Bagt æblekage er et godt alternativ til almindelig æblekage, og den smager helt fantastisk med de mange nødder. Æblekage bagt, serveres lun med iskoldt flødeskum til, men du kan også servere den med rørt vaniljecremefraiche i stedet.
Det er en nem og meget velsmagende dessert der er let at lave for de fleste. Bruges meget syrlige æbler tilsættes der ekstra sukker.
Det kan ikke anbefales at bruge saftige spiseæbler, da der vil være for meget vand i fadet, og konsistensen derved bliver for flydende.
Prøv også gammeldags æblekage med flødeskum
Gå til
Derfor skal du lave bagt æblekage
Æblekage bagt, er en lækker dessert du kan lave til dig selv, men den er måske mere oplagt, at servere til dine gæster. Bagt æblekage kombinerer sødmen og den bløde konsistens fra de bagte æbler med en skøn crunchy topping.
Her er vores forslag til, hvorfor vi synes du skal lave denne bagt æblekage:
Lækker smag: Kombinationen af bagte æbler og vanilje skaber en vidunderlig aroma- og smagsprofil. Æblernes sødme parret med de varme krydderier giver en virkelig tilfredsstillende dessert.
Ekstra krydderier: Du kan tilsætte ekstra krydderier. Til juletid, vil det være oplagt, at tilsætte lidt kanel og måske lidt revet appelsin til toppingen.
Nem at lave: Denne opskrift er forholdsvis enkel, hvilket gør den tilgængelig selv nybegyndere i bagning. Trinene er vel detaljerede, hvilket sikrer et vellykket resultat. Dette er en god opskrift at prøve, hvis du ønsker at udvide dine bage færdigheder.
Afslappende og hyggeligt: Det varme og bløde kagelag gør denne dessert perfekt til kølige dage, eller når du vil have noget hyggeligt og afslappende. Det er en godbid, der kan skabe en nostalgisk og hjemlig atmosfære.
Alsidig: Vores opskrift foreslår, at du servere æblekagen som en varm dessert med vaniljeis eller flødeskum, men du kan også nyde den kold eller ved stuetemperatur. Det kan være en dejlig tilføjelse til en brunch eller en sød lækkerbisken til en eftermiddags- te eller kaffe.
Fremvisning af årstidens ingredienser: Vores opskrift hylder smagen af æbler, som der er rigelige af i efterårssæsonen. Det er en fantastisk måde, at bruge overfloden af denne dejlige og naturlige frugt.
Imponerende præsentation: Æstetisk tiltalende dessert. Bagt æblekage vil helt sikkert imponere din familie, venner eller gæster, når den serveres. Det er en dejlig kage at tage med til sammenkomster. Men den er også god at nyde sammen med familie eller venner hjemme.
Så hvis du er i humør til en lækker og afslappende dessert, der fremhæver smagen af bagte æbler, er vores æblekage bagt, bestemt værd at prøve.
Fynsk æblekage med flødeskum
Vi laver en del forskellige æblekager og normalt laver vi den gode gamle fynske æblekage med æblekagerasp og iskoldt flødeskum på toppen.
Men her laver vi den med et tykt lag knuste nødder på toppen.
Du kan variere nødder og topping og det er kunne være spændende, at tilsætte lidt revet citronskal for at give topping lidt syrlighed.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Forberedelsestid er ca. 5 min. Tilberedningstid er ca. 45 min. Samlet tid er ca. 1 timer. Opskrift til 8 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
700 gram æbler i renset tilstand
1 dl. Vand
100–150 gram sukker. Kommer an på syrlighed i æbler
1 spsk. Vaniljesukker eller en stang vanilje.
Ingredienser topping:
2 dl. mandler finthakkede, ej smuttede
3 spsk. sukker
1 ½ dl. rasp
1 håndfuld knuste makroner
3 spsk. smør
🥗Tilbehør
4 dl. Piskefløde til flødeskum
1 tsk. vaniljesukker
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Æblerne skrælles og skæres i små stykker.
