Du bliver overrasket hvor skønt hjemmebag kan være, særligt hvis du bruger dine egne saftige æbler. Kombinationen af æbler, sukker og kanel er en klassiker som aldrig går af mode, og når du har smagt denne skønne æbletærte med kanel ved du hvorfor. Stik evt. en strikkepind ind i æbletærten for at mærke om de er gennembagte, hvis du har brugt lidt hårde æbler.
Opskrift med noter
Æbletærte med kanel
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 300 gram hvedemel
- 250 gram smør
- 3 spsk. sukker
- 1 dl. vand
- 1 tsk. salt
- 1 stk. æg til pensling
Ingredienser Æblefyld
- 1 kg. Søde æbler
- 50 gram farin
- 50 gram sukker
- 1 stk. citron (saften)
- 1 spsk. kanel
Sådan gør du
Fremgangsmåde dej
- Mel, sukker og salt blandes sammen i en skål.
- Skær smørret ud i skålen.
- Kom vandet i skålen og saml dejen.
- Er dejen for tør tilsættes ekstra vand. For våd tilsættes ekstra mel.
- Kom dejen på køkkenbordet og lav nogle kugler på størrelse med mandariner.
- Kom film om dejkugler og sæt dem i køleskabet.
Fremgangsmåde Æblefyld
- Kom sukker, kanel og farin i en skål.
- Skræl æbler, fjern kernehus og læg skiver i en skål med citronsaft.
- Skær æbler i tynde både og vend dem derefter i skålen med kanel og sukker.
Fremgangsmåde Æbletærte
- Tag tærtedej og rul kugler ud og fordel fyldet.
- Fold dejen ind over fyldet og luk kanter med en gaffel.
- Pisk æggeblommen fra ægget og pensl nu de små æbletærter.
- Bag dem de små æbletærter ved 180 grader i ca. 35 minutter eller indtil dejen er gylden og sprød.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Prøv også æbletærte med marcipan
Tips
- Du kan drysse æbletærter med mandelflager
Kommentarer
Ingen kommentarer