Æble-marcipankage er mere tør en almindelig æblekage, da det er en “rigtig” kage. Æble-marcipankage er særdeles velegnet som skærekage, og er en meget god kage at servere for sine gæster. Vi er vild med denne Æble-marcipankage, som bare smager rigtigt godt. Vi laver også denne æble-marcipankage på den amerikanske måde (apple-pie). Du kan se opskriften på apple pie her.
Prøv også mormors hemmelige æblekage opskrift
Gå til
Æblekage med marcipan
Vi har lavet denne meget velsmagende æblekage med marcipan og vi serverer en lækker vanilje cremefraiche til som topping. Det er en traditionel kage og hvor hovedingrediensen er æbler og marcipan. Det er en god kage at servere for gæster, da de fleste elsker æbler, dog er der nogle som ikke synes så godt om marcipan.
📖 Opskrift
Æble-marcipankage med Vanilje cremefraiche
Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!
Ingredienser
Ingredienser bund
- 3 stk. Æg
- 200 g Sukker
- 125 g Marcipan (Revet)
- 1 stk. Vaniljestang (Korn)
- 1 stk. Citron (Revet skal af økologisk )
- 200 g Smør (Blødt)
- 250 g Hvedemel
- 2 tsk. Bagepulver
- 1 tsk. Kardemomme (kan udelades)
- ½ tsk. Salt
Ingredienser fyld
- 6 stk. Æbler (store)
- 50 g Mandler (Smuttede og hakkede)
- 50 g Hasselnødder (Hakkede)
- 2 tsk. Kanelsukker
Pynt
- 25 g Mandler (Pynt)
Ingredienser vaniljecremefraiche
- 1 spsk. Sukker
- ½ stk. Vaniljestang
- 3 dl Cremefraiche
Sådan gør du
Fremgangsmåde bund
- Tag en stor skål. Skrab korn ud af vaniljestang. Kom alle ingredienserne i skålen. Bland det sammen og saml det til en dej.
Fremgangsmåde fyld
- Vask æbler, fjern kernehus og skær æbler i både.
- Bred halvdelen af dejen ud i en smurt springform eller højt tærtefad, og fordel æblebåde ovenpå, og sørg for at æblebåde kommer godt ud i siderne. Drys med kanelsukker. Læg resten af dejen ovenpå.
- Læg 25 g. hakkede mandler på toppen og drys kanelsukker på.
- Bages i ovn ca. 45 min. ved 170 g.
Fremgangsmåde vaniljecremefraiche
- Vaniljestangen flækkes på den lange led og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv.
- Vaniljekorn og sukker mases sammen på bordet med en bredbladet kniv, således, at vaniljekornene skilles ad.
- Vanilje sukker og cremefraiche røres godt sammen og serveres kold til den lune Æble-marcipankage.
Ernærnærings fakta
⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
Klargør ca. 10 min. Tilberedningstid ca. 45 min. Samlet tid er ca. 1 time og 10 min. Opskrift til 8 personer.
🥘 Ingredienser
Ingredienser bund
- 3 stk. Æg
- 200 g Sukker
- 125 g Marcipan (Revet)
- 1 stk. Vaniljestang (Korn)
- 1 stk. Citron (Revet skal af økologisk )
- 200 g Smør (Blødt)
- 250 g Hvedemel
- 2 tsk. Bagepulver
- 1 tsk. Kardemomme (kan udelades)
- ½ tsk. Salt
Ingredienser fyld
- 6 stk. Æbler (store)
- 50 g Mandler (Smuttede og hakkede)
- 50 g Hasselnødder (Hakkede)
- 2 tsk. Kanelsukker
Pynt
- 25 g Mandler (Pynt)
Ingredienser vaniljecremefraiche
- 1 spsk. Sukker
- ½ stk. Vaniljestang
- 3 dl Cremefraiche
🔪 Sådan gør du
Fremgangsmåde bund
- Tag en stor skål. Skrab korn ud af vaniljestang. Kom alle ingredienserne i skålen. Bland det sammen og saml det til en dej.
Fremgangsmåde fyld
- Vask æbler, fjern kernehus og skær æbler i både.
- Bred halvdelen af dejen ud i en smurt springform eller højt tærtefad, og fordel æblebåde ovenpå, og sørg for at æblebåde kommer godt ud i siderne. Drys med kanelsukker. Læg resten af dejen ovenpå.
- Læg 25 g. hakkede mandler på toppen og drys kanelsukker på.
- Bages i ovn ca. 45 min. ved 170 g.
Fremgangsmåde vaniljecremefraiche
- Vaniljestangen flækkes på den lange led og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv.
- Vaniljekorn og sukker mases sammen på bordet med en bredbladet kniv, således, at vaniljekornene skilles ad.
- Vanilje sukker og cremefraiche røres godt sammen og serveres kold til den lune Æble-marcipankage.
Skriv en kommentar