potato curry laves med lækre og sunde grøntsager. Grøntsagerne serveres i en middelstærk karrysauce der dufter og smager af asien.
Du kan bruge de fleste grøntsager som har en god fast struktur, hvis du ikke lige har alle dem i opskriften. Blomkål, broccoli, pak choi og porre er også meget velegnet.
Prøv også Sweet potato & peanuts curry
Gå til
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Arbejdstid ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 20 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Sød og middel stærk karrysauce
- 500 g søde kartofler
- 4 stk. gulerødder
- 4 cm ingefær (frisk)
- 3 fed hvidløg
- 2 stk. romainesalat
- 1 stk. løg
- 1 stk. peberfrugt (rød)
- 1 dåse kokosmælk
- ½ stk. spidskål
- ½ stk. chili (rød)
- 1 spsk. olivenolie (eller kokosolie til stegning)
- ½ tsk. gurkemeje (stødt)
- 1 tsk. karry (stødt)
- 2 tsk. karrypasta (gul)
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 1 dåse butterbeans
- 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
🍽Servering
🥗Tilbehør
- 4 spsk. soya
- 4 spsk. hoisinsauce
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses fremgangsmåden i nummerere trin. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter“
Sweet potato & peanut curry
- Pil og hak løget groft. Skyl og skær peberfrugt ud i tern.
- Søde kartofler og gulerødder skrælles og skæres i lidt grove tern.
- Skyl og skær spidskål i lidt grove strimler. Pil og hak hvidløgsfed. Skræl ingefær og hak den fint. Skyl og hak chili fint.
- Skyl romaine og skær dem igennem på langs.
- Kom lidt ekstra oliven- eller kokosolie i gryden og sæt gryden på komfuret og sæt varmen på middelhøj.
- Tilsæt og svits sød kartoffel, spidskål, rød peberfrugt og gulerødder til og svits det i et par minutter. Skrue lidt ned for varmen. Lad det simre i et par minutter under omrøring.
- Tilsæt løg, gurkemeje karry, karrypasta, chili, ingefær og hvidløg evt. med lidt ekstra oliven- eller kokosolie og steg det ved middelhøj varme par minutter under omrøring.
- Pas på at hvidløg og karry ikke brænder på, da smagen så bliver bitter.
- Hæld nu kokosmælk i gryden og rør rundt. Tilsæt lidt vand indtil du har en lidt cremet sauce. Lad det simre i ca. 5 minutter.
- Tilsæt butterbeans, og varm det hele igennem i yderligere 5 minutter. Smag til med salt, peber og lidt lime.
- Tag en stor stegepande og tilsæt lidt olie. Steg nu de halve romaine. Skær dem derefter ud i kvarte.
- Kog ris som anvist på posen.
🍽Servering
- Servér Thai sweet potato curry med kogte ris, peanuts. Pynt med plukket koriander, kvart romaine, peanuts, og limebåde.
- Sæt hoisinsauce og soya på bordet.
🥢 8 helt nye opskrifter med ris
📖 Opskrift med noter
Thai sweet potato curry
Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!
Ingredienser
Sød og middel stærk karrysauce
- 500 g søde kartofler
- 4 stk. gulerødder
- 4 cm ingefær (frisk)
- 3 fed hvidløg
- 2 stk. romainesalat
- 1 stk. løg
- 1 stk. peberfrugt (rød)
- 1 dåse kokosmælk
- ½ stk. spidskål
- ½ stk. chili (rød)
- 1 spsk. olivenolie (eller kokosolie til stegning)
- ½ tsk. gurkemeje (stødt)
- 1 tsk. karry (stødt)
- 2 tsk. karrypasta (gul)
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 1 dåse butterbeans
- 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
Tilbehør
- 4 spsk. soya
- 4 spsk. hoisinsauce
Sådan gør du
Sweet potato & peanut curry
- Pil og hak løget groft. Skyl og skær peberfrugt ud i tern.
- Søde kartofler og gulerødder skrælles og skæres i lidt grove tern.
- Skyl og skær spidskål i lidt grove strimler. Pil og hak hvidløgsfed. Skræl ingefær og hak den fint. Skyl og hak chili fint.
- Skyl romaine og skær dem igennem på langs.
- Kom lidt ekstra oliven- eller kokosolie i gryden og sæt gryden på komfuret og sæt varmen på middelhøj.
- Tilsæt og svits sød kartoffel, spidskål, rød peberfrugt og gulerødder til og svits det i et par minutter. Skrue lidt ned for varmen. Lad det simre i et par minutter under omrøring.
- Tilsæt løg, gurkemeje karry, karrypasta, chili, ingefær og hvidløg evt. med lidt ekstra oliven- eller kokosolie og steg det ved middelhøj varme par minutter under omrøring.
- Pas på at hvidløg og karry ikke brænder på, da smagen så bliver bitter.
- Hæld nu kokosmælk i gryden og rør rundt. Tilsæt lidt vand indtil du har en lidt cremet sauce. Lad det simre i ca. 5 minutter.
- Tilsæt butterbeans, og varm det hele igennem i yderligere 5 minutter. Smag til med salt, peber og lidt lime.
- Tag en stor stegepande og tilsæt lidt olie. Steg nu de halve romaine. Skær dem derefter ud i kvarte.
- Kog ris som anvist på posen.
Servering
- Servér Thai sweet potato curry med kogte ris og peanuts. Pynt med plukket koriander, kvart romaine, peanuts, og limebåde.
- Sæt hoisinsauce og soya på bordet.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
💭❓ Tips og FAQ
- Du kan bruge næsten alle grøntsager. Kig i køleskabet og brug dem
- Hvis du vil tilsætte lidt kød, er tigerrejer bare perfekte
- Du kan servere en dejlig iskold hvidvin til
- Hvis du hellere vil bruge fløde end kokosmælk så gør det
- Cremefine er også et godt alternativ til kokosmælken
- Glasnudler kan erstatte ris
- Gurkemeje kan udelades, da den kun er med i opskriften fordi den giver farve. Den kan nemlig være lidt bitter i smagen, så brug ikke for meget af den.
- Du kan erstatte peanuts med saltede pistacienødder
Kommentarer
Ingen kommentarer