Kom æblestykker i en stor gryde og hæld vandet ved.
Skær vaniljestang midtover på langs.
Tag kornene ud, og put dem sammen med vaniljestang op til æblerne. Æblestykker koges møre til mos i en stor gryde med låg.
Smages derefter til med sukker.
Tag et stort ildfast fad og smør det indvendigt. Tilsæt indholdet fra gryden. Rasp, hakkede mandler, sukker, evt. makroner, blandes sammen og lægges oven over mosen.
Du skal ikke trykke det ned i mosen, kun lige klappe det let.
Til sidst fordeles det næsten smeltede smør over, og kagen bages lysebrun i ca. 45 minutter ved 175 grader i alm. ovn.
Nu breder der sig en duft af æbler, vanilje og mandler i hele stuen.
Pisk fløden og tilsæt vaniljesukker og pisk det godt sammen. Server bagt æblekage med kold flødeskum.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her er nogle tips til bagt æblekage:
- Du kan erstatte rasp med æblekagerasp.
❓ FAQ
I køleskabet
Ca. 1 dag i køleskabet, da fløden bliver sur. Uden fløde, ca. 7 dage.
Æblekage bagt, er en traditionel dansk bagt æblekage. Den har lag af søde bagte æbler der er toppet med en lækker blanding af mandler og makroner. Toppingen tilføjer en dejlig crunch og forbedrer kagens overordnede smag.
Ja, blot de ikke er for saftige og syrlige. Danske æbler er de bedste og kan du få filippa æble, rød ingrid marie eller rød belle de boskoop, er du sikker på et godt resultat.
Da toppingen består af mandler og makroner, som typisk ikke indeholder gluten, er denne opskrift naturligt glutenfri. Sørg dog for, at de makroner du bruger er glutenfri, da nogle kan indeholde glutenholdige ingredienser. Tjek emballagen eller vælg certificerede glutenfri makroner, hvis du har diætrestriktioner.
Den originale opskrift indeholder mandler og makroner, som måske ikke altid er veganer venlige på grund af potentielt mælke- eller æg indhold. For at gøre det vegansk, kan du erstatte mandlerne og makronerne med veganske alternativer. For eksempel kan du bruge knuste veganske mandelkager eller andre veganske venlige kiks alternativer til at erstatte makronerne. Sørg også for, at de andre ingredienser der bruges, også er veganske.
Opskrift med noter
Æblekage bagt
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Æblegrød
- 700 gram æbler (klargjort)
- 1 dl. vand
- 100-150 gram sukker (smag til)
- 1 spsk. vaniljesukker (eller en stang vanilje.)
Topping
- 2 dl. mandler (finthakkede)
- 3 spsk. sukker
- 1 ½ dl. rasp
- 1 håndfuld makroner (knuste)
- 3 spsk. smør
Tilbehør
- 4 dl. piskefløde (til flødeskum)
- 1 tsk. vaniljesukker
Sådan gør du
Æblegrød
- Æblerne skrælles og skæres i små stykker.
- Kom æblestykker i en stor gryde og hæld vandet ved.
- Skær vaniljestang midtover på langs.
- Tag kornene ud, og put dem sammen med vaniljestang op til æblerne. Æblestykker koges møre til mos i en stor gryde med låg.
- Smages derefter til med sukker.
Topping
- Tag et stort ildfast fad og smør det indvendigt. Tilsæt indholdet fra gryden. Rasp, hakkede mandler, sukker, evt. makroner, blandes sammen og lægges oven over mosen.
- Du skal ikke trykke det ned i mosen, kun lige klappe det let.
- Til sidst fordeles det næsten smeltede smør over, og kagen bages lysebrun i ca. 45 minutter ved 175 grader i alm. ovn.
- Nu breder der sig en duft af æbler, vanilje og mandler i hele stuen.
Tilbehør
- Pisk fløden og tilsæt vaniljesukker og pisk det godt sammen.
Servering
- Server bagt æblekage med kold flødeskum.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer