Banankage med chokolade
Giver en kage i kageform
Af Min Madopskrift
Banankage med chokolade, er en skøn svampet skærekage, som bare er god flere efter du har bagt den, og derfor perfekt at have liggende, hvis du for uventede gæster. Brug modne bananer, gerne dem med lidt brune pletter på.
- Banankage med chokolade anrettet på tallerken
- Sådan ser dejen til banankage ud inden den kommer i ovnen
Ingredienser
- 3 æg
- 150 gram sukker
- 150 gram hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 100 gram smør, blødt
- 4 små bananer, mosede
- 150 gram mørk chokolade
- Kageform (på størrelse med et lille franskbrød)
Pynt
- Mørk chokolade
- Valnøddekerner
Fremgangsmåde
- Kom smørret i en gryde og sæt det lunt så det bliver helt blødt, eller smelt det forsigtigt.
- Æg og sukker kommes i en skål og piskes luftigt eller indtil al sukkeret er opløst.
- Kom mel, smør og bagepulver op i skålen og pisk det sammen.
- Mos bananer og kom det op i skålen og rør det sammen.
- Smør bageform i olie eller margarine.
- Kom dejen i bageformen.
- Sæt formen ind nederst i ovnen og bag den i ca. 45 minutter til 60 minutter ved 175 grader eller indtil kagen er gylden og gennembagt.
- Kom evt. folie over kagen hvis den begynder at blive mørk i toppen.
- Stik en strikkepind ind gennem kagen, når der ikke hænger dej ved, er kagen færdig.
- Vend kagen ud på en bagerist og lad den afkøle lidt.
- Smelt chokoladen over vandbad og kom chokoladen over kagen.
- Sæt kagen køligt, gerne i køleskabet.
Servering
- Banankagen serveres når chokoladen er kold og størknet.
Prøv også Banankage
Tips til banankage
- Banankage kan med fordel laves dagen før du for gæster, da smagen samler sig.
- Serveres banankage lun, passer vaniljeis perfekt til
- Du kan tilsætte vanilje til dejen
- Jo flere bananer du bruger jo mere svampet bliver kagen. Bagetiden stiger til gengæld også
Dina
Hvornår skal smørret i? Og hvor varm skal ovnen være…?
Bjørn Nielsen
Hej Dina
Håber du fandt ud af det alligevel.
Jeg elsker denne opskrift og banankage 🙂
Jeg har rettet opskriften til nu.
Tak for hjælpen !
Hilsen
Bjørn
Min Madopskrift