• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Bagværk

    Æble-marcipankage med Vanilje cremefraiche

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 6 måneder siden

    Æble-marcipankage med vaniljecremefraiche

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total4
    • 3
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Æble-marcipankage er mere tør en almindelig æblekage, da det er en “rigtig” kage. Æble-marcipankage er særdeles velegnet som skærekage, og er en meget god kage at servere for sine gæster. Vi er vild med denne Æble-marcipankage, som bare smager rigtigt godt. Vi laver også denne æble-marcipankage på den amerikanske måde (apple-pie). Du kan se opskriften på apple pie her.

    Prøv også mormors hemmelige æblekage opskrift

    Gå til
    • Æblekage med marcipan
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du

    Æblekage med marcipan

    Vi har lavet denne meget velsmagende æblekage med marcipan og vi serverer en lækker vanilje cremefraiche til som topping. Det er en traditionel kage og hvor hovedingrediensen er æbler og marcipan. Det er en god kage at servere for gæster, da de fleste elsker æbler, dog er der nogle som ikke synes så godt om marcipan.

    📋 Opskrift

    Æble-marcipankage med vaniljecremefraiche

    Æble-marcipankage med Vanilje cremefraiche

    Opskrift på Æble-marcipankage med Vanilje cremefraiche. God og dejlig skærekage, som er lidt ud over det sædvanlige, som hvad man forventer af en skærekage.
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 45 min
    Arbejdstid 15 min
    Samlet tid 1 t 10 min
    Ret Desserter
    Køkken Dansk
    Antal 8 Personer
    Kalorier 37 %

    Ingredienser
      

    Ingredienser bund

    • 3 stk. Æg
    • 200 g Sukker
    • 125 g Marcipan (Revet)
    • 1 stk. Vaniljestang (Korn)
    • 1 stk. Citron (Revet skal af økologisk )
    • 200 g Smør (Blødt)
    • 250 g Hvedemel
    • 2 tsk. Bagepulver
    • 1 tsk. Kardemomme (kan udelades)
    • ½ tsk. Salt

    Ingredienser fyld

    • 6 stk. Æbler (store)
    • 50 g Mandler (Smuttede og hakkede)
    • 50 g Hasselnødder (Hakkede)
    • 2 tsk. Kanelsukker

    Pynt

    • 25 g Mandler (Pynt)

    Ingredienser vaniljecremefraiche

    • 1 spsk. Sukker
    • ½ stk. Vaniljestang
    • 3 dl Cremefraiche

    Sådan gør du
     

    Fremgangsmåde bund

    • Tag en stor skål. Skrab korn ud af vaniljestang. Kom alle ingredienserne i skålen. Bland det sammen og saml det til en dej.

    Fremgangsmåde fyld

    • Vask æbler, fjern kernehus og skær æbler i både.
    • Bred halvdelen af dejen ud i en smurt springform eller højt tærtefad, og fordel æblebåde ovenpå, og sørg for at æblebåde kommer godt ud i siderne. Drys med kanelsukker. Læg resten af dejen ovenpå.
    • Læg 25 g. hakkede mandler på toppen og drys kanelsukker på.
    • Bages i ovn ca. 45 min. ved 170 g.

    Fremgangsmåde vaniljecremefraiche

    • Vaniljestangen flækkes på den lange led og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv.
    • Vaniljekorn og sukker mases sammen på bordet med en bredbladet kniv, således, at vaniljekornene skilles ad.
    • Vanilje sukker og cremefraiche røres godt sammen og serveres kold til den lune Æble-marcipankage.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 741kcal (37%) | Kulhydrater: 83g (28%) | Protein: 12g (24%) | Fedt: 43g (66%) | Mættet fedt: 19g (119%) | Flerumættet fedt: 4g | Enkelumættet fedt: 16g | Trans fedt: 1g | Fiber: 7g (29%) | Sukker: 50g (56%) | Vitamin A: 1038IU (21%) | Vitamin C: 11mg (13%) | Vitamin D: 1µg (7%) | Vitamin E: 6mg (40%) | Vitamin K: 6µg (6%) | Calcium: 115mg (12%) | Kopper: 1mg (50%) | Folat: 95µg (24%) | Jern: 3mg (17%) | Mangan: 1mg (50%) | Magnesium: 79mg (20%) | Fosfor: 238mg (24%)
    Keyword Æble-marcipankage med Vanilje cremefraiche
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Klargør ca. 10 min. Tilberedningstid ca. 45 min. Samlet tid er ca. 1 time og 10 min. Opskrift til 8 personer.

    🥘 Ingredienser

    Ingredienser bund

    • 3 stk. Æg
    • 200 g Sukker
    • 125 g Marcipan (Revet)
    • 1 stk. Vaniljestang (Korn)
    • 1 stk. Citron (Revet skal af økologisk )
    • 200 g Smør (Blødt)
    • 250 g Hvedemel
    • 2 tsk. Bagepulver
    • 1 tsk. Kardemomme (kan udelades)
    • ½ tsk. Salt

    Ingredienser fyld

    • 6 stk. Æbler (store)
    • 50 g Mandler (Smuttede og hakkede)
    • 50 g Hasselnødder (Hakkede)
    • 2 tsk. Kanelsukker

    Pynt

    • 25 g Mandler (Pynt)

    Ingredienser vaniljecremefraiche

    • 1 spsk. Sukker
    • ½ stk. Vaniljestang
    • 3 dl Cremefraiche

    🔪 Sådan gør du

    Fremgangsmåde bund

    1. Tag en stor skål. Skrab korn ud af vaniljestang. Kom alle ingredienserne i skålen. Bland det sammen og saml det til en dej.

    Fremgangsmåde fyld

    1. Vask æbler, fjern kernehus og skær æbler i både.
    2. Bred halvdelen af dejen ud i en smurt springform eller højt tærtefad, og fordel æblebåde ovenpå, og sørg for at æblebåde kommer godt ud i siderne. Drys med kanelsukker. Læg resten af dejen ovenpå.
    3. Læg 25 g. hakkede mandler på toppen og drys kanelsukker på.
    4. Bages i ovn ca. 45 min. ved 170 g.

    Fremgangsmåde vaniljecremefraiche

    1. Vaniljestangen flækkes på den lange led og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv.
    2. Vaniljekorn og sukker mases sammen på bordet med en bredbladet kniv, således, at vaniljekornene skilles ad.
    3. Vanilje sukker og cremefraiche røres godt sammen og serveres kold til den lune Æble-marcipankage.
    Æble marcipankage i springform
    Æble marcipankage i springform
    Del meget gerne
    • Total4
    • 3
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Mere fra Bagværk

    • Klejner
    • Vaniljekranse
    • Drømmekage Danmarks bedste
    • Hindbærsnitte med hindbærmarmelade

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Bagværk, Desserter Tags: æbler, æg, citron, hasselnødder, hvedemel, kardemomme, Mandler, marcipan, vanilje

    Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

    Tilmeld nyhedsbrev

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Blandet saft lavet på saftkoger
    • Valnøddesnaps

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Blommekage New York Times
    • Blommetærte med marcipan
    • Bedste metode til, at fjerne ukrudt mellem fliser

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